Utrechts familiebedrijf Vocking gaat naast bekende leverworst ook bitterballen en kroketten maken Utrechts familiebedrijf Vocking gaat naast bekende leverworst ook bitterballen en kroketten maken

Utrechts familiebedrijf Vocking gaat naast bekende leverworst ook bitterballen en kroketten maken

Utrechts familiebedrijf Vocking gaat naast bekende leverworst ook bitterballen en kroketten maken
Vockingworst is al 130 jaar een begrip in Utrecht. Naast de bekende leverworst gaat het familiebedrijf nu ook kroketten en bitterbalen produceren.

Vockingworst is al 130 jaar een begrip in Utrecht. Naast de bekende leverworst gaat het familiebedrijf nu ook kroketten en bitterbalen produceren.

Daar worden naar eigen zeggen verse ingrediënten voor gebruikt zoals peterselie, ui, grove mosterd, slagroom en uiteraard Vockingworst. Met de kroketten en bitterballen wil Vocking de groeiende ‘haute friture-beweging’ in Nederland verder verrijken.

“Vocking leverworst is van origine een bakleverworst en wordt met name in de retail verkocht”, zegt Paul Vocking. “Juist het bakken ervan bracht ons op het idee om de Vocking kroket en bitterbal verder te gaan ontwikkelen als authentiek productassortiment voor de horeca en bedrijven en organisaties.”

Iets extra’s

De receptuur voor beide producten is in eigen huis ontwikkeld en getest. “Met deze bitterbal en kroket in onze traditie denken we iets extra’s aan het Nederlandse culinaire landschap toe te voegen. Wij zijn erg trots op onze Utrechtse historie en de naam die we inmiddels bij de Utrechtse consument en ver daarbuiten hebben weten op te bouwen.”

Slagerij Vocking opende in 1891 de deuren aan de Steenweg in de Utrechtse binnenstad. De specialiteit was toen al de typisch Utrechtse leverworst. Het recept voor de worst is in de geschiedenis nooit veranderd.

14 Reacties

Reageren
  1. erwin

    “haute friture”… wauw!

  2. isabelle

    Ik kijk er naar uit!!

  3. W

    Wat lekker, lijkt mij! We zijn gek op de vockingworst!
    Maar svp ook voor de air fryer

  4. JdV

    Mooie reclame ook bij verkeersplein Oudenrijn. Giga reclamebord !

  5. G.H.

    @erwin: vooral in combinatie met ‘groeiende beweging’; bewondering en schaterlach vechten om voorrang!

  6. Herman

    Het Utregse familie bedrijf zit al jaren in Nieuwegein…… hopelijk wordt deze fout hersteld.

  7. homie

    Vocking mosterd?

  8. Rob

    Vocking worst! Hmmmm! Ik ken niemand buiten Utrecht die het lust en houden zo! Afblijve mejje klauwe van onze Vocking wosjj! 😁

  9. Kees

    @Rob, kom je wel eens buiten Utrecht?
    Vocking wordt is in heel Nederland te koop en wordt verkocht en met veel plezier gegeten!

  10. Yoshua

    Toen Vocking nog een Utrechts bedrijf was zat er Klaver kroketten naast Vocking of in dezelfde straat in mijn herinnering.
    Ik kwam daar dagelijks langsgelopen onderweg naar school.
    Gemiste kans achteraf dat je in al die jaren naast of bij een krokettenboer hebt gezeten en nooit hebt gedacht zullen we er eens Vocking kroketten laten maken.

    @Rob,
    Vocking was vroeger onbekend, al sinds jaar en dag te koop door heel het land in alle supermarkten.
    Nederlanders lusten Vocking blijkbaar graag, supermarkten leggen geen onverkoopbare worst in het koelvak.
    Vergelijkbaar met Drentse droge worst die je vroeger alleen in Drente kon kopen.

  11. Will

    Nou Rob, dan ben je niet goed ingelicht. Hier in Brabant zijn wij er ook dol op.

  12. kobalt

    Het is ”vocking”lekker.

  13. Karla

    Waar kan ik dit proberen? Ik kan niet wachten!

  14. Henk

    Graag ook voor de airfryer!!! Past wat meer bij de tijd. Neem ik een voorraad in de vriezer op!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).