Utrechts VVD-raadslid Marijn de Pagter verbolgen over financiële gemeentesteun aan posteractie tegen verbreding A27 Utrechts VVD-raadslid Marijn de Pagter verbolgen over financiële gemeentesteun aan posteractie tegen verbreding A27

Utrechts VVD-raadslid Marijn de Pagter verbolgen over financiële gemeentesteun aan posteractie tegen verbreding A27

Utrechts VVD-raadslid Marijn de Pagter verbolgen over financiële gemeentesteun aan posteractie tegen verbreding A27
De A27 bij Amelisweerd
Het Utrechtse VVD-raadslid Marijn de Pagter heeft via Twitter zijn ongenoegen geuit over financiële steun van de gemeente Utrecht aan een posteractie tegen de verbreding van de A27. Volgens De Pagter is de steun in strijd met de Algemene Subsidieverordening.

Het Utrechtse VVD-raadslid Marijn de Pagter heeft via Twitter zijn ongenoegen geuit over financiële steun van de gemeente Utrecht aan een posteractie tegen de verbreding van de A27. Volgens De Pagter is de steun in strijd met de Algemene Subsidieverordening.

De Pagter reageert verbolgen op de financiële steun. “Huh?! Gemeente heeft financieel bijgedragen aan een posteractie tegen de aanpak van de A27”, twittert hij. “Los van de verhitte discussie over de A27: voor dit soort politieke uitingen mag je géén subsidie krijgen. Dat staat duidelijk in onze Algemene Subsidieverordening.”

Het zou gaan om de posters met de tekst ‘Stop verbreding Ring Utrecht’. “Daar is alles politiek aan: onder andere voor of tegen de aanpak van de A27 kunnen we vandaag (woensdag, red.) naar de stembus”, schrijft De Pagter. “Dus ga ik opheldering vragen, omdat dat niet mag.”

In de Algemene Subsidieverordening van de gemeente Utrecht staat een passage over de inhoud van activiteiten die in aanmerking komen voor subsidie. Het gaat om activiteiten ‘die bijdragen aan het bereiken van de effectdoelstellingen van de programmabegroting van de gemeente Utrecht, die geen specifieke politieke godsdienstige of levensbeschouwelijke vorming beogen of feitelijk betreffen’.

De Pagter gaat schriftelijke vragen over het onderwerp indienen waarna de gemeente een paar weken de tijd heeft om te reageren.

33 Reacties

Reageren
 1. Nina

  Goed dat de heer De Pagter oplet!

 2. Bill

  Den Haag luistert niet naar de wensen van Utrecht, waarom zou Utrecht dan naar de wensen van Den Haag luisteren?

 3. Lombokker

  De gemeente heeft genoeg kanalen om bij Provincie en Rijk kenbaar te maken waar ze voor of tegen zijn. Het lijkt me nogal logisch dat het subsidiëren van individuele actiegroepen daar niet onder valt. Anders staat straks misschien wel Pegida op de stoep om een bijdrage te eisen voor een posteractie tegen een nieuwe moskee.

 4. Koel Hoofd

  Een scherp en alerte VVDer.

  Als raadslid zou het verstandig zijn als hij eens een ‘Omtzigtje’ zou doen, al dan niet in samenwerking met het CDA.
  Oftewel, de hele handel en wandel rondom deze verbreding sinds 2014 eens te gaan onderzoeken. Want de wethouder is al eerder een onbetrouwbare hobbyist gebleken bij projecten welke haar tegenstaan.

 5. wollie

  voorstel: wij Utrechters betalen die subsidie terug in ruil voor definitief afstel verbreding A27.

 6. Emma

  Toch ook wel eens fijn om te lezen dat de gemeente geld spendeert aan een belang wat veel Utrechters ter harte komt.

 7. Hans

  Die verbreding gaat definitief niet door nu D’66 deze enorme verkiezingsoverwinning heeft geboekt. Zo liggen de feiten.

 8. Jelmer

  Die 50 euro voor een paar postere valt in het niets bij de besparing om de weg niet te verbreden.

 9. W.H.de Groen

  De hele discussie rondom een eventuele verbreding komt nu in een heel ander daglicht te staan nu steeds meer mensen thuiswerken lijk me..,! Hoeveel autoverkeer hebben we zo nog..! Het lijk me slimmer om te gaan inversteren in het openbaar vervoer met deze wetenschap voorhanden.

 10. HArry

  Gaat allemaal gewoon door. Net zoals Lelystad Airport.

  Na het kiezen van Kaag is het echt voorbij met geklaag!

 11. Utrechtvoorutrecht

  Goed zo Marijn! Toch uiteindelijk weer flink wat aandacht voor 100 euro aan subsidie. Lijkt me een prima tijdsbesteding. Als je alle mensen op het Stadkantoor die nu meer dan 3 velletjes gebruiken voor het schoonmaken van WC bril, zou je al meer geld hebben bespaard. En het niet zetten van een handtekening onder een vastgoeddeal met de maat van je partijgenoot scheelt je zowel tijd als geld. Gratis tips van me, beter wordt het niet!

  (Overigens kunnen de kosten van de posters nog wel onder het budget van 1,5 miljard voor de verbreding worden geboekt, mocht dat zieltjesproject nog doorgaan.)

 12. Katja

  @Hans; geloof er maar niks van,het blijft politiek. D66 zal gewoon akkoord gaan met als wisselgeld het openen van Lelystad “pas” in 2025, wedden ?

 13. Lexus

  @Hans: waar is uw vertrouwen op de standvastigheid van D66 op gebaseerd? Destijds was het de D66’er Zeevalking die die ‘die rij struiken’ van Amelisweerd rücksichtslos heeft laten omleggen. En wat voor reputatie heeft D66 sindsdien gehad als het aankwam op het nakomen van verkiezingsbeloften?

 14. Scherpschutter

  Deze ambtenaar en diens superieur dienen op staande voet ontslagen te worden en iedere cent terug te betalen.

  Hiernaast dient subsidieverstrekking als zodanig nu eindelijk eens verboden te worden. Belastingbetalers kunnen prima zelf bepalen aan wat voor een hobby’s ze geld willen uitgeven.

 15. Utrechter2

  De tijd dat links de rechtsstaat verdedigde ligt al ver achter ons. Die taak komt nu toe aan de VVD 😉

 16. Wies

  Pot verwijt de ketel. Beter een paar euro voor een flyeractie dan een miljardenproject dat niks toevoegt. Om nog maar te zwijgen van alle andere dossiers die al tien jaar in beheer van de VVD zijn.

 17. Hans

  @Katje @Lexus
  We gaan het zien.

 18. Natte Otter

  @WH de Groen, net als het verstandig was dat we geen huizen gingen bouwen tijdens de financieeele crisis en er amper huizen werden verkocht…

  Ik hoor voornamelijk mensen om mij heen die niet kunnen wachten om weer gewoon naar het werk te gaan. (Ik ben daar niet een van, maar echt letterlijk alle andere mensen wel)

 19. RABE

  De gemeente wil de verbreding niet en de omwonenden ook niet. Is toch duidelijk?????

 20. Willem

  “Penny wise, pound foolish! “ Kent u die uitdrukking?

 21. Wim

  Omploegen dat bos zijn we van dit gezeur af

 22. Pee

  D66 gaat die verbreding echt niet tegenhouden .
  U word bedankt voor uw stem en alles gaat weer verder zoals het was.

 23. ACTK

  Ze, weer een VVDer aan het werk gezet. Wie kauwt op het een kan niet kauwen op het ander.
  Buiten dat: Utrecht wil niet, dat heeft Utrecht al uitgesproken. Democratisch besluit van Utrecht. Utrecht geeft daar invulling aan. Lijkt me niet zoveel mis mee. Er is natuurlijk altijd ergens een spijker op laag water te vinden. En daar kan dan weer eindeloos over gezemeld worden.

 24. Pieter

  Alles ausradieren, Wim.
  Singel ook maar opnieuw dempen.
  Kunnen we weer lekker gasgeven.

 25. wollie

  @pee d6b gaat de minister van verkeer leveren.

 26. Pee

  @wollie
  Denk je dat dat wat uitmaakt dan?

 27. arbeider

  Het gaat om het principe, wederom GroenLinks spelletjes als het ze uitkomt.
  In Amsterdam regelen ze bij een bijeenkomst alleen maar ja knikkers voor de bouw van een theater terwijl de buurt tegen is.

  In Zeist zit een gemeenteraadslid onder andere namen de afsluiting van een winkelstraat onder verschillende knicknames te verdedigen, de beste man 8d inmiddels terrecht afgetreden

  En in Utrecht heb ik hetzelfde idee als Lotte van Hooydonck roept dat de buurt wederom een knip of auto,’s wil weren!

  Op basis van onderzoek zal ik wel eens willen weten of dit allemaal eerlijk gaat…mijn vermoeden is van niet,gezien de reputatie van GroenLinks!

 28. wollie

  ja, d66 is net iets minder gevoelig voor de lobby van bouwend nederland

 29. Uuutje

  @ Arbeider

  Je weet dat laster verspreiden strafbaar is he?

  In Utrecht Oost regende het wijkinformatie-voorlichtings-besrpeek-avonduitnodigingen, zelfs enquetes over de geschikte tijdstippen. Vervolgens komt op zo’n belangrijke avond over het herinrichten van straten, maar een halve man en een paardenkop opdagen. Kennelijk heeft het geen enkele prioriteit voor de burger. Maar wel achteraf massaal lopen zaniken als de beslissing je niet aan staat. Leg mij maar eens uit hoe de overheid in gesprek moet met de burger als diezelfde burger een avondje tv-kijken belangrijker vindt

 30. Katja

  Ik ben verbolgen over Utrechts VVD-raadslid Marijn de Pagter.

 31. Rob.

  Mooi gebaar van de gemeente( politiek)
  Ik hoop dat ze zich gaan inzetten voor behoud van het oude.alles laten zoals het is.

 32. Piet

  Voor amateurs, door amateurs. Jeetje wat een spijkers op laag water zoeken. En dan ook nog via twitter in plaats van de vraag bij de wethouder neer te leggen. Als je als raadslid niet iets beter te doen heb voor je geld kan je er beter mee stoppen.

 33. Nina

  Wat een heisa over een stuk “bos”. Het zijn een paar bomen en voornamelijk struiken waar de biomassacentrale nog geen uur op brandt. Men zet het vervolgens neer alsof heel Amelisweerd verdwijnt. Stemmingmakerij heet dat en het kwalijke daarvan is dat mensen hier echt wakker van gaan liggen.

  Vaak als er een snelweg wordt verbreed, komt er protest met als argument dat meer asfalt meer auto’s aantrekt en dat er minder autoverkeer komt. Van dit alles is de afgelopen decennia nog niets gebleken. Gelukkig is de A2 allang geen 2 x 2-baansweg meer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).