Utrechts kantoorgebouw Central Park bereikt met 90 meter hoogste punt Utrechts kantoorgebouw Central Park bereikt met 90 meter hoogste punt

Utrechts kantoorgebouw Central Park bereikt met 90 meter hoogste punt

Utrechts kantoorgebouw Central Park bereikt met 90 meter hoogste punt
De bouw van het nieuwe kantoorgebouw Central Park heeft  vrijdag het hoogste punt bereikt. Het nu 90 meter hoge gebouw ligt naast het Stadskantoor en station Utrecht Centraal.

De bouw van het nieuwe kantoorgebouw Central Park heeft  vrijdag het hoogste punt bereikt. Het nu 90 meter hoge gebouw ligt naast het Stadskantoor en station Utrecht Centraal.

Met het plaatsen van de laatste prefab betonelementen op het dak, bereikt de bouw van Central Park het hoogste punt. Met 90 meter hoogte komt Central Park, samen met de woontoren De Syp op de gedeelde vierde plek van de lijst hoogste gebouwen in Utrecht. De Domtoren, de Verrekijker en het Stadskantoor staan in die volgorde op nummer één, twee en drie.

Ontwikkelingen

Central Park maakt deel uit van de herontwikkeling van het stationsgebied in Utrecht.  Op 45 meter hoogte krijgt Central Park een transparante verdieping, een groene ruimte die het gebouw opdeelt in twee delen en wat een soort binnenpark moet worden.

Er komen geen woningen in het gebouw, dat de ingang aan het Forum krijgt, maar kantoren. Ook komt er een garage onder het gebouw die plaats gaat bieden aan. 535 auto’s een 1100 fietsen.

Vanwege de huidige coronamaatregelen konden de werknemers het feestelijke moment niet vieren. Wel zijn alle werknemers getrakteerd op een speciale lunch. De bouw van het kantoorpand verloopt volgens planning en is naar verwachting in de zomer van 2021 klaar.

19 Reacties

Reageren
 1. Angelique

  fraai

 2. Erwin

  Goh, leuk al die gebouwen van ca. 90 meter hoog. NOT!
  Stel je de skyline van NY voor met allemaal gebouwen van dezelfde hoogte… 🥱

 3. HArry

  Lekker ophokken die mensen. Nu nog wat gekweekt en gedoseerd voer erin met een geconditioneerd en gecontroleerd verblijf en ooooo wat zullen ze gelukkig zijn op hun 45 m2.

  Gaat lekker met de mensheid. Wordt echt stukken humaner allemaal 😳😳

 4. Petrus

  Lekker handig! Iedereen gaat steeds meer thuis werken, ook na de Corona. Bouwen we zo’n kantoorkolos. Ach, als het niet verhuurd kan worden, worden het gewoon alsnog (huur?)woningen.
  Maar dan weer zo’n aso grote parkeergarage voor auto’s?! Idiotie vd bovenste plank! Notabene vlak naast het station. Gestoord, inconsequent beleid! Waren we net op weg om zo’n fijne groene fietsstad te (gaan) worden.

 5. Erwin

  Hahaha een kantoorgebouw?!?! Daar staan er genoeg van leeg. Nu het nog kan snel transformeren in een woontoren!

 6. Wim

  @ Erwin
  Ja, het is nu al een gek beeld als je vanuit Den Haag op de A12 komt aanrijden. Dat wordt alleen maar raarder naarmate er meer van die torentjes van precies 90 meter bij komen,

 7. Bill

  Is absurd, die 90 meter hoogte! Zet er eens wat gebouwen van b.v. 50 en de 100-150 meter in (bespaart ook een hoop publieke ruimte), zorgt voor voor een meer organische afwisseling. Jaarbeurspleingebouw of op het terrein van de Jaarbeurs zelf richting die 130/140 meter zou wat meer evenwicht bieden. Dit lijkt nergens op…

 8. Herman

  Goed dat alles 90 meter hoog wordt. Skyline krijgt dan aanzien van tafelberg en dasrinbis Utrecht dan uniek!

 9. W

  Jammer van het duur/kostbaar ontworpen stadskantoor!
  Het wordt nu helemaal ingebouwd en had dus gewoon een kantoorblok kunnen zijn!

 10. Rob 63

  #W helemaal mee eens.kosten nog moesten zijn gespaart om er iets moois van te maken. Wat vele 10 tallen miljoenen extra heeft gekost . En nu!! Onzichtbaar voorhet oog en voor de skyline.
  En het was bekend dat het stadskantoor ingebouwd zou worden. En weer vele 10 talle miljoenen over de luxe balk gegooid. Bedankt stelletje ego,s van het balletage team.👍

 11. wimUtrecht

  Kennelijk weten de reageerders tot nu toe niet dat er in Utrecht een dwingende reden is niet hoger te bouwen dan de 105m van het RABO hoofdkantoor. En die dwingende reden is de Domtoren. Pas buiten de Ring mag eventueel hoger gebouwd worden. Bij Leidsche Rijn centrum komen drie woontorens waarvan één die 140 m gaat worden De twee overige 80 en 100 m.

 12. Hetty

  2025…..een kantoorgebouw? Wat is dat ? Dat is een gebouw, dat al jaren leegstaat en heeel veel gemeenschapsgeld heeft gekost.

 13. Mark

  Ik vind deze gebouwen best mooi hoor, juist ook zo naast elkaar. Ben blij dat de gemeente ook let op kwaliteit.

 14. Robin

  @Erwin, hoge gebouwen naast elkaar kunnen het best op gelijke hoogte gebouwd worden om sterke valwinden te voorkomen. Dat voorkomt weer dat je van je fiets geblazen wordt.

 15. Koel Hoofd

  Kantoortorens met office gardens gaat niet zo goed samen met corona.
  Investeerders in kantoorpanden hebben het nu echt even heel slecht.

 16. Erwin

  @wimutrecht: tuurlijk ken ik die vreemde reden. Sommige mensen denken dat de domtoren van alle kanten zichtbaar blijft als je maar niet hoger dan de domtoren bouwt… een kind weet dat dat onzin is.

 17. W

  Kom niet aan mijn Domtoren!
  Het zicht daarop Moet! echt van alle kanten blijven!!!

 18. Cico

  Hilarisch, al die zeikerds die altijd wel weer een detail weten te vinden om over te klagen. OMG 90 meter! New Yorruk skailijn!

 19. Bromsnor

  @ Hetty, Bromsnor gelooft niet dat zo’n woontoren veel gemeenschapsgeld kost. Bij een debacle zijn hoogstens wat pensioenspaarders de klos.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).