Utrechtse Domtoren vanaf volgende week weer open voor bezoekers | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse Domtoren vanaf volgende week weer open voor bezoekers | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse Domtoren vanaf volgende week weer open voor bezoekers

Utrechtse Domtoren vanaf volgende week weer open voor bezoekers
De Utrechtse Domtoren gaat weer open voor bezoekers. Vanaf dinsdag 2 juni starten de rondleidingen weer door het icoon van de stad.

De Utrechtse Domtoren gaat weer open voor bezoekers. Vanaf dinsdag 2 juni starten de rondleidingen weer door het icoon van de stad.

Vanwege het coronavirus is de Domtoren een tijd gesloten geweest. Vanaf volgende week kunnen bezoekers er weer terecht, maar wel onder enkele voorwaarden.

Zo is het aantal mensen dat met een rondleiding mee kan beperkt, zijn er in de toren looproutes uitgestippeld en wordt er grondiger schoongemaakt.

Lift

De bezoekerslift die momenteel vanwege de restauratie aan de zijkant van de Domtoren hangt wordt nog niet gebruikt. Er wordt wel onderzocht of deze binnenkort in gebruik genomen kan worden.

“De torengidsen staan te popelen om bezoekers weer veilig te ontvangen in de hoogste kerktoren van Nederland en om hen mee naar boven te nemen voor een schitterend uitzicht over de stad”, is te lezen in een reactie op het nieuws.

Tickets voor een rondleiding in de Domtoren kunnen hier worden gekocht.

1 Reactie

Reageren
  1. Zwaontjue

    Raar, het 1e wat ik denk is ….. “Allemaal mensen die hijgen, voordat ze boven komen” Daorna mot een schoonmaker .. ook naar boven klimmen, om al die trappen en muren weer schoon te maken, waor al dat gehijg aanslag tegen aan plakt.

    Nu heb ik de Dom nooit beklommen, aangezien het een half uur traplopen is en daor word ik moe van, net als al die andere hijgende mensen die dan boven komen.

    But who care’s, 400 man/vrouw in een afgesloten ruimte met mondkapjes (vliegtuigen) maar ondertussen mag je geen openlucht festifals bezoeken of houden incl. voetbal ……. en dat heeft alles te maken met geld. Er zit geen logica tussen “vliegtuig” wel, maar ‘open lucht en voetbal” niet ……., je zou het eerder andersom doen.

    Dat noemt men politiek …………. 🙁

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).