Utrechtse burgemeester reageert op illegaal feest in werfkelder aan Oudegracht; ‘Schande’ Utrechtse burgemeester reageert op illegaal feest in werfkelder aan Oudegracht; ‘Schande’

Utrechtse burgemeester reageert op illegaal feest in werfkelder aan Oudegracht; ‘Schande’

Utrechtse burgemeester reageert op illegaal feest in werfkelder aan Oudegracht; ‘Schande’
Burgemeester Peter den Oudsten noemt het een schande dat de politie afgelopen nacht de wapenstok moest gebruiken om een eind te maken aan een illegaal feest. “Samen moeten we het virus bedwingen”, aldus Den Oudsten.

Burgemeester Peter den Oudsten noemt het een schande dat de politie afgelopen nacht de wapenstok moest gebruiken om een eind te maken aan een illegaal feest. “Samen moeten we het virus bedwingen”, aldus Den Oudsten.

De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding over een illegaal feest in een werfkelder aan de Oudegracht. Toen agenten poolshoogte gingen nemen werd de sfeer grimmig. Zij voelden zich daarom genoodzaakt de wapenstok te trekken.

Uiteindelijk zijn tientallen feestgangers bekeurd. Een groepje van twaalf personen dat de werfkelder wist te verlaten, is later gearresteerd. Ook zij zijn bekeurd.

Schande

De burgemeester reageert zaterdagochtend op het incident. “Schande dat het nodig was om wapenstok te gebruiken. Samen moeten we het virus bedwingen. We blijven streng handhaven op de coronamaatregelen en dus ook dit soort feesten.”

Ook teamchef Charles van Amerongen van politie Utrecht-Stad vindt het onbegrijpelijk dat er mensen zijn die zich niets van de maatregelen aantrekken en dat agenten soms geweld moeten gebruiken om bij dit soort incidenten op te treden.

“Met z’n allen moeten we dit virus terugdringen, maar op deze manier wordt dat wel heel lastig. Samen met de gemeente handhaven wij intensief rond illegale feesten. Dit moet bijdragen een halt toe te roepen aan de oplopende coronabesmettingen”, aldus de teamchef.

Gekoppelde berichten

49 Reacties

Reageren
 1. HArry

  Wanneer dit een particulier feestje was bij mensen thuis in hun privacy, wat ik niet uit het verhaal kan opmaken, dan zijn we inmiddels in een film van de voormalige DDR beland.

  Ik hoop maar dat het een stoute horeca gelegenheid was.

 2. Wim

  Deze gasten gun je van harte wél een strafblad.

 3. Bert

  @harry: particulier feestje aan een werfkelder aan de gracht?
  Blijkt toch nergens uit in de verhaal. Lijkt me sowieso vrij sterk aangezien bijna alle werfkelders aan de oude gracht commercieel uitgebuit worden. Waarom dan deze insinuatie doen?

 4. Kadoendra

  De hoogste wetshandhaver van Nederland minister van justitie Grapperhaus noemt burgers die het niet zo nauw nemen met de corona maatregelen aso’s.

  Maar de hoogste wetshandhaver van Nederland nam de corona maatregelen zelf ook niet zo nauw.

  Een premier, minister, koning, koningin, etc zijn functies voor 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar.

  Wie dit niet ziet zitten moet vakkenvuller gaan worden in de supermarkt want dat is een functie van 8.00 uur tot 16.00 uur.

  Dus als de hoogste wetshandhaver van Nederland zelf een loopje neemt met de wetgeving is het niet verwonderlijk dat er burgers zijn die dat ook gaan doen.

 5. Geertruida

  Burgemeester, van mij mag Utrecht op slot! Dan moeten de boeien maar onder de kwajen lijden

 6. Binnenstadsbewoners

  Terzijde
  Verbijsterend om te zien
  Bij pauzes op scholen,,niemand trekt zich wat aan van coronaregels
  Supermarkten hele gezinnen de winkels binnen,,zonder mondkapje
  Binnenstad,,niemand neemt genoeg afstand
  Zelfs de gemeente houdt zich niet aan de regels
  Stadhuisplein wordt gebruikt als stalling van horecameubilair
  Fietsers moeten daar lopen,,om ruimte te maken voor voetgangers

 7. Trol

  Inderdaad binnenstadbewoners. Gevalletje makkelijk scoren. Even weer wat afleiden van hoe iedereen zich fout gedraagt. Even lekker wijzen naar die jongeren. Een paar mensen in de een werf kelder oeioei. Misschien gaan ze allemaal wel netjes in quarantaine achteraf, dan is er niks aan de hand. En particulier aan de werf zou overigens heel goed kunnen.

  Naja mag niet. Exit, geen nieuws, op naar echt nieuws.

 8. Sjaak

  @bert: omdat harry gewoon lekker loopt te trollen hier… gewoon negeren is vaak het beste.
  Het betreft uiteraard een gehuurde werfkelder, niks bij iemand thuis.

 9. John

  Zeker trol. Ze gaan allemaal in quarantaine achteraf.
  Hahaha.
  Je maakt je naam helemaal waar.

 10. Sandra

  mensen die nog het lef hebben om zonder mondkapje te gaan winkelen: niet vooraan lopen demonstreren als we weer belanden in een totale lockdown svp.

 11. Dave

  Was bii iemand thuis, particulier.
  Zelf ook aanwezig en beboet.
  Dit land is gek geworden. Tijd voor vrijheid

 12. Janna

  Waarom is er geen mondkapjesplicht in Hoog Catharijne? Stampvolle binnenruimte op Zaterdag,
  Niemand die afstand houdt!
  Één blik naar binnen en je begrijpt dat alle binnenstad regels niet zullen helpen.
  Janna

 13. Coen

  @ Dave

  Particulier of niet, bijeenkomsten met meer dan zoveel personen zijn momenteel even terecht niet toegestaan. Dit was trouwens niemands voordeur. Daar weer naast is hier waarschijnlijk een overlastmelding aan vooraf gegaan. Bij bijv. geluidsoverlast MAG de politie polshoogte gaan nemen. Treft zij dan bovenstaande aan mag zij ingrijpen. Waarom eigenlijk je ook agressief gedragen tegen de politie?

  Wat een fokking … ben je trouwens Dave. Je weet ook dat door gedrag als dit juist de horeca dicht is momenteel en er wellicht een echte lockdown gaat volgen en feestjes nog veel langer niet kunnen? Als horecaondernemer kan ik mensen als jij wurgen. En het is niet voor niks. De ziekenhuizen zitten aan/ over de grenzen van hun capaciteit.

  ALS je trouwens lef hebt kijk je onderstaand filmpje even:

  https://eenvandaag.avrotros.nl/item/de-zoon-van-marjon-raakte-besmet-met-corona-op-een-feestje-zij-legt-uit-hoeveel-mensen-daar-nu-door/

  Uiteindelijk zijn misschien wel 400 mensen de dupe van een feestje van 8 man. Dan snap je meteen waarom bovenstaande maatregelen nodig zijn.

 14. HArry

  Bijzonder te zien hoe de heiligverklaring van den mond/neuskap zich ontwikkeld. In tegenstelling tot de wetenschappelijke bevindingen is met het ingrediënt angst het mogelijk hele volksstammen een gedragsaanpassing te laten doen. Zeer fascinerend en tegelijk uiterst beangstigend.

  En als het waar is wat Dave hier boven meldt zijn we inmiddels in Stasi-land of NeDDRland aanbeland.

  Ik hoop maar dat mensen zich kapot gaan schamen om andere te verplichten tot onwetenschappelijke gedragsaanpassing die ook nog eens funest is voor je gezondheid is.

 15. JongMaarNietZoJong

  Leuk, dat handhaven bij een feestje, en terecht ook hoor, en goed dat het gebeurt.

  Maar hoe zit het met de grote groepen scholieren die nu rondzwerven door de stad en parken, met en zonder vuurwerkbommen trouwens? Kijk maar eens bij de skatebaan in de avond in het Griftpark. Groepen van 15 man die dicht op elkaar staan zijn daar heel normaal.

  En met inderdaad Hoog Catharijne wat stampdruk is zonder toezicht? Zelfs in de milieustraat kon ik niet fatsoenlijk afstand houden en gaan groepen van 4+ man samen hun meuk weggooien. Deze hadden moeten worden weggestuurd of max. 1 iemand uitstappen ofzo.

  Het is blijkbaar erg moeilijk om te handhaven. Ik vind het verbijsterend dat ik als burger die meestal binnen zit en heel soms buiten komt zo veel van deze situaties tegenkom.

  Je zou bijna zeggen dat we het verdienen om in een strenge lockdown terecht te komen. Zo cynisch wil ik nog niet zijn, maar ik merk dat het een moeilijk te onderdrukken gedachte is.

  Leest de gemeente trouwens mee hier? Zou fijn zijn als men een beetje weet wat er leeft onder de inwoners, en ook signalen oppakt die hier te lezen zijn.

 16. Val

  Dave wijze woorden Vrijheid en eigen verantwoordelijkheid nemen.

 17. Wim

  Allemaal een strafblad dan nu.

 18. Tee

  @Dave. Feestje bij iemand thuis!? Wie denk je dat hier echt gek geworden is Dave?

 19. Joop_zelf

  @HArry Dit is toch niet de tijd om te piepen over de wetenschappelijke van mondkapjes. Dit is de tijd dat we solidair moeten zijn en gewoon braaf de regels opvolgen. Het gaat helemaal niet om de vrijheid, het gaat alleen maar om een mondkapje.

 20. Joop_zelf

  @Kandoendra Wat is dat toch om je onverantwoordelijk gedrag te vergelijken met andermans onverantwoordelijk gedrag. Het doet er helemaal niet toe wat die minister of wie dan ook ooit een keer gedaan heeft. Het gaat er om dat we voor elkaar de risico’s vermijden.

 21. Joop

  Dave, uit je reactie blijkt slechts minachting en weinig kennis van vrijheid. Vrijheid is er voor iedereen en niet slechts voor een groepje dat een feestje wil vieren. Ware vrijheid is de ander niet ondergeschikt te maken aan jouw vrijheid, vrijheid is een algemeen gegeven en iedereen heeft er even veel recht op. In een SAMENleving maken we vrijheid met z’n allen en is het soms zo dat tijdelijk de ene vrijheid ondergeschikt is aan een groter belang. In dit geval is het belang de veiligheid van de SAMENleving en niet de individuele vrijheid.

 22. Lucinda

  Mensen die verwijzen naar dictaturen als de DDR hebben echt geen idee. Schande dat zo’n vergelijking überhaupt gemaakt wordt. Typisch dat mensen zonder enige historische of wetenschappelijke kennis (en kennelijk hebben zitten slapen in de schoolbanķen) hier de grootste woorden gebruiken en uitspraken doen.

  Zonder de viruswaanzinnigen onder ons die schijt hebben aan alles en iedereen hadden we trouwens niet in deze enorme shit gezeten. Zie Taiwan; 200 dagen virusvrij.

  @HErry; kijk het filmpje van Coen eens even.

 23. Jos de buurvrouw

  Ik was dit weekend getuige van een corona beboeting van een 4tal jochies (15-19 jr.). Ze waren even tevoren met een grotere groep aan het chillen buiten. Politie kwam en ze stoven uiteen, alle kanten oprennend. Achtervolging tot politie de vier had gevonden. Stevige woordenwisseling volgde, waarbij de agenten op luid volume op veel minder dan een meter afstand, zonder mondkap, de jongens op intimiderende toon stonden toe te ‘spreken’. Een jongen kreeg een flinke duw waardoor hij op de grond viel. Andere jongen moest op zn knieën zitten met zijn handen achter z’n hoofd. Alles tot daar aan toe, maar waarom op zo’n ruwe en neerbuigende manier? Die jongens haten de politie. In de eerste coronagolf mochten die jongeren wel als enige groep bij elkaar komen, en nu mag het niet. Het dringt maar niet bij die lui door, maar hardhandigheid en beboeting lijkt me ook niet de weg. @Dave ik voel je, maar kijk dat filmpje

 24. Anna

  Eens Lucinda, mensen die schijt hebben aan.. Hopelijk was de boete erg hoog voor Dave, corona laat zich niet verdelen in wel of niet particulier, leeftijd etc. En kop maar in het zand blijven stoppen en roepen vrijheid. En zo stierf er van de week weer iemand nabij, jong en gezond aan corona omdat mensen zoals Dave het niet kunnen laten een feestje te vieren. Egoïsme ten top. Tot deze mensen zelf ziek werden, en zo kende ik een vrijheidsstrijder die zelf corona kreeg en nu anders piept. helaas mag ik wel zeggen dat het dan pas doordringt.

 25. Herman

  Politiek zeer correct om hier schande van te spreken!
  Ondertussen zijn er ieder weekend tientallen tot honderden illegale feesten in Nederland. Af en toe wordt er een betrapt, maar dat is topje van de ijsberg.

  Alles wat je verbiedt is spannend en vraagt erom overtreden te worden, kijk maar naar drooglegging in Amerika, of drugs in Nederland.

 26. Kadoendra

  @Joop_zelf

  “Het doet er helemaal niet toe wat die minister of wie dan ook ooit een keer gedaan heeft”.

  Joop, als de hoogste gezagdragers de burgers op de wet wijzen, terwijl dezelfde hoogste gezagdragers zelf schijt aan de wet hebben is er spraken van een bananenrepubliek.

 27. Jose

  @ Jos de Buurvrouw

  Wat wil je dan?

  Het dring na fokking 8 MAANDEN!!!!!!!!!!!!!!! nog steeds niet door. Er is wel lang genoeg met zachte hand gedoogd inmiddels.

  Wil je door blijven gaan, totdat we Italiaanse toestaanden in de ziekenhuizen hebben? We zitten daar inmiddels erg dichtbij.

 28. Rob

  #dave
  Vertel je wel het hele verhaal
  Echt niet.er zal een feest geweest zijn waar buren op gereageerd hebben.

 29. Rob

  Er zijn veel eigenwijze klootzakker egoisten die kennerlijk te dom zijn om de noodzaak in te zien van een tijdelijk,,zolang dat duurt,,even pas op de plaats te nemen en onze zoegmedewerkers weer wat lucht te geven .bah! Wat een stom egoistme.

 30. Kadoendra

  @Rob

  “bah! Wat een stom egoistme”.

  Mark Rutte heeft het een aantal jaren geleden al gezegd; “grote dikke-ik-mentaliteit”.

  Laat dat nu net de grote rode draad zijn die altijd door de VVD loopt.

 31. amy

  drie woorden: Guardia Civil Stylo (GCS)

 32. JdV

  Vreemd genoeg, ondanks de honderden feestjes overal in NL, daalt het aantal nieuwe besmettingen in rap tempo. Hoe verklaren we dit?

 33. M.a

  Daalt in rap tempo ? Nog steeds veel te veel

 34. Coen

  @JdV ik zie dat zelfs de slechte argumenten al op zijn.

  Laten we eerst eens dinsdag, woensdag en donderdag en volgende week afwachten.

 35. paul

  @JdV het aantal besmettingen daalt helemaal niet in rap tempo. Er zijn er vandaag nog weer tenminste 8500 bijgekomen. Waarom schrijf je onwaarheden op?

 36. JdV

  @Paul: goed lezen. De GROEI van het aantal NIEUWE besmettingen daalt in rap tempo. Van bijna 11.000 per dag naar iets meer dan 8.000 per dag in een paar dagen tijd is een significante daling van de GROEI.
  Moeilijk he?

 37. Coen

  @JdV

  Paul heeft gewoon gelijk hoor. Je stelde dat het aantal besmettingen daalde. Het staat letterlijk in je reactie. Wat je zegt is dus misleiding en desinformatie in overtreffende trap.

  Het aantal besmettingen groeit dus nog steeds IEDERE dag met 8500 besmettingen. In een week tijd heb je dan dus 59500 besmettingen EXTRA er bovenop. Boven op de bestaande besmettingen/ zieken In een maand dus 59500 x 4.1= 243950 PER MAAND EXTRA. Dat betekent dat deze maand 1 op de 70 mensen in Nederland (extra) besmet is. Dat zijn dus meerdere besmettingen in je zeer nabije omgeving.

 38. Binnenstadbewoner

  Terecht dat deze a-socialen zijn beboet. Gelukkig waren ze zo dom om met zovelen een feestje in nota bene een werfkelder aan de Oude Gracht te vieren. Met zo veel oren en ogen aan de Oude Gracht van bewoners, bezoekers, handhavers en camera’s is de pakkans zowat 100 %.

 39. paul

  @JdV
  goed lezen: waar staat “groei” in “Vreemd genoeg, ondanks de honderden feestjes overal in NL, daalt het aantal nieuwe besmettingen in rap tempo. Hoe verklaren we dit?”
  2 inbrengen: 2 fout. Nog 1x en je bent gediskwalificeerd.

 40. Manou De R.

  Hierboven gebeurt ook weer precies datgene wat laat zien dat het Nederlands volk vrij makkelijk en worst voor kan worden gehouden. Als de overheid bericht dat er 100 miljard bezuinigd moet worden gaat iedereen op de kast. Als een week later het bericht volgt dat het meevalt en de bezuinigingen maar 90 miljard worden juicht het volk. Dit zegt alles.

 41. trol

  Iedereen…leuk die aantallen, maar dat is afleiding van het echte probleem, de zorgcapaciteit. En ja we moeten opletten en nee ik bagatelliseer niks. Mijn opmerking van quarantaine was ook cynisch, maar gezichtsuitdrukkingen typen lastig. Het zou overigens wel gewoon werken, na een feestje in quarantaine, maar goed. Ik snap ook wel dat mensen dat kennelijk niet kunnen. Al heb ik geen idee waarom men dat niet kan, zal een misser in onze evolutie zijn denk ik.

  Erger dan deze aantallen moet het ook niet worden, maar dat ligt aan iedereen, niet aan een feestje her en der. Nog steeds gaan hele gezinnen naar de supermarkt en primark, naar de kerk/moskee, moet iedereen met jan en alleman afspreken. (je zou maar niet alleen kunnen zijn…)Jongeren zijn een beetje de nieuwe voetbalsupporters geworden, qua berichtgeving. Nog steeds zie ik ouderen die zich het meest niet aan de regels houden. Ik begrijp het ook wel..de overheid vertelt je ineens dat je niet onsterfelijk bent, dat moet vooral bij boomers en alles daarboven hard aankomen. Verrassing: iedereen gaat een keer dood, en jij al vrij snel.

  Probleem is toch gewoon dat we niet eens de zorg kunnen bieden aan de aantallen zoals ze nu zijn. Het zou geen probleem moeten zijn, maar bij de geringste stijging begint de zorg al te piepen en te kraken. Welkom in het meest welvarende land ter wereld, waar we niet eens in staat zijn om dit goed te regelen. Bij een aanslag, vliegtuigongeluk of een andere uitbraak (die ook gaat komen), zijn we gewoon de sjaak.

 42. JdV

  We krijgen uitsluitend de aantallen te zien van mensen die besmet zijn GEWEEST met Covid19. Tot nu toe zijn er circa 300 k mensen die op enig moment Covid hebben of hebben gehad en waarbij dat door een test is komen vast te staan. Iemand die in maart of april getest is en Covid had is nu geen Covid patiënt meer. Net zoals bij griep of bij andere besmettelijke ziektes. We zien geen cijfer over herstelde patiënten, maar als iemand is getest en na 14 dagen zonder klachten uit quarantaine is gekomen kun je die als hersteld zien. Dat is, afgaande op de getallen, 98% van de mensen waarvan bij een test is vastgesteld dat ze Covid hebben gehad. Uiteindelijk zijn de overleden covid patienten maatgevend voor de gevolgen van Covid. De laatste maanden is het aantal overleden Covid patiënten laag. Het aantal ziekenhuis opnames, zowel op verpleeg als op IC is ook laag. 7 extra IC patiënten per dag. 50 nieuwe covid patiënten in totaal per dag. De beschikbare capaciteit uit maart april (1400 IC) is nog lang niet in zicht. Als het in dit tempo door zou gaan zijn we maanden verder voordat we nog maar in de buurt komen van de situatie in april.
  Voor het einde van het jaar is er een (hopelijk meerdere) vaccin. Direct starten met vaccineren van de meest kwetsbare groepen zal de groei van het aantal patiënten in rap tempo doen afnemen. Als we de komende 2 maanden door zien te komen met de huidige groeicijfers is er niks aan de hand.

 43. Uuutje

  Zo trol. Chapeau voor je opmerking. Ik ben het zowaar volledig met je eens. Het kan.

 44. Jansen

  Als ik je reactie lees Trol, dan betekent het bijna dat we toch echt met ons allen eens echt voor links moeten gaan stemmen. De enige partijen die al jaren heel erg veel geld extra in de zorg willen stoppen. De pvv doet dat alleen in naam en niet als puntje bij paaltje komt in de kamer (alleen mondeling als er punten te scoren zijn). Nederland verdient een keer echt links beleid. Dat heeft Nederland nog nooit echt gekend. Er is geen vergelijkingsmateriaal. Alleen Nijmegen heeft een echt links college gekend en dat college heeft het daar supergoed gedaan en was erg populair. Met een reden.

 45. trol

  Jansen…op zich geen gek punt, als hun zorgplannen ook daadwerkelijk die kant op wijzen. Ik ken de plannen (nog) niet, das kan daar weinig over zeggen. Feit is wel dat we met onze welvaart het echt beter moeten doen. Verder ben ik het vaker oneens dan eens met de linkjse partijen. maar dat is vooral omdat ze hoogpgeleide stemmers hebben en er vooral voor de rijkeren zijn. Alle millieursubsidies en groene zaken bevoordelen vooral niet de doelgroep waar een linkse partij voor staat…maar volledig offtopic.

 46. HArry

  Of we links of rechts stemmen lijkt weinig meer uit te maken. Zowel linkse als rechtse partijen zijn verantwoordelijk voor de huidige deplorabele staat van Nederland. Bestudeer maar eens de feitelijke stemmingen van onze “volksvertegenwoordigers” in de afgelopen 15 jaar. Het is echt om te huilen wanneer het partijbelang boven het volksbelang komt te staan.

  Het heeft meer te maken met het totale gebrek aan inhoudelijke kennis bij politici in combinatie met niet de verantwoordelijk durven te nemen. Dit gecombineerd met de hang naar machtspolitiek resulteert in een totale verstikking van visie en richting. Geen debat, geen idee, geen inhoud, geen oplossingen.

  Nog erger, de meeste kostbare zaken zoals energie en klimaat akkoord worden buiten de democratie gehouden waardoor het lijkt als of Den Haag bang is voor het volk. Het meest ergerlijke resultaat is wel de toeslag affaire of de behandeling van de Groningers. Stuk voor stuk onderwerpen waar zowel links als rechts verantwoordelijk voor zijn.

  Stemmen wordt zodoende een verplicht rondje langs de poppenkast waar Jan Klaassen met de grootste beloftes het volk weer inpakt.

  Ik overweeg sterk niet meer te gaan stemmen zolang deze incompetente inhoudsloze machtspolitiek duurt. Het liefst zou ik hiervoor ook geen belasting meer willen betalen. Het wordt de hoogste tijd dat we ECHT wat kunnen veranderen in dit land. Maar ik ben er bang voor.

 47. Coen

  Hoe kunnen linkse partijen verantwoordelijk zijn als ze altijd fel oppositie hebben gevoerd vanuit de oppositiebanken? Noot: de PvdA is vanaf de jaren negentig geen linkse partij meer, maar een oppositiepartij.

  Je trapt in de rechtse retorische trucs om links medeverantwoordelijk te houden terwijl ze dat landelijk niet waren.

 48. Manou De R.

  Iemand al bezig met de lockdown die er zo aan zit komen?

 49. Trol

  Coen, omdat er door de hele kamer gestemd wordt. Zo fel was het kennelijk niet. Bekijk het stem gedrag maar eens goed.

  Feit is: We worden gestraft voor een falend zorgbeleid, waarbij de huidige aantallen gewoon zouden moeten kunnen worden verwerkt. Erger is een andere discussie

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).