Utrechts sportpark vernoemd naar Wesley Sneijder - De Utrechtse Internet Courant Utrechts sportpark vernoemd naar Wesley Sneijder - De Utrechtse Internet Courant

Utrechts sportpark vernoemd naar Wesley Sneijder

Utrechts sportpark vernoemd naar Wesley Sneijder
Het Sportpark Thorbeckepark in Ondiep krijgt een nieuw naam: Sportpark Wesley Sneijder. Het gemeentebestuur heeft dit dinsdag laten weten aan de Wijkraad Noordwest, die het initiatief nam voor deze vernoeming naar de uit Utrecht afkomstige topvoetballer. Het sportpark is de thuisbasis van voetbalclub DHSC. De fusieclub ontstond uit onder meer DOS, de club waar Sneijder z’n loopbaan begon.

Het Sportpark Thorbeckepark in Ondiep krijgt een nieuw naam: Sportpark Wesley Sneijder. Het gemeentebestuur heeft dit dinsdag laten weten aan de Wijkraad Noordwest, die het initiatief nam voor deze vernoeming naar de uit Utrecht afkomstige topvoetballer. Het sportpark is de thuisbasis van voetbalclub DHSC. De fusieclub ontstond uit onder meer DOS, de club waar Sneijder z’n loopbaan begon.

“Hoewel ik al een tijdje in het buitenland woon en werk, is mijn hart altijd rood-wit van de stad Utrecht gebleven”, reageert Sneijder. “Ik ben er daarom heel trots op dat er in ‘mijn’ Ondiep een sportcomplex naar mij wordt vernoemd. Dat het een idee is van een groep betrokken buurtbewoners, maakt het voor mij nog meer bijzonder. Ik hoop dat hiermee heel veel mensen – vooral kinderen en jongeren – te stimuleren om te gaan sporten.”

Wijkraadvoorzitter Gerard van Wakeren spreekt van geweldig nieuws. “We kunnen bijna niet wachten op het feestelijk moment waarop de naam wordt onthuld. Dat feest gaan we nu voorbereiden met alle betrokkenen en Wesley Sneijder zelf.” Wijkwethouder Klaas Verschuure prijst het initiatief: “Ik vond het direct een sympathiek idee, dus hebben we gekeken naar de mogelijkheden en uiteraard ook de mening van Wesley zelf gevraagd. Ik ben blij dat we een mooie plek hebben gevonden om naar hem te vernoemen.”

Sportpark Thorbeckepark werd in 2007 aangelegd en ligt in de wijk Ondiep tussen de Thorbeckelaan, de Royaards van den Hamkade en de Marnixlaan. De gemeente overlegt nog met Sneijder, de wijkraad en het sportpark over een officiële onthulling van de naam Sportpark Wesley Sneijder, later dit jaar.

Opgegroeid in Ondiep

Sneijder (34) groeide op in Ondiep en is sinds zijn afscheid in het Nederlands elftal vorig jaar recordinternational met 134 interlands. Sinds een jaar speelt hij voor voetbalclub Al-Gharafa in Qatar.

In het advies aan het gemeentebestuur roemt de Wijkraad Noordwest de warme banden die de voetballer heeft met de wijk Ondiep, waar hij opgroeide. Hij is volgens de wijkraad een voorbeeld voor veel kinderen en aankomende voetbalsterren. Ook stellen de initiatiefnemers dat Sneijder goede contacten onderhoudt met zijn vroegere club DHSC en zijn supporters en verwijzen zij naar de steun die hij geeft aan de Voedselbank Ondiep op de Amsterdamsestraatweg.

Vernoemingen sporters

Het vernoemen naar nog levende personen is uitzonderlijk, behalve wanneer het gaat om leden van het Koninklijk Huis. In Utrecht zijn vier vernoemingen geweest naar levende Olympische sporters: de Fanny Blankers–Koendreef, de Anton Geesinkstraat, het Jochem Uytdehaageplantsoen en de Daphne Schippersburg.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Leuk idee!
  Jammer dat Wesley zijn rood-witte hart niet heeft laten spreken toen hij voor zijn portemonnee koos en in de zandbak nog even flink ging cashen terwijl de beste man al multimiljonair is.

  Had zo leuk kunnen zijn om hem een paar jaar bij Utreg te zien spelen, net als die andere grootheid uit Utreg Willen van Hanegem die dat wel deed.

 2. MJPD

  @ Herman
  Makkelijk praten weer, voor degene die nog nooit heeft bereikt wat Wesley deed. Wat zou u zelf doen? Spelen voor een een middelmatige club voor een zeer bescheiden salaris als”FC Utreg” of … ? Wesley kan er ook niets aan doen dat er een sportpark naar hem is vernoemd.

  U hoeft niet altijd zuur te reageren…

 3. Berk

  Dat is al het tweede sportpark in Utrecht dat naar een Ajacied wordt genoemd; een goede ontwikkeling.

 4. Dhr Janssen

  Sportpark Marco van Basten ontbreekt in het lijstje van sportparken genoemd naar een Utrechtse sporter. Wellicht niet olympisch, maar dat was Wesley ook niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).