Utrechts klimaatonderzoek heeft wereldwijd grootste impact | De Utrechtse Internet Courant Utrechts klimaatonderzoek heeft wereldwijd grootste impact | De Utrechtse Internet Courant

Utrechts klimaatonderzoek heeft wereldwijd grootste impact

Utrechts klimaatonderzoek heeft wereldwijd grootste impact
Infographic van Elsevier Journals, waarin de Universiteit Utrecht als beste uit de bus komt
Het Utrechts klimaatveranderings- en ecosystemenonderzoek heeft wereldwijd de grootste impact. Dat laat Times Higher Education weten, dat jaarlijks de World University Rankings uitbrengt. 

Het Utrechts klimaatveranderings- en ecosystemenonderzoek heeft wereldwijd de grootste impact. Dat laat Times Higher Education weten, dat jaarlijks de World University Rankings uitbrengt. 

De Utrechtse wetenschappelijke publicaties in de categorie ‘Environmental Sciences’ tussen 2011 en 2015 scoren hoger op citatie-impact dan de publicaties van onder andere Stanford University en Harvard. Van alle universiteiten zijn onderzoeken van de Universiteit Utrecht het meest geciteerd in artikelen over onderzoek op het gebied van klimaatverandering en ecosystemen.

“Het is een gezamenlijke prestatie van de onderzoekers aan de universiteit, gebaseerd op de sterke positie van Utrecht in interdisciplinair onderzoek”, zegt Detlef van Vuuren, milieuwetenschapper aan de Universiteit Utrecht en auteur van de meest-geciteerde artikelen.

Al het genoemde onderzoek valt binnen het onderzoeksthema Sustainability, één van de vier onderzoeksthema’s van de Universiteit Utrecht. Piet Hoekstra, decaan van de faculteit Geowetenschappen: “We zijn ontzettend trots om te zien dat ons duurzaamheidsonderzoek wereldwijde impact heeft.Het laat zien dat we veel kunnen bereiken met interdisciplinaire samenwerking.”

3 Reacties

Reageren
 1. Joris

  Trots dat Utrecht meetelt. Intrigerend bericht. Maar voor de rest snap ik het niet goed.
  Stanford University scoort hoger op alle in het bruin staande criteria: aantal publicaties, aantal citaten, aantal auteurs en aantal citaten per publicatie. Toch heeft Universiteit een betere eindscore? Hoe kan dat?
  En waar kunnen we meer lezen over de onderzoeken en wat ze opleveren?

 2. Theo Haffmans

  Dus de publicaties die het meest geciteerd worden worden nu beschouwd als de beste publicaties.

  Het gaat niet goed met de wetenschap, als dit het criterium is.

 3. Alumni

  I dont know how you read the picture, but both Stanford and Harvard have a higher score on all four criteria…..or are there more criteria on which they are assessed which get UU on top?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).