Utrechtse burgemeester Dijksma dit weekend aanwezig bij finish Vuelta in Madrid Utrechtse burgemeester Dijksma dit weekend aanwezig bij finish Vuelta in Madrid

Utrechtse burgemeester Dijksma dit weekend aanwezig bij finish Vuelta in Madrid

Utrechtse burgemeester Dijksma dit weekend aanwezig bij finish Vuelta in Madrid
De Vuelta op het Utrecht Science Park
De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma reist dit weekend af naar de Spaanse hoofdstad Madrid om bij de finish van de Vuelta aanwezig te zijn. Na de finish en de prijsuitreiking draagt zij symbolisch de sleutel van het evenement over aan de burgemeester van Barcelona, de stad waar de Spaanse wielerronde in 2023 zal starten.

De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma reist dit weekend af naar de Spaanse hoofdstad Madrid om bij de finish van de Vuelta aanwezig te zijn. Na de finish en de prijsuitreiking draagt zij symbolisch de sleutel van het evenement over aan de burgemeester van Barcelona, de stad waar de Spaanse wielerronde in 2023 zal starten.

In augustus stond Utrecht drie dagen in het teken van de Vuelta. Op de 18e werden de ploegen gepresenteerd op het Vredenburgplein, een dag later reden de renners een ploegentijdrit door de stad en op de 20e lag de finish van de etappe op het Utrecht Science Park.

Sinds 23 augustus rijden de wielrenners door Spanje. Aanstaande zondag is de finish in Madrid. Dijksma is door de directie van het sportevenement uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. “Na de finish en de prijsuitreiking draag ik symbolisch de sleutel over aan de burgemeester van Barcelona Ada Colau.” In 2023 start de Vuelta namelijk in de Catalaanse hoofdstad.

Daarnaast heeft de Utrechtse burgemeester ook een ontmoeting met José Luis Martínez- Almeida, de burgemeester van Madrid. Tot slot meldt Dijksma dat ze vanwege de afstand tussen Utrecht en Spaanse hoofdstad met een vliegtuig heen en terug reist.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Lexus

  Zoals de trainer van Paris Saint Germain gisteren al suggereerde, gaat mevrouw Dijksma hier ongetwijfeld milieuvriendelijk per zeilwagen naar toe (overigens een prachtig vervoermiddel dat in Nederland in de zeventiende eeuw werd uitgevonden door Simon Stevin). Over Nederlandpromotie gesproken!

 2. Yo

  Waarom? Wat heeft dit voor nut? Slecht voor milieu ook, niet duurzaam en het ge-netwerk heeft al in Utrecht plaats gehad. Daarnaast moet de Utrechtse burgemeester zo vaak mogelijk in Utrecht zijn, ook indien er calamiteiten gebeuren.

 3. Scherpschutter

  Mevrouw Dijksma acht het ‘klimaatprobleem’ kennelijk zelf ook niet zo groot als ze vrijwel dagelijks doet voorkomen. Vorige week een vliegreisje naar de VS, deze week een vliegreisje naar Spanje; mevrouw Dijksma heeft intussen zelfs een indrukwekkendere collectie aan Airmiles dan Rob Jetten. LOL

 4. Realist

  Als de elitaire klimaatkliek weer eens de wereld rondvliegt hoor je ze niet maar als onze Burgemeester even naar Spanje vliegt om de Vuelta af te sluiten gaan de klimaatwappies ineens steigeren. Beetje hypocriet.

 5. Ab

  @Yo, Geen zorgen, zondag is de calamiteit in Madrid

 6. Kitty

  Gaat de burgemeester op eigen kosten vanuit de USA naar Spanje?

 7. Aa

  Waardeloze burgemeester. Representatief voor de moderne bestuurscultuur: globalistisch elitair en te weinig bezig met binnenlandse aangelegenheden. Ik erger me werkelijk kapot aan deze burgemeester met haar handelsmissies, groene steden verband gereis en vuelta geneuzel.

 8. Geenstijl@Utrecht

  Waneer gaat deze gemeenteraad eens een einde maken,aan de snoepreisjes van deze zgn burgemeester.

 9. Per Ommegaande

  Kan iemand mij uitleggen waarom?

 10. Mascha

  Mevrouw is geen sportief typen ze laat zich graag vervoeren in de BMW7 serie (benzine) dienstauto inplaats van op de fiets

 11. Debs

  Joh laat die wielrenners voortaan die sleutel meenemen. Kan de organiserende stad hem bij de finish afhalen. Er zitten grenzen aan mal wielergedoe, niet?!

 12. Benenwagen

  Dijksma is bezig door de mand te vallen
  Meer bezig met snoepreisjes dan met utrecht

 13. W

  Gaat ze op de (race)fiets?

 14. Statler

  @Debs: helemaal goed, basisprincipe transport : NOOIT zonder nuttige last rijden!
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).