Utrechts familiebedrijf Bakker verhuurde 67 jaar spullen maar is nu failliet Utrechts familiebedrijf Bakker verhuurde 67 jaar spullen maar is nu failliet

Utrechts familiebedrijf Bakker verhuurde 67 jaar spullen maar is nu failliet

Utrechts familiebedrijf Bakker verhuurde 67 jaar spullen maar is nu failliet
Het bekende Utrechtse verhuurbedrijf G. Bakker en Zn. Bv is failliet. Het familiebedrijf bestond sinds 1953 maar heeft de coronacrisis niet overleefd. Eigenaar Frans Bakker zegt dat het nieuws niet alleen zwaar valt bij de familie, maar ook bij de 25 werknemers.

Het bekende Utrechtse verhuurbedrijf G. Bakker en Zn. Bv is failliet. Het familiebedrijf bestond sinds 1953 maar heeft de coronacrisis niet overleefd. Eigenaar Frans Bakker zegt dat het nieuws niet alleen zwaar valt bij de familie, maar ook bij de 25 werknemers.

De grondleggers waren Annie en haar man Gerrit Bakker, de ouders van Frans. Zij hebben het bedrijf in 1953 opgericht aan de Utrechtse Knopstraat.

“Mijn vader is begonnen met het verhuren van wasmachines. Later, toen iedereen zelf een wasmachine ging kopen, zijn daar stoeltjes bijgekomen. Het bedrijf verhuisde naar de Amsterdamsestraatweg en is in de jaren ’90 uitgegroeid tot één van de grootste verhuurbedrijven van Midden-Nederland.”

Op het laatst verhuurde Bakker allerlei materiaal voor feesten en partijen. “Denk aan tenten, stoelen, tafels, dansvloeren, podia en verlichting. Daarnaast konden we ook zorgen voor catering.”

Corona

Vanwege het coronavirus besloot de overheid dat evenementen en samenkomsten niet meer door mochten gaan. “Na die persconferentie werden al onze opdrachten geannuleerd. We hadden op een gegeven moment helemaal niks meer te doen en hebben onze medewerkers maar naar huis gestuurd.”

Bakker zegt dat het vanaf dat moment hard bergafwaarts is gegaan. “We hebben alles uit de kast getrokken om het bedrijf overeind te houden, maar uiteindelijk moesten we toch besluiten dat het niet ging lukken. Dan slaap je wel even slecht.”

Steun

Ook de steunmaatregelen van het kabinet zetten geen zoden aan de dijk. Het personeel kon er volgens Bakker deels van betaald worden, maar zelfs daar moest het bedrijf zelf geld bij leggen. Daarnaast liepen ook alle vaste lasten door zoals de huur van het pand, verzekering van de auto’s en de abonnementen voor bijvoorbeeld de telefoons.

Het faillissement is niet alleen voor Bakker een hard gelag. Het nieuws kwam ook bij de 25 medewerkers hard aan. “Onze boekhouder werkt al 31 jaar bij ons, de planner 25 jaar en nog een aantal mensen al 20 jaar. Wij hebben in de jaren een vaste en goede groep met betrouwbare mensen opgebouwd. Dat is nu in één klap afgelopen en dat valt bij iedereen erg zwaar”.

28 Reacties

Reageren
 1. Dakhaes

  Te gek voor woorden

 2. patrick Blokzijl

  20 jaar daar gewerkt…. echt triest dit doet me veel pijn..

 3. ROB

  Vreemd,,dacht dat jullie het wel goed voor elkaar hadden.
  Vrijwel geen concurentie in utrecht, tenminste al de bedrijven waar ik voor werkte bestelde altijd bij bakker de benodichtheden voor feesten en borrels. Jammer jammer.

 4. david

  sterkte aan de familie bakker en al haar medewerkers! wat en rot nieuws.

  denk helaas dat dit een van de vele bedrijven die verbonden is aan de evenementen /culturele sector die deze ellendige crisis overleven. dit is op een gegeven moment voor niemand meer vol te houden en denk dat deze pas als laatste weer aan de gang kunnen wanneer alles terug is naar “normaal’ zonder die 1,5 meter flauwekul.
  hoop dat de overheid gouw met meetrsteun komt voor de culturele/evenementen sector en bedrijven die dat zijdelings aan verbonden zijn.

 5. [email protected]😉

  Dit vind ik zo érg voor deze fijne mensen ,wat verschrikkelijk voor Utrecht.

 6. w,n,j, van eijk

  Heel erg triest ! Velen zullen helaas nog volgen . Sterkte fam, Bakker

 7. [email protected]

  Ik hoop dat jullie de kans krijgen om door te starten …….

 8. Katja

  Jammer, hadden er maar twee vleugels aan gezeten dan was je “kost wat het kost” overeind gehouden. Maar ja, niet blauw hè

 9. Peer

  KLM 4 miljard en alle bedrijven die iets in de evenementen branche doen staan in de kou. Er klopt iets fundamenteel niet in dit land. Een hele groep bedrijven en werknemers en zzp’ers wordt verteld dat ze pas weer kunnen werken als er een vaccin is. En doodleuk zeggen, ga maar ander werk zoeken of omscholen. In deze tijd? Dit is de gewone man die de dupe is. De dure vliegtuigen en overbetaalde piloten van de KLM krijgen 4 miljard, bovenop de NOW want de salarissen worden al door de staat betaald, en bedrijven als Bakker gaan failliet.

 10. Pieter

  Wederom een voorbeeld waarbij de Gemeente had kunnen helpen door bijvoorbeeld een uitgestelde lening, huuropschorting cq kwijtschelding te realiseren. Maar nee…Dit Colllege wat steeds roep toetert er voor iedereen te zijn, geeft liever geld uit aan geldverslindende anti auto plannen waar de hardwerkende Utregters helemaal niets aan hebben, alleen de fietsende yuppies en studenten!

  Sterkte Fam Bakker, in een straal van 200 meter 2 Utregse iconen ( café Elinkwijk) door Corona failliet!

 11. Hetty

  Wat afschuwelijk. Kan het Rijk niet met geld over de brug komen voor een doorstart? Ik wens iedereen van dit bedrijf heel veel sterkte toe.

 12. Frank van Eijkern

  Altijd een goed Utrechts bedrijf geweest.
  Jammer dat het niet meer bestaat.

 13. ceeteewee

  Heel verdrietig. Triest dat het niet gelukt is dit mooie bedrijf overeind te houden. Ik hoop wel, dat er iets van een doorstart of zo kan worden georganiseerd. Misschien even wachten tot september.

 14. Pee

  Na zoveel jaar goed gedraaid te hebben moet je toch genoeg hebben opgebouwd om hier door heen te kunnen komen?
  Ik Vind het wel erg voor iedereen maar zo zijn er nog meer die ook in het zelfde schuitje zitten.

 15. Bertus metz

  Rot om tehoren heb zelf gewerkt by van Geelen meubilair en tapijt verhuur ik hoop op een doorstart van het bedrijf

 16. LASENZO Communicating Spaces

  triest, er zijn in onze regio al veel evenementen bedrijven failliet. Helaas is de uit onderzoek gebleken dat ruim 60 % het einde van het jaar niet haalt met het huidige verbod van vak beurzen en events.!
  De regering voorziet deze branche zelf niet in tegemoet komingen, buiten de NOW regeling.
  En lijkt dus in te zetten op een keiharde koude sanering, ondanks dat deze branche een miljarden omzet maakt in NLD.
  Op alle internationale vakbeurzen van betekenis in EU, Azië, USA, zijn Nederlandse bedrijven actief. Vaak zelf ook voor buitenlandse klanten zoals ons bedrijf.

 17. Rob

  Servé verhuur Hilversum (77 man) ook omgevallen. En Wiebes met droge ogen op tv verkondigen dat hij geen ontslagen verwacht, want bedrijven zijn inventief genoeg…Er komt nog wel wat …

 18. Mijn naam is Haas

  We moeten de straat op en eisen dat de gemeente Utrecht lokale bedrijven gaat helpen, banen zijn belangrijker dan stomme ambtelijke projecten.

 19. E Woltjes

  Veel sterkte voor alle medewerkers en betrokkenen, jammer van zo’n prachtig bedrijf uiteindelijk het loodje moet leggen

 20. Joost

  Bedankt voor de fijne samenwerking de afgelopen jaren en veel sterkte en succes de komende tijd.

 21. Rene Correlje

  Vreselijk dit bericht. Kwam er al als klein jochie want mijn vader is een neef van Frans. Later ook zakelijk nog vaak een beroep mogen doen op de diensten van firma Bakker. Afgelopen kerst nog topdiners geserveerd voor onze ouderen dankzij de goede adviezen en service.
  Hoop dat er toch ergens een doorstart mogelijk is.

 22. G Bos

  Heel jammer zo’n faillissement, maar misschien is een doorstart mogelijk. Dat is natuurlijk aan de curator om te onderzoeken. Ook in belang van de werkgelegenheid.

 23. [email protected]😷

  Voor ieder zgn zielig geval gaan we gelijk crouwdfunden ,waarom niet voor dit rasechte Utrechts bedrijf.

 24. Stekelenburg

  Kende ze nog uit van de knopstraat
  Met fam v.d horst en de buurt feesten

 25. Frans Spaan

  Wat triest om te horen, een collega verhuurbedrijf met zo’n verleden.
  zoveel jaar actief en dan je levenswerk in rook op te zien gaan.
  Echt verschrikkelijk.
  Als verhuurbedrijf werk je regelmatig als zogenoemd concurrent met elkaar.
  Maar een noodlottig einde door omstandigheden van buitensporige proporties had natuurlijk niemand rekening mee gehouden en gun je natuurlijk niemand.
  Wij wensen de familie en de vele medewerkers veel sterkte toe om hier mee om te gaan.
  Team Huurland.

 26. Bert

  Verschrikkelijk. Met dank aan de draconische maatregelen om een kleine groep te beschermen.

  Maar gelukkig gelden die regels niet voor mensen die deugen en met 5000 man samenkomen, want “dat is belangrijker”

 27. Bromsnor

  @Bert, Bromsnor vindt 60.000 doden voor het realiseren van groepsimmuniteit geen klein bier

 28. Rob

  Diep triest, ik heb daar als laatste mijn stoeltjes ingeleverd. Hopelijk een doorstart al is dat Corona er nog steeds? Sterkte voor alle betrokkenen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).