Utrechtse acteur Hans Veerman overleden | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse acteur Hans Veerman overleden | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse acteur Hans Veerman overleden

Utrechtse acteur Hans Veerman overleden

De Utrechtse film-, televisie- en hoorspelacteur Hans Veerman is zaterdag op 80-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn partner bekend gemaakt. Veerman was al enige tijd ziek en had onder meer last van zijn hart.  

De acteur is bekend van Medisch Centrum West, Baantjer er Flodder. Hij begon in de jaren 50 als hoorspelacteur en was lange tijd lid van de hoorspelkern van de Nederlandse Radio Unie. In de jaren 70 maakte hij de overstap naar theater, film en televisie.

Veerman was te zien in stukken van een groot aantal theatergezelschappen en films als Spetters en De Vierde Man van Paul Verhoeven. Ook speelde hij in Flodder en De Lift van regisseur Dick Maas. De acteur speelde zijn laatste filmrol in Wilde Mossels in 2000. Een aantal jaar geleden was hij nog te zien in een bijrol in GTST. Veerman wordt vrijdag gecremeerd.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).