Utrechtse boswachter woedend over graffiti op nestwand Landgoed Haarzuilens Utrechtse boswachter woedend over graffiti op nestwand Landgoed Haarzuilens

Utrechtse boswachter woedend over graffiti op nestwand Landgoed Haarzuilens

Utrechtse boswachter woedend over graffiti op nestwand Landgoed Haarzuilens
De oeverzwaluwwand. Foto: Twitter Roy Mes
Bij het Utrechtse Landgoed Haarzuilens is een wand met nestgaten voor oeverzwaluwen bespoten met graffiti. Boswachter Roy Mes laat op Twitter zijn ongenoegen over de actie blijken.

Bij het Utrechtse Landgoed Haarzuilens is een wand met nestgaten voor oeverzwaluwen bespoten met graffiti. Boswachter Roy Mes laat op Twitter zijn ongenoegen over de actie blijken.

Volgens de boswachter is de graffiti over en ook in de nestgaten gespoten. De 276 gaten in de wand zijn bedoeld voor vogels die broeden. In de periode van april tot en met augustus zijn bijna alle nestgaten bewoond.

De oeverzwaluwen komen vanuit Midden-Afrika naar het gebied om te broeden en jongen groot te brengen. Daarna vliegen ze weer terug naar Afrika. “De bordjes geven aan dat het hier om een kwetsbare groep vogels gaat die in alle rust hun jongen moeten grootbrengen”, twittert Roy Mes.

De politie heeft inmiddels gereageerd op het incident en vraagt mensen die relevante informatie hebben om zich te melden. “We zijn aan het onderzoeken hoe en wat”, aldus de boswachter.

14 Reacties

Reageren
 1. Lexus

  De coronacrisis brengt met zich mee dat veel volk zich in de laatste restjes natuur begeeft dat je daar liever niet tegenkomt. Het is niet anders. Maar de natuur is helaas ook niet veilig voor de overheid en de zogenaamde natuurbeschermingsorganisaties, wanneer je het snoeien, kappen en rooien van groen van de afgelopen winter in ogenschouw neemt (biomassa!). Als we zo doorgaan, is er over tien jaar helemaal geen natuur in Nederland meer over. Om met de dichter J.C. Bloem te spreken:
  “[…] wat is natuur nog in dit land?
  Een stukje bos, ter grootte van een krant,
  Een heuvel met wat villaatjes ertegen.”
  En toen hij dat schreef, moest de echte kaalslag nog beginnen!

 2. Wim

  Erg spijtig dat de graffiti op deze wijze herkenbaar gepubliceerd wordt. Die gasten kicken erop dat hun geklieder breed zichtbaar is. Zo snel mogelijk verwijderen en vooral geen aandacht aan besteden.

 3. Esrin W.

  Er is toch wel iémand die weet wie dit is? Gewoon zelf daar met een spons en nagellakremover aan het werk zetten. Regen of geen regen.

 4. G.H.

  Fame is lame, dit is nog triestiger

 5. Lombokker

  Ik wordt schijtziek van al die graffiti, kost ook handen vol geld om het te verwijderen. Dat noem ik gewoon vernieling van andermans spullen.

 6. Hans

  Milieumisdrijf

 7. RABE

  Wat een zielig figuur. Die is echt gestoord. Blijf af van de natuur en ga je soort volspuiten.

 8. GK

  Bedroevend

 9. Johan Visser

  Hier zijn toch wel camerabeelden van?

 10. GeenStijl@Utrecht 🤫

  Misschien waren het wel nederlandse vogels die niet wilden dat de Afrikaanse vogels huis bezetten.

 11. Scherpschutter

  Weer een voorbeeld van een groep nihilistische nietsnutten die een speciaal soort privilege van links hebben. Net als krakers. Als ze al worden opgepakt dan worden ze niet aangepakt…Het wordt tijd dat deze morele rot eens genadeloos aangepakt gaat worden, en grafitizetters ook.

 12. D.

  Wat sneu zeg. Blijf van andermans spullen af.

 13. erwin

  wat heeft die gast er nou op gegrafitied? Earnone? BaLbnone?

 14. Marjo

  Wat een natuurbeschermer en beschermer van gemeenschappelijk goed is Scherpschutter opeens. Welkom bij de club van verstandig links, Scherpie!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).