Utrechtse Bazaar op randje van faillissement; Raadsleden hopen op oplossing | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse Bazaar op randje van faillissement; Raadsleden hopen op oplossing | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse Bazaar op randje van faillissement; Raadsleden hopen op oplossing

Utrechtse Bazaar op randje van faillissement; Raadsleden hopen op oplossing
De Utrechtse Bazaar is bijna failliet. Er is een forse huurachterstand bij de gemeente en er daar is de afgelopen periode geen oplossingen voor gevonden.

De Utrechtse Bazaar is bijna failliet. Er is een forse huurachterstand bij de gemeente en er daar is de afgelopen periode geen oplossingen voor gevonden.

De Utrechtse Bazaar heeft een brandbrief gestuurd aan gemeenteraadsleden in Utrecht om een faillissement af te wenden. De problemen van de markthal aan de Groenewoudsedijk spelen al langer. De gemeente is al enige tijd in gesprek om een faillissement te voorkomen, maar de Bazaar meldt dat dit nog niet is gelukt.

De Utrechtse Bazaar zegt dat ze een oplossing aangedragen hebben, maar dat die door de gemeente is afgewezen. Verschillende gemeenteraadsleden willen nu graag weten hoe de vork precies in de steel zit.

De Utrechtse partijen GroenLinks, Stadsbelang Utrecht, CDA, D66, PvdA en ChristenUnie hebben daarom vragen gesteld over situatie van de Utrechtse Bazaar.

Oplossingen

De raadsleden dringen bij de gemeente aan om mee te denken in oplossingen en ‘daarbij uiteraard het financiële belang van de gemeente en haar inwoners in het oog te houden’.

De politici stellen waardering te hebben voor bijzondere ondernemers in Utrecht, zoals de Utrechtse Bazaar. “Zeker wanneer deze zich inzetten voor, naast ondernemerschap en werkgelegenheid, maatschappelijke waarde, zoals een ontmoetingsplaats voor verschillende culturen en inzet voor een duurzame leefomgeving.”

De rechter buigt zich over 4 weken over het geschil tussen de gemeente en de Utrechtse Bazaar. Er zou nu echter al beslaglegging bij derden zijn geweest, waardoor een faillissement onafwendbaar zou zijn. De raadsleden willen weten waarom de uitspraak van de rechter niet is afgewacht en of er een doorstart mogelijk is.

16 Reacties

Reageren
 1. Gerben

  Ik ben zelf bezig met een nieuw concept voor deze lokatie. Combinatie van een all you can eat restaurant met een stripclub. Gemeente is positief over het plan en past binnen het bestemmingsplan van deze kavel.

 2. Bill

  Maar als de bazaar dichtgaat, waar moet ik dán mijn iPhone hoesjes en discountshampoo halen?

 3. Harry

  Ingehaald door AliExpress, eveneens een een ontmoetingsplaats voor verschillende culturen en inzet voor een duurzame leefomgeving …

  Gooi er wat kretologie tegenaan en de subsidiekraan gaat wel weer open…

 4. Wim Vreeswijk

  Ik vond het overigens geen sympathiek gebaar van de Utrechtse Bazaar om ook nog eens betaald parkeren te gaan heffen voor een vrijwel leeg parkeerveld met honderden lege parkeerplekken, waardoor het voordelige karakter van de zwarte beurs helemaal verdween. Jammer !

 5. Herman

  Als alle ondernemers op de Bazaar normaal hun werk doen, belasting betalen, zaakjes op orde hebben zou er geen probleem zijn.

 6. Wim

  Gemeente zorg er voor dat het zoekplaatje is om bij de bazaar te komen
  Een rechtstreekse toegang van Kanaleneiland en Leidserijn zou al helpen

 7. Scherpschutter

  Mooi! Ik ben er een keer geweest en dat was een welhaast hallucinante ervaring. Binnen 3 minuten oorlog met een in een vreemde taal scheldende man die ogenschijnlijk bewust tegen me aanliep, eettentjes waar men het niet zo nauw met de hygiene neemt, niets anders dan pure zooi en illegale namaakrommel te koop, er wordt binnen stiekem gepaft en van de geur alleen al die er hing ging je bijna van je stokje, om over de hitte nog maar te zwijgen. Het deed me denken aan een markt in Bagdad die ik (tot mijn spijt) ooit eens bezocht.

  Het verbaast mij persoonlijk weinig dat dit etablissement het loodje legt.

 8. Berend

  Wat kon je daar eigenlijk kopen? Ik zou er een streetfoodstripclub van maken, waar je het bestek en het toiletpapier ook kan fotograferen.

 9. esther

  typisch gevalletje gemeente die te koste van alles haar zin wil de bazaar is een mooie plek en moet juist steun krijgen hoop dat het lukt

 10. Jaap-Jan Pepping

  Een mooie plek om de windmolens wat dichter bij de windmolen fans (BakFiets links) te plaatsen in plaats van ver weg van het centrum bij Rijnenburg.

 11. Bertje 030

  Misschien is het concept verouderd, net als het concept V&D, Schoenenreus, Coolcat, Intertoys enz. enz.

  Meegaan met de tijd heet dat en ander koopgedrag, geen gesubsidieerde ontmoetingsplaats van maken aub.
  Bazaar: misschien tijd voor een ander concept?

 12. Mohamed

  Intree betalen en ook nog parkeergeld, dat is de juiste formule om failliet te gaan, ha, ha, ha.

  Er staat op de zwarte beurs tegenwoordig alleen maar kraampjes met goederen en etenswaren wat je in kanaleneiland ook kan kopen.

  De rest is troep en bestel ik wel bij aliexpress.

 13. Wim Vreeswijk

  @ Gerben: Een stripclub? Die zou je dan moeten combineren met het Zandpad, zodat de mannelijke bezoekers eerst wat opgehitst worden door die stripclub en daarna met een noodgang naar het Zandpad rennen.

 14. wollie

  mooie plek voor een kerncentrale, mocht het scheer&foppenpand niet doorgaan

 15. Frits

  @Jaap Jan
  Ik ben niet bang voor de horrorverhalen over windmolens langs de snelweg.

  Een windmolen produceert bijna geen geluid en een snelweg is nou ook geen aanwinst voor het landschap.

  De A12 is in heel Leidsche Rijn te horen, net als de vliegtuigen naar Schiphol die vooral.met subsidie van de rechtse kerk kunnen blijven vliegen.

  Ik zou graag de herrie van de snelweg en de vliegtuigen verruilen voor wat windmolens.

 16. cas

  De gemeente wil gewoon deze grond hebben en speelt daarom een vies spelletje. Niets meer, niets minder. Dan hopen ze dat de asfalt centrale weggaat… Wat niet gaat gebeuren zonder een complete compensatie van de gemeente (nieuwe locatie, pand en verhuiskosten).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).