Utrechtse burgemeester roept VVD op om vuurwerk te verbieden Utrechtse burgemeester roept VVD op om vuurwerk te verbieden

Utrechtse burgemeester roept VVD op om vuurwerk te verbieden

Utrechtse burgemeester roept VVD op om vuurwerk te verbieden
De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen, en oud-voorzitter van de landelijke VVD, roept zijn partij op om vuurwerk te verbieden. “Ik ben al heel lang voor een vuurwerkverbod. Op dat punt ben ik het oneens met de VVD”, zei Van Zanen in het NPO Radio 1-programma 1 op 1.

De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen, en oud-voorzitter van de landelijke VVD, roept zijn partij op om vuurwerk te verbieden. “Ik ben al heel lang voor een vuurwerkverbod. Op dat punt ben ik het oneens met de VVD”, zei Van Zanen in het NPO Radio 1-programma 1 op 1.

Tijdens het radioprogramma werd Van Zanen aan de tand gevoeld door journalist Sven Kockelmann. Het ging onder meer over Oudjaarsnacht en het gebruik van vuurwerk.

In 1 op 1 zegt Van Zanen dat hij geen andere conclusie kan trekken, al is het met tegenzin: “Ik betreur het zeer, maar we hebben het volstrekt uit de hand laten lopen. Ik ben wel voor de weg van de geleidelijkheid.”

De Utrechtse burgemeester is lang betrokken geweest bij de VVD. Zo was hij van 2003 tot 2008 landelijk partijvoorzitter. De VVD is op dit moment tegen een vuurwerkverbod. Van Zanen denkt daar duidelijk anders over: “Op dat punt ben ik het niet eens met mijn club.”

51 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Chapeau !!!

 2. erwin

  heel goed!
  misschien voordat een algeheel verbod komt alvast de apv aanpassen

 3. [email protected]😉

  Tja ik steek allang geen vuurwerk meer af, hoe realistisch ik ben, zie ik dat wij bezig zijn om deze aarde en zijn klimaat te verzieken.
  Een begin naar een goed klimaat is om bij je zelf te beginnen hoe links,rechts, of realistisch je ook bent,al is het maar voor ónze kinderen en hun toekomst.

 4. Jan

  We hebben het uit de hand laten lopen? Sorry hoor ,maar harder ingrijpen en handhaving (het hele jaar door) aub op de plekken waar het continu mis gaat.
  Duizenden mensen maken er gewoon wel een feestje van in Utrecht met vuurwerk zonder problemen. Of ik moet het verkeerd hebben gezien met de jaarwisseling?

 5. JdV

  Tijd voor een nieuwe burgemeester. Deze is stuk.

 6. Fred

  Drugs zijn al sinds mensenheugenis verboden, toch is Nederland als drugsproducent en consument ongeslagen in Europa want hadhaven hebben ze een broertje dood aan. En dan denken ze met een vuurwerkverbod iets te bereiken? Door jochies van 10 tot 17 jaar op te gaan jagen? Laat me niet lachen. Overigens blijf ik het primair een uiterst zwak bod vinden om vrijwel alles te verbieden. Komt mij als erg links over, netzoals de partijen die in Utrecht aan de touwtjes trekken.

 7. Massegast

  Van Zanen zit niet in de Haagse kaasstolp en is z’n gezonde verstand niet kwijt. Een perfecte combinatie. Op naar het vuurwerkverbod!

 8. Koel Hoofd

  We hebben open grenzen en online bestellingen waardoor het heel eenvoudig is om aan (zwaar en/of illegaal) vuurwerk te komen. En dankzij globalisering kunnen achterlijke idioten ook gewoon bommen en granaten kopen. Dus zelfs al zou het vuurwerk in Nederland totaal verboden worden, dan is dat verbod totaal niet te handhaven.

  Ouders zouden gewoon eens keihard verantwoordelijk moeten worden gehouden voor de wandaden van hun onopgevoede onaangepaste kroost. Want ouders zijn niet zielig omdat hun rotkinderen iets fout doen, ouders hebben die kinderen zo rot gemaakt zodat ze foute zaken normaal vinden.

 9. Jan

  Duizenden mensen in Utrecht vinden het wel leuk om vuurwerk op een normale manier af te steken zonder problemen. Zou zeggen loop eens door de wijk bij mij met de jaarwisseling meneer van Zanen
  Problemen spelen zich echt vaak af op plekken af die het hele jaar door problematisch zijn.
  Populair praten om het pluche en de jaknikkers tevreden te stellen.Regel eens wat meer handhaving en korthouden het hele jaar door,hebben we allemaal wat aan.
  Overlast naar de jaarwisseling toe wordt elk jaar minder trouwens.

 10. Gerard Brugmans

  Fantastisch!
  Het zou nu wel zo netjes zijn als VVD fractievoorzitter Dimitri Gilissen onze burgemeester zou steunen. Maar de meeste VVD’ers vinden de veiligheid van burgers en hulpdiensten uiteindelijk toch veel minder belangrijk dan hun eigen baantje!

 11. Trol

  Omgekeerde wereld! Zorg dat je korps een beetje daadkrachtig ingrijpt….

 12. anna

  ik heb lang op je gemopperd, je hebt geen lef. En vanaf vandaag is daar verandering in gekomen. Eindelijk ziet u het licht in plaats van het grote geld. Kappen met die vuurwerkellende. Aangezien dat ene grote lobby is om onbeperkt te vernielen, de lucht te verzieken. Op naar een vuurwerkvrij Utrecht met een leuk feest in de wijken met muziek en buren ontmoeten. Oud , want die gaat weer over straat, met en zonder huisdier die kunnen weer mee. En wel naar buiten omdat al die mensen(en dat worden er steeds meer) de ongezonde lucht niet kunnen hebben. Feest voor Utrecht! Chapeau van Zanen. Laat iedereen aansluiten om deze burgemeester te steunen. want vrijheid: er is geen vrijheid met vuurwerk. @ Jan overlast wordt minder ? duizenden euro’s schade opgeblazen lantaarnpalen en brievenbussen en zo verder? nee we raken gewend aan het geweld rondom oud en nieuw.

 13. Bert Bast

  Prachtig – en zorgwekkend. Zorgwekkend dat deze verstandige oproep van van Zanen nodig is – en ook zorgwekkend hoe er op wordt gereageerd. Naast alle al bekende argumenten (luchtvervuiling, persoonlijk leed, blindheid etc.) heb ik dit argument nog niet gelezen: met de nu in rook opgegane 80 miljoen € zouden heel wat problemen in gezondheidszorg en onderwijs opgelost kunnen worden.

 14. Cornelis

  Fantastisch als er een vuurwerkverbod komt in combinatie met een centraal georganiseerde vuurwerkshow zoals bijvoorbeeld in Rotterdam. Hoef ik 31 december nooit meer met veiligheidsbril en angst de straat op.

 15. Don

  Meneer van Zanen zit iets te lang in het college van D33 en groen slinks ziet het niet helemaal scherp meer en gaat mee in het structureel weigeren om zaken te handhaven. Dagenlang hoor je de meest zware explosies van naar ik aanneem illegaal vuurwerk zonder dat er ook maar iets gebeurd. Treed keihard op tegen illegaal vuurwerk en overlast gevers incl hun ouders. Dan kunnen normale mensen hun legale vuurwerk plezier houden. Met een totaal vuurwerkverbod zal de hoeveelheid illegaal vuurwerk, wetende dat er toch niet gehandhaafd wordt, en het bijbehorende gevaar alleen maar toenemen.

 16. Frans

  @JDV.
  Ik ben absoluut geen VVD-er. Maar als jij denkt dat Jan van Zanen stuk is en wij “ Utrechters” aan een nieuwe burgemeester moeten, heb jij het goed mis.
  Vuurwerk is niet alleen een kwelling voor de dieren maar ook voor onze aarde.
  Net als dat zwarte piet het land uit moest “ waar ik overigens ook geen voorstander van ben” zal ook het vuurwerk zijn terrein moeten prijsgeven.
  Op naar een betere wereld waar mensen elkaar in de waarden laten en dat wij weer gewoon goed voor elkaar kunnen zijn.

 17. Don

  Illegaal vuurwerk zou een mooi onderwerp zijn voor de EU. Hier is het illegaal en 2 stappen oer de grens en het ligt in de schappen van de supermarkt. Dus meneer van Zanen gelijk groot aanpakken en dit agenderen en gelijk een Europees vuurwerkverbod. Bij de EU zijn ze druk met hoe krom een komkommer mag zijn laat ze zich hier maar eens over buigen zijn ze weer jaren zoek.

 18. G. de Vries

  Meneer van Zanen, voor de verandering ben ik het nu een keer volstrekt met u eens! De totale anarchie die los barst rondom oud en nieuw is niet te handhaven en velen, mens en dier, zijn hier van de dupe. Hulpverleners die belaagd worden , auto’s in de hens, gebouwen in de fik en ook al sluit je ramen en deuren het ‘bombardementsgeluid’ van enorme knallen dringt je huiskamer binnen. Soms al weken voor 31 dec. Ik kan u melden dat ook ramen waar kerstverlichting hangt of waar een kerstboom zichtbaar aanwezig is, een gericht doelwit blijkt te zijn van terreur. Zo krijgt het vuurwerkgeweld ook nog een andere nare bijsmaak.

 19. waldorff

  helemaal mee eens-zsm (een Europees)verkoopverbod invoeren.

 20. Wim

  Urenlang zwaar geknal in de straat van een groepje opgeschoten jongens. Twee keer melding gedaan. Geen handhaver die erop afgegaan is.
  Dát, heer van Zanen, is een issue waar u zélf het verschil kunt maken als burgemeester. Zorgen dat de handhavers doen waarvoor ze aangesteld zijn.

 21. HArry

  Illegaal vuurwerk is in Duitsland en andere Europese landen legaal en gewoon te verkrijgen. Dus is er niets mis met dit door Europa goedgekeurde vuurwerk. Had je als bestuurder dus even beter moeten nadenken alvorens de grenzen open te gooien. Dus alsjeblieft nu geen huilie huilie verhalen

  Waar het mis gaat is dat vuurwerk naar mensen wordt gegooid. Maar er is onvoldoende politie voor de handhaving van alle regeltjes in Nederland. Dat komt omdat de politie fors is gereduceerd en de regeltjes fors zijn toegenomen.

  Dus beter is het om de politiemacht fors te vergroten en de regels fors te reduceren. Alleen dan krijgen we grip op dit, en andere problemen.

 22. Scherpschutter

  Het is hoog tijd voor gekozen burgemeesters, als er in de eerste plaats al eindelijk eens een goede reden kan worden verzonnen waarom het nuttig en zinvol is om uberhaupt een burgermeester te hebben…

  Dit opgelegde exemplaar is in ieder geval duidelijk de weg kwijt en gaat zijn boekje ver te buiten met dit soort uitspraken. Mening of niet…

 23. herman

  Omgekeerde wereld.
  De VVD is een liberale partij en heeft vrijheid hoog in vaandel staan.
  Dan ga je toch niets verbieden waar velen lol aan hebben en ook nog veel geld aan verdiend wordt?

 24. Laurens

  Was het niet Jan van Zanen die enkele maanden geleden aankondigde politiebureau’s te volledig of deels te gaan sluiten inplaats de barricade op te gaan om zich daar heftig tegen te verzetten?

  Alles verbieden dan maar, wat dacht u van een avond klok, autoverbod, spitstijden reisverbod, alcoholverbod, meer dan 1 kind verbod, anders denken verbod, ander godsdienstverbod, een kliklijn met beloning, een minima verbod en gezichtsherkenning camera’s bij de fiets en oversteek stoplichten, dat zal in de toekomst veel spanningen met benodigde handhaving energie schelen.

  Goed beleid voor een dom stads bestuur!

 25. Herma

  Ben het roerend eens met van Zanen. Het misbruik van vuurwerk valt niet met meer toezicht in de hand te houden. Hoeveel agenten denk je nodig te hebben? Die willen ook liever met familie Oudejaar vieren! Heeft men daar wel aan gedacht? Het is ontzettend gevaarlijk spul in handen van vaak onbenullige mensen, overmoedige jochies en stoerdoeners, want dat is het natuurlijk: kijk mij eens stoer doen!!! Organiseer plaatsen waar wat siervuurwerk kan worden afgestoken, samen!

 26. René

  @ Herman: net als drugs?

 27. MJPD

  @Herma en anderen
  Wellicht ontgaat het u het verbieden van consumentenvuurwerk helemaal niets zal doen tegen autobranden, vernielingen, nitraatbommen en ander illegaal vuurwerk. De meesten hier zijn schijnbaar al zover geïndoctrineerd door de media dat men denkt dat dit de oplossing is. Terwijl de oplossing simpelweg HANDHAVEN is…

 28. WvR

  @Scherpschutter:
  Hoe precies gaat hij “zijn boekje ver te buiten met dit soort uitspraken”?

 29. E westerhoff beekink

  Helemaal mee eens met bert bast dat geld is inderdaad in utrecht nodig voor de gezondsheidszorg .vele verzorgingshuizen zijn reeds dichtgegaan en deouderen die erg ziek zijn moeten maar zien waar ze verblijven

 30. Scherpschutter

  @WvR 15:22

  Ik heb al vaker gezegd: van Zanen gaat over de ordehandhaving. Daar betaal ik hem voor. Daar betaalt u hem ook voor. Dat hij in ruil voor die betaling werkelijk erbarmelijke dienstverlening levert en het niet eens voor elkaar krijgt om de orde gedurende O & N te handhaven, legitimeert natuurlijk op geen enkele manier om dan maar individuen vrijheden af te nemen. Van Zanen faalt simpelweg hopeloos en wentelt zijn eigen falen nu af op burgers.

  Van Zanen heeft met zijn fikken van mijn individuele vrijheden af te blijven en dient nu eindelijk eens fatsoenlijke dienstverlening aan burgers te gaan leveren. Als ordehandhaving een private dienst was en van Zanen directeur, dan was hij jaren geleden al ontslagen wegens totaal disfunctioneren.

  De man moet eens kappen met zijn boekje te buiten te gaan en zijn werk eens fatsoenlijk gaan uitvoeren.

 31. JdV

  @Bert Bast. Dat zou ook kunnen met de meer dan 100 miljoen die er alleen in Utrecht al is verspild aan de duurste en meest onzinnige tramlijn ter wereld. Maar daar hoor ik u niet over, en Jan van Zanen al helemaal niet.

 32. Don

  We overlast van mensen die te veel gedronken mensen die te hard rijden mensen die door rood fietsen deze mensen veroorzaken vaak schade en ongelukken. Laten we dit dan ook gelijk een totaal verbod op drinken fietsen en autorijden afkondigen meneer van Zanen.

 33. JdV

  Eerst sluit de burgemeester de politiebureaus in de wijken. Daarnaast weigert hij te handhaven bij al het vuurwerk dat word afgestoken buiten de toegestane tijdstippen op 31 december. En na al dat gefaal probeert hij dat op te lossen door legaal vuurwerk dat op toegestane tijdstippen wordt afgestoken te verbieden.
  Een echte VVD’er. Incompetent en vooral gericht op symbooloplossingen. Dus mogen we een nieuwe? Deze burgemeester is echt stuk.

 34. MJPD

  @ E westerhoff beekink
  Waarom moet dat geld naar de zorg? Mag men zelf betalen waar men z’n geld aan uitgeeft? Dat ouderen moeten verhuizen heeft niets met geldbegrip te maken maar verkeerde beleidskeuzes door corrupte politici en projectontwikkelaars. Laat de overheid eerst de grootschalige fraude in de zorg aanpakken, die jaarlijks honderden miljoenen kost, veroorzaakt, door malafide zorgbureautjes en de eenvoud om zo’n bureau zonder enige kwalificatie.op te zetten. Ook hier is het weer eenvoudig een kwestie van handhaven.

 35. Hans

  Alle steun voor Jan van Zanen. De mensen die hem proberen te verketteren door hem ‘stuk’ te noemen of roepen dat er ‘gehandhaafd’ moet worden en dat niemand aan hun feestje mag komen snappen er de ballen van. Van Zanen is een man met het hart op de juiste plek en een moedige vent. Iedere rechtgeaarde Utrechter moet in zijn handjes knijpen dat we een burgemeester van het formaat van Jan van Zanen hebben. Dat is een unicum in een tijd van zwak leiderschap. Goed gedaan jochie! Doorgaan!
  Tot slot: van Zanen staat boven de partijen. De VVD mag trots zijn op deze man, even voor de verandering…

 36. Chris

  We mogen blij zijn met zo’n burgemeester die niet bang is tegen zijn artij in te gaan en het lokale belang goed inziet.
  Het argument waar ik een beetje moe van wordt is dat het toch niks uitmaakt; illegaal vuurwerk stroomt ons land binnen, er wordt niet gehandhaafd etc.
  Zelfs als dat al zo is zal het uitmaken; handhaving en controle zal zich m.i. zo beter kunnen concentreren juist op die illegale stromen vuurwerk, het oprollen van verkoopkanalen en de controle op straat. Alleen al de besparingen met O&N kunnen daar voor worden ingezet

 37. JdV

  @chris: en wat verhinderd handhaving en controle om dat nu te doen? Niet de verkoop van legaal vuurwerk hoor. Controle en handhaving kan helemaal los. Gewoon vanaf 1 november de illegale stromen aanpakken, de verkoopkanalen en de controle op straat. Maar dat doet deze burgemeester niet. Slaap maar lekkere verder.

 38. MJPD

  @Hans
  “of roepen dat er ‘gehandhaafd’ moet worden en dat niemand aan hun feestje mag komen snappen er de ballen van. ”

  Lekker inhoudelijk weer. Hij zal heus mijn feestje niet bederven met een vuurwerkverbod, geef er persoonlijk te weinig om, maar het is dus geen oplossing. En handhaven is dat wel en daarin is (wederom) gefaald, U gaat daar niet op in maar lees enkel een lofzang op Van Zanen… Tja.

 39. Anne Marie ten Berge

  Ik roep de hele politiek op dat er geen bommen en granaten meer gegooid mogen worden en dat klinkt toch weer nét even anders dan dat deze toeter oproept.

 40. VincentZ

  Blij met deze Burgemeester. Mensen vergelijken vuurwerk afsteken vaak met de inname van drank of andere geneugten en zien het als een inperking van de vrijheid. Dat is een kromme vergelijking. Vrijheid is ook andere niet in hun vrijheid belemmeren. Wanneer ik mij thuis een stuk in de kraag drink hinder ik niemand. Veel alcohol en drugscnsumptie gaat niet gepaard met hinder, agressieve idioten met een psychische stoornis daargelaten. Vuurwerk afsteken hindert altijd andermans vrijheid of veroorzaakt brand, schade en slachtoffers
  Zelfs bij veranrwoord gebruik is er risico
  houd op over vrijheid : vuurwerk is dat niet het beperkt andermans vrijheid en heeft dus niets met liberalisme te maken.

 41. WvR

  @Scherpschutter:
  Het is duidelijk dat je een mening hebt, maar daar voeg ik niet om.
  Ik vroeg om een antwoord op: “Hoe precies gaat hij “zijn boekje ver te buiten met dit soort uitspraken”?” Als antwoord kreeg ik een hele bende persoonlijke opinies, maar niet 1 antwoord op mijn vraag, dus nogmaals:

  Dat je het niet met hem eens bent is duidelijk, maar op welke manier gaat Van Zanen zijn boekje ver te buiten met deze uitspraken?

 42. Toine Goossens

  Iets verbieden zonder een alternatief te bieden is zinloos. Dat lokt verzet en agressie uit. Daarom is de centrale vuurwerkshow in Rotterdam zo’n groot succes. Met 1.600 Euro erbij voor iedere nieuwe inwoner kan dat. Organiseer in buurten centraal vuurwerk door bewoners zelf. Met zelf te organiseren BHV en EHBO. Organisatoren zijn aanspreekbaar op de gevolgen.

  De organisatoren van de jaarlijkse lichtjestochten moeten ook aan die eisen voldoen. Voor die activiteiten komen grote groepen vrijwilligers op de been. Wat die burgers kunnen, mag ook van andere burgers worden verwacht.

  Handhaaf daarnaast een verbod op knalvuurwerk. Doe dat voor de pubers via de middelbare scholen en voor de dertigers met hun zware vuurwerkbommen met preventieve verplichte melding.

  Dit jaar erg veel last gehad van pubers die op een feest bij de buren afkwamen. Het volgend jaar gaan ze allemaal op de foto. Wie zich gekend weet die past wel op.

 43. Laurens

  Iedereen kan trots zijn op de burgemeester en in de handen knijpen, ook zal hij het hard op de goede plaatst hebben. Zijn politieke PR is sympathiek.

  Hij staat onpartijdig en onafhankelijk boven de partijen maar roept toch zelf zijn partij op om vuurwerk te verbieden en weet dat daar op gereageerd wordt. Zeker omdat de VVD tegen burgerlijke betutteling zo willen zijn.

  De burgemeester is onafhankelijk camelion maar ook voorzitter van de gemeente raad en het college en heeft een aantal verregaande zelfstandige taken en bevoegdheden. Een maatschappelijk betrokken burgemeester is de burgervader voor alle burgers en verantwoordelijk voor de handhaving van de openbare orde.

  Als burger weet je niet wat er allemaal speelt maar het verbaast mij dat ook als het over ernstiger zaken gaat dan kwajongens en hufterigheid met vuurwerk een verbod makkelijker is dan de kern van het probleem aanpakken. Zoals bijvoorbeeld afgeperste horeca ondernemers of gedoogde coffeeshop houders hun zaak moeten sluiten als criminelen handgranaten voor de deur neerleggen. Dat is toch de omgekeerde wereld. Slachtoffers die beschermd zouden moeten worden desnoods 24/7 moeten de deuren sluiten. De ondermijnende mafia die wil afpersen of concurrenten sluiten wordt het wel heel makkelijk gemaakt. Wie gaat er dan nog aangifte doen? Als men niet weet wie er achter deze aanslagen of autobranden zit dan is toch echt iets mis met de prioriteiten. Misschien is het niet verstandig politie bureaus te sluiten en de bezuinigingen in groeiende stad politiek correct te accepteren.

  De jaarlijkse slachtoffers van vuurwerk met verminkende gevolgen zou misschien wel een goede reden zijn om jaarlijks een groot spectaculair openbaar vuurwerk evenement te organiseren, daar kan een VVD burgemeester vast wel sponsors voor vinden als cadeau voor de Utrechtse burgers.

 44. Ton

  De burgemeester zegt hier gewoon wat de meerderheid van de Utrechtse bevolking vindt. (zie recente onderzoeken)

 45. Scherpschutter

  @WvR 18:36

  Ik leg u net uit dat het inperken van individuele vrijheid om het eigen falen als ordehandhaver te maskeren ver het boekje te buiten gaan is.

  Naar ik aanneem kunt u lezen toch?

 46. Meneer Harmsen

  Alleen siervuurwerk verkopen en afsteken van 0.00 tot een uur. Verkoop op oudejaarsdag . Probleemgebieden sterk controleren.Degenen met illegaal vuurwerk zoals cobra bekeuren en vastzetten tot na oud en nieuw. Auto’ s worden gratis naar aangewezen anonieme plekken via de gemeente aangewezen. Huisdieren krijgen gratis kalmeringsmiddelen. Voor burgers worden veilige looproutes naar oa winkelcentrum en openbare gelegenheden aangelegd. Idee misschien ?

 47. Anne Marie ten Berge

  @ Chris, ik ben niet blij met zo’n burgemeester. Halve waarheden zijn ook leugens. Van Zanen heeft als taak: de zorgplicht voor openbare orde en veiligheid. Dat is ook een preventieve zorgplicht. Hijzelf heeft dus 6 jaar lang gefaald in het zeker stellen van de openbare orde en veiligheid ten opzichte van het gebruik van vuurwerk en het werk van politie-, brandweer- en ambulancemedewerkers. De gemeenteraad dient haar voorzitter te controleren en kritisch te blijven. Maar het deksel van de beerput halen daar gaat geen coalitie aan beginnen

 48. WvR

  @Scherpschutter:
  En dat doet Van Zanen dan ook niet.
  Hij roept de VVD op een verbod op vuurwerk te steunen.
  Dat’ie dat doet om eigen falen te maskeren is een conclusie die u trekt. En uit het niets overigens.
  Naar ik aanneem kunt u nadenken toch?

 49. Koel Hoofd

  Ach, volgend jaar zijn er weer landelijke verkiezingen. Dus van dat verbod komt toch niets terecht.

 50. Jeroen

  De grote steden willen weer beleid maken dat het hele land wordt opgedrongen. De problemen vinden daar plaats, en niet in Appelscha of Medemblik. Waarom moet er dan wel een landelijk verbod komen?

 51. Jan

  Blijft het toch een beetje vreemd vinden dat de meeste mensen zich totaal niet in het onderwerp hebben verdiept,en zich een mening verschaffen van wat zij in de media horen/zien zonder verder te kijken dan hun neus lang is.
  Alleen maar tegenstanders aan het woord die vaak met foutieve informatie een mening hebben en zo ook de massa beinvloeden (want het knalvuurwerk wat verkocht wordt in Nederland zorgen voor zware dreunen voor de jaarwisseling hoor ik altijd),zo ook onze burgervader.
  Mis toch een beetje nuance in dit alles. Zorg eens dat de politiebureaus goed bezet zijn en wat meer blauw op straat komt (het hele jaar door) op de plekken die vaak problematisch zijn op allerlei gebieden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).