Utrechtse basisschool anderhalve week dicht vanwege meerdere leerkrachten met corona Utrechtse basisschool anderhalve week dicht vanwege meerdere leerkrachten met corona

Utrechtse basisschool anderhalve week dicht vanwege meerdere leerkrachten met corona

Utrechtse basisschool anderhalve week dicht vanwege meerdere leerkrachten met corona
Archieffoto Pixabay
Basisschool De Achtbaan in Leidsche Rijn is vanaf woensdag tijdelijk gesloten vanwege een aantal coronabesmettingen onder de medewerkers. In de tussentijd krijgen de leerlingen thuisonderwijs.

Basisschool De Achtbaan in Leidsche Rijn is vanaf woensdag tijdelijk gesloten vanwege een aantal coronabesmettingen onder de medewerkers. In de tussentijd krijgen de leerlingen thuisonderwijs.

Zeven leerkrachten van de katholieke basisschool aan de Akkrumerraklaan zijn positief getest op het coronavirus. In overleg met de GGD is besloten om de school tot en met vrijdag 13 november te sluiten. Voor kinderen van ouders in vitale beroepen is noodopvang geregeld.

“Het tijdelijk sluiten van de school is een nare beslissing om te nemen, we verwelkomen het liefst alle kinderen gewoon op school. Toch is het op dit moment verstandig om, in het belang van de gezondheid van alle betrokkenen, deze keuze te maken”, zegt Tjeerd de Jong, voorzitter van het bestuur van de katholieke scholenstichting waar De Achtbaan deel van uitmaakt.

Totdat de kinderen weer welkom zijn op de school krijgen zij thuisonderwijs. “Ik ben blij dat KBS de Achtbaan snel en zorgvuldig handelt en al direct morgen met het afstandsonderwijs kan starten. Zo zorgen we ondanks de sluiting toch voor continuïteit en kwaliteit van het onderwijs”, aldus De Jong.

5 Reacties

Reageren
 1. Lexus

  Onze lieve kleine snotneuzen zijn ideale verspreiders van het virus. Voor de leerkrachten, vooral de oudere, levensgevaarlijk dus. Hoe erg het ook is, zowel voor de kinderen als voor de ouders, met het tijdelijk sluiten van de scholen kan veel winst voor het terugdringen van de epidemie behaald worden. België was zo verstandig de herfstvakantie te verlengen. Laat Nederland snel met het opnieuw sluiten volgen.

 2. BM

  @Lexus
  Nee. Lees je in. Loop geen onderbuik gevoelens te roeptoeteren.

  Onderzoek laat zien dat kinderen het vooral van volwassenen krijgen. Kinderen steken elkaar en volwassen nauwelijks aan.
  Deze leerkrachten staken elkaar aan. Er zijn tot nu toe GEEN kinderen op die school positief getest.
  Onrustzaaier!

 3. waldorff

  Als docent op het VO kan ik u zeggen dat de lockdown van het begin van dit jaar voor heel veel leerlingen niet goed was:
  *er zijn veel/grote achterstanden opgelopen-thuis werken en leren is toch veel lastiger dan we dachten. Ook zijn de verschillen tussen de leerlingen in cijfers veel groter dan voorheen.
  *veel leerlingen hebben allerlei klachten ontwikkeld (depressie, angsten, motivatieproblemen etc.)

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kinderen-van-laagopgeleide-ouders-liepen-zorgwekkende-achterstanden-op-door-sluiting-basisscholen~bc3b7aaf/

 4. Levensgevaarlijk

  Levensgevaarlijk zegt u? Hoeveel docenten kent u in uw omgeving die recentelijk aan Corona overleden zijn?

 5. Koel Hoofd

  @BM
  De enige vorm van onderzoek wat onomstotelijk kan bewijzen dat kinderen spelende ziektekiemenverspreiders zijn wordt als onethisch gezien en mag dus niet in het westen worden gedaan.

  Er is wel een ander onderzoek wat kinderen als ‘bron van infectie’ aanwijst: dankzij de eerste corona lockdown waren er opvallend WEINIG kinderen (ernstig) ziek, ze schitterden zelfs door afwezigheid bij de zorgverlening. Simpelweg omdat ze niet naar de opvang mochten en elkaar dus niet konden besmetten met allerlei ziektes welke volwassen afdoen als ‘veel voorkomende standaard kinderziektes’. Standaard veel voorkomende ziektes waar sommige kinderen wel heel erg ziek van kunnen worden, letsel aan over kunnen houden, en zelfs dood aan kunnen gaat.

  Science brings light, but light only makes more shadows appear…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).