Utrechts echtpaar bestolen van sieraden en geld na smoes over gif in water Utrechts echtpaar bestolen van sieraden en geld na smoes over gif in water

Utrechts echtpaar bestolen van sieraden en geld na smoes over gif in water

Utrechts echtpaar bestolen van sieraden en geld na smoes over gif in water
Een 71-jarige vrouw en een 79-jarige man zijn thuis bestolen van sieraden en geld. Het echtpaar is slachtoffer geworden van een babbeltruc waarbij de verdachten de smoes gebruikten dat er mogelijk gif in het water zou zitten.

Een 71-jarige vrouw en een 79-jarige man zijn thuis bestolen van sieraden en geld. Het echtpaar is slachtoffer geworden van een babbeltruc waarbij de verdachten de smoes gebruikten dat er mogelijk gif in het water zou zitten.

Een van de verdachten belde op 29 maart de latere slachtoffers op. De persoon die belde deed zich voor als een medewerkster van de gemeente en vertelde dat de waterleidingen mogelijk gif zouden kunnen bevatten. De medewerkster vroeg of zij mocht langskomen.

Keuken

Vijf minuten later werd er bij het Utrechtse echtpaar aan de Zamenhofdreef in Overvecht aangebeld. Twee personen – een man en een vrouw – stonden voor de deur. Het slachtoffer liet beide personen binnen, die direct de woning inliepen en deze bekeken. Even later liepen ze de keuken in om de kraan te bekijken.

De slachtoffers volgden en een van de twee personen sloot vervolgens de keukendeur. De slachtoffers en verdachten stonden nu allemaal in de keuken met gesloten deur. Doordat de kraan hard openstond, kon het echtpaar niet horen wat er zich in de rest van de woning afspeelde. Even later verklaarde het duo voldoende te hebben gezien en verliet snel de woning.

Niet veel later ontdekten de slachtoffers dan een groot geldbedrag en sieraden weg waren. De politie is op zoek naar getuigen en heeft een signalement verspreid.

7 Reacties

Reageren
 1. Kees

  Signalement? Dit soort laffe daders moeten snel opgespoord en hard gestraft worden.

 2. Lombokker

  Bah wat een misselijke figuren! Als je bejaarden gaat bestelen ben je toch wel het laagste van het laagste.

 3. GeenStijl@Utrecht 🤫

  Ik begrijp nog altijd niet dat Nederlandse ouderen zich zo makkelijk laten bedonderen,ondanks alle waarschuwingen in de media.
  Het is zo triest voor de slachtoffers, en zo laf van dit soort crimineeltjes om oudjes te beroven.

 4. Bea van Beckhoven

  Ik vraag altijd eerst om een legitimatie bewijs en wij zijn heel gelukkig met onze deurspion!

 5. RABE

  Heftig.

  Het is niet slim om mensen binnen te laten, maar misschien waren deze mensen al een beetje de weg kwijt. Volgens mij weten de criminelen dondersgoed waar iets te halen valt.

  Het verbaasd me ook nog steeds hoeveel geld mensen op de rekening hebben.
  Bij diefstal worden er duizenden euro’s van de rekening gehaald.
  Zet het op een spaarrekening!!!. Niet vanwege de rente maar vanwege de veiligheid!!!!!

 6. Onno

  Hallo Rabe,
  Geld op een spaarrekening zetten, helpt niet.
  Alle bankkaarten worden standaard met Internet-faciliteit geleverd.
  De 4-cijferige code van deze kaarten geven daarmee ook toegang tot de spaarrekening en het systeem om de limieten aan te passen !!
  De enige oplossing bestaat uit 2 delen:
  1. Bankkaart aanvragen, waarbij de Internet-faciliteit is uitgeschakeld (moet je dus speciaal bij de bank aanvragen).
  Deze kaart kun je gebruiken voor betalingen buitenshuis. Mocht deze gestolen worden (en code afgekeken zijn) dan kan alleen de daglimiet opgenomen worden !!
  Dus alle tijd om die kaart te inactiveren (en natuurlijk aangifte doen bij de politie)
  2. Een 2e bankkaart aanvragen waar wel de Internet-faciliteit is geactiveerd door de bank.
  Deze bankkaart alleen thuis bewaren (liefst in een kluis) en thuis gebruiken voor het inbrengen van betalingen en uitvoeren van speciale acties zoals spaargeld overmaken naar betaalrekening , limieten wijzigen, toegang kaart in het buitenland toestaan (van-datum en tot-datum ingeven !!), etc.

  Nadeel: De jaarlijkse kosten van 2 kaarten !!
  Voordeel: Nooit meer veel geld kwijt (maximaal de daglimiet) !!

 7. Pee

  Helaas kan je ook wel raden om wat voor figuren het weer gaat die dit flikken.
  Het frappante van alles is dat ze altijd iemand treffen waar ze geld en sieraden kunnen buitmaken.
  Of zal er door anderen een tip worden gegeven?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).