37 nieuwe bomen uitgezocht voor langs de singel in Utrecht 37 nieuwe bomen uitgezocht voor langs de singel in Utrecht

37 nieuwe bomen uitgezocht voor langs de singel in Utrecht

37 nieuwe bomen uitgezocht voor langs de singel in Utrecht
Valse Christusdoorn bij de kweker. Foto: CU2030
Het Willemsplantsoen aan de Utrechtse singel krijgt 37 nieuwe bomen die moeten bijdragen aan de biodiversiteit van het plantsoen. Naar verwachting worden de bomen voor 5 december geplant.

Het Willemsplantsoen aan de Utrechtse singel krijgt 37 nieuwe bomen die moeten bijdragen aan de biodiversiteit van het plantsoen. Naar verwachting worden de bomen voor 5 december geplant.

De groenexperts van CU2030 gingen deze week met een boodschappenlijstje naar een Brabantse kweker, ‘op bomenjacht’. Daar hebben ze kurkbomen, zwarte dennen, valse christusdoorn en diverse soorten van de prunus uitgezocht.

Er is gekozen voor onder andere enkelbloemige bloeiende bomen, zoals de prunus – beter bekend als sierkers. In de lente zijn ze herkenbaar aan hun roze of witte bloesem. Deze bomen moeten bijen en hommels aantrekken en de biodiversiteit van het plantsoen verbeteren.

Daarnaast komen er heesters en rododendrons langs het water te staan. CU2030 zegt de beplanting van het plantsoen grondig aan te pakken. “In de geest van Jan David Zocher junior”, schrijft de organisatie. Hij was een van de belangrijkste en meest productieve ontwerpers van landschappen in Nederland.

5 december

De bomen komen over ongeveer een maand onze kant op. Als het weer meezit, kunnen de bomen voor 5 december de grond in. Bij veel regen wordt de grond te zompig en moet het planten van de bomen nog even wachten.

 

6 Reacties

Reageren
 1. Barend

  Mooi. En nu ook nog de gaten opvullen die elders gevallen zijn. Er zijn in de loop der jaren nogal wat bomen aan de Singel gekapt zonder dat herplant plaatsgevonden heeft.

 2. Justin

  Bam! Bomen midden in de stad. Goed bezig.

 3. Koel Hoofd

  @Barend, die herplant gebeurd vaak (1 op 1) op andere locaties….
  Komt de stad niet ten goede, maar het papieren beleid wel.

 4. Theo

  Dat ziet er veelbelovend uit!
  Misschien kunnen we nog een lijstje krijgen van de boomsoorten die hiervoor zijn uitgezocht.

 5. Barend

  @ Koel hoofd

  Ik weet het. Boekhoudkundig klopt het. Maar singelgebied en grachten worden er niet beter op

 6. wollie

  oorspronkelijk stonden er helemaal geen bomen aan de oudegracht. de combinatie werfkelders en boomwortels is geen vanzelfsprekende. het staat wel mooi.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).