Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma genomineerd voor Vrouw in de Media Awards 2022 Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma genomineerd voor Vrouw in de Media Awards 2022

Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma genomineerd voor Vrouw in de Media Awards 2022

Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma genomineerd voor Vrouw in de Media Awards 2022
Burgemeester Sharon Dijksma
Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht is genomineerd voor de ‘Vrouw in de Media Awards 2022’. Met de prijs willen de initiatiefnemers onder meer redacties aanmoedigen vaker een vrouwelijke expert te raadplegen.

Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht is genomineerd voor de ‘Vrouw in de Media Awards 2022’. Met de prijs willen de initiatiefnemers onder meer redacties aanmoedigen vaker een vrouwelijke expert te raadplegen.

De Vrouw in de Media Awards zijn een initiatief van sprekersbureau ZijSpreekt en expertdatabase Vaker in de Media. Vrouwen ondervertegenwoordigd zijn op de radio, televisie, in kranten en in digitaal nieuws, is te lezen op de website van Vaker in de Media. In 2015 lag dit percentage op 12 procent en in 2021 was het aantal vrouwen dat als expert aan het woord kwam gestegen naar 26,7 procent.

De Vrouw in de Media Awards zijn er ‘om vrouwelijke experts aan te moedigen zichtbaar in de media te zijn en redacties aan te moedigen om hen vaker dat podium te bieden’. Per provincie is een aantal vrouwen genomineerd.

Genomineerden

In Utrecht zijn dat naast Dijksma Lia van Bekhoven, Marion Bloem, Esther van Garderen, Ninette van Hasselt, Marion Koopmans, Tanja van der Lippe, Lily Monori van Dijken, Fawzia Nasrullah en Afke van de Wouw. Op de website van Vaker in de Media is meer informatie te vinden over de genomineerden en kan tegelijkertijd gestemd worden.

Zodra deze ronde achter de rug ligt, komen de vrouwen met de meeste stemmen van iedere provincie op de nominatielijst voor de landelijke Vrouw in de Media Award 2022. Stemmen kan tot en met 14 januari.

11 Reacties

Reageren
 1. Peter van Zoest

  Leve ons Sharonneke!

 2. Mekenkamp

  ik zie weinig van een zelfde soort reacties. Ik snap wel waarom

 3. Len

  @ Mekenkamp: censuur

 4. Jan Edwards

  @Mekenkamp ik ook. Omdat de vaste reaguurders hier enkel maar azijn te pissen hebben. En zelden trots op Utrecht zijn. En zich voor een keertje inhouden omdat zij zelf ook wel door hebben dat ze voorspelbaar worden.
  Thuis spelen we al een tijdje Duic-reactie-bingo.

  “Leve de Burgemeester!” staat niet op de Bingokaart, maar mag best wel eens gezegd worden.

 5. Tanja Nijman

  Dat is mooi!

  Het zou DUIC ook sieren als zij wat meer lieten zien van de goede dingen die ons aller burgermoeder doet voor de inwoners van de stad, in plaats van allerlei dingen daarbuiten. Dat blijft een beetje onderbelicht. Hierdoor zouden sommige mensen wel eens kunnen gaan denken dat ze er alleen is voor een mooie carriere en niet met hart en ziel burgemeester is.

 6. Erwin

  Hahaha Jan edwards, wat een goed plan! Staat “baggervette winsten” op de bingo-kaart?

 7. Geenstijl@Utrecht

  Ik ben trots op de stad Utrecht, maar niet op deze burgemeester.

 8. Statler

  Niet altijd met haar eens, niet van haar partij maar absoluut een fan van deze doortastende dame. Een aanwinst voor Utrecht.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 9. Realist

  Het is wel heel toevallig dat alle links georiënteerde politici of media figuren en/of globalisten een award/prijs winnen de laatste tijd. Hoezo polarisatie..

 10. arbeider

  Ik ben trots op de stad, maar niet op dit College en burgemeester!
  Ze maken van deze stad een yuppie reservaat!

 11. Maria Mens

  Sharon Dijksma s een toppertje, wij mogen blij zijn met haar

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).