Utrechtse afvalstations in Vleuten en Lunetten voorlopig niet open op zondag | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse afvalstations in Vleuten en Lunetten voorlopig niet open op zondag | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse afvalstations in Vleuten en Lunetten voorlopig niet open op zondag

Utrechtse afvalstations in Vleuten en Lunetten voorlopig niet open op zondag
Het afvalscheidingsstation aan de Tractieweg
Het afvalscheidingsstations in Vleuten en Lunetten gaan voorlopig niet open op zondag. Het station op de Tractieweg is op zondag al van 09.00 tot 13.00 uur geopend, maar het is duur om dat ook bij een van de andere twee afvalstations door te voeren.

Het afvalscheidingsstations in Vleuten en Lunetten gaan voorlopig niet open op zondag. Het station op de Tractieweg is op zondag al van 09.00 tot 13.00 uur geopend, maar het is duur om dat ook bij een van de andere twee afvalstations door te voeren.

In de gemeente zitten drie afvalscheidingsstations; aan het Zwarte Woud in Lunetten, Tractieweg op Bedrijventerrein Cartesiusweg en de Mostperenlaan in Vleuten. De Tractieweg is ook op zondagen geopend.

Lars Roodenburg, raadslid voor D66, wilde graag weten hoe duur het zou zijn om een extra afvalscheidingsstation op zondag te openen. Daarvoor werd de rekensom gemaakt: het blijkt de gemeente jaarlijks zo’n 220.000 euro te kosten.

De hoge kosten komen door een toeslag op zondag voor medewerkers en de noodzaak voor relatief veel personeel om de bezoekersstroom te begeleiden. Bovendien kunnen de extra gescheiden ingezamelde stoffen op zondag niet naar de overslaglocaties worden gebracht. Op de Tractieweg gebeurt dat op maandag, maar dat is al een drukke dag voor de inzameldiensten. Een tweede station zou die druk teveel verhogen.

“Voordat een extra openstelling aan de orde is, zal eerst een oplossing voor bovenstaande moeten worden gevonden”, zegt wethouder Klaas Verschuure.

10 Reacties

Reageren
 1. NK

  ~€4250,- per zondag valt me nog mee.
  Gewoon lekker open gooien op zondag en voor die prijs kunnen ze alle 3 wel gewoon open.

 2. Kees Truijens

  Tsja. De gemeente wil graag dat we ons afval scheiden. Terecht, maar dan moet je er maar meer geld in willen stoppen.

 3. Herman1963

  Het zou al schelen als de afvalscheidingsstations elke dag wat langer open kunnen blijven. Kost niet veel extra maar kan wellicht wel de soms enorme bezoekersstromen op de zaterdagen voorkomen. In dat geval is een zondagopenstelling niet noodzakelijk.

 4. Wim

  220.000 per jaar staan er dan 88 medewrkers op die locatie
  220000/50= 4400
  4400/50 = 88 medewrkers
  Vreemd??

 5. Marcel 59

  Wie denkt er in dit verband aan het personeel van afvalscheidingsstations, die straks verplicht op zondagen moeten gaan werken? Wat is de volgende stap; iedere dag tot 10 uur ‘s avonds open ?

 6. Wim

  Foutje in vorig bericht het zijn 88 uren dat zou inhouden 22 man/vrouw kan je wel 3 locaties mee ophouden
  Maar waarschijnlijk zijn de medewerkers er niet

 7. JdV

  Maar het Amsterdam-Rijnkanaal blijft hopelijk wel gewoon open toch? Tenslotte is een alternatief wel handig.

 8. Dakhaes

  Waarom bestaan die toeslagen voor zondag nog steeds?
  Wat kost dan het opruimen van de puinzooi van festivals en bv koningsdag buiten de normale werkuren?
  Je kan toch gewoon personeel aannemen op de normale tarieven voor de zondag?
  Daar hoeft toch geen overwerk voor betaald te worden?

 9. wollie

  ik mag van mijn geloof alleen op zondag dingen weggooien… wat nu?

 10. Koel Hoofd

  Gewoon een festivalletje minder subsidieren, kunnen deze kosten dan van betaald worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).