Utrechtse fietsenstallingen gaan weer open | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse fietsenstallingen gaan weer open | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse fietsenstallingen gaan weer open

Utrechtse fietsenstallingen gaan weer open
Foto: Robert Oosterbroek
Fietsenstallingen Knoop en Sijpesteijn bij station Utrecht Centraal zijn weer open. Daarmee is er plek voor duizenden extra fietsen in het gebied. De stallingen waren dichtgegaan vanwege de coronamaatregelen.

Fietsenstallingen Knoop en Sijpesteijn bij station Utrecht Centraal zijn weer open. Daarmee is er plek voor duizenden extra fietsen in het gebied. De stallingen waren dichtgegaan vanwege de coronamaatregelen.

Met de versoepeling van de maatregelen verwacht de NS dat er ook weer meer behoefte is aan stallingsplekken rondom het station. Vanaf volgende week 2 juni wordt ook de reguliere dienstregeling weer opgestart en zijn reizigers welkom om met een mondkapje de trein in de stappen.

Hoewel de trein ook na 1 juni nog steeds alleen bedoeld is voor mensen die echt moeten reizen, verwacht de NS wel een toename van forenzen. Daarom zijn deze week alvast weer meer fietsenstallingen opengegaan, die eerder waren gesloten.

Met de opening van Knoop en Sijpesteijn is er weer ruimte voor ruim 4200 extra fietsen.

10 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Waren ze dicht dan? En worden alle fietsen nu minstens 1,5 meter uit elkaar geplaatst totdat onomstotelijkbewezenis dat fietsen geen corona kunnen overdragen? Krijgt een fiets een verplicht mondkapje? En waar moet dat dan over heen. Vragen, vragen….

 2. wollie

  @JdV bij fietsbanden ouder dan twee jaar preventief de ventielen vrrvangen, dan zit u goed.

 3. Koel Hoofd

  Waren ze dicht dan?
  Fietsen kunnen cornoa overdragen via gladde metalen en kunststoffen oppervlakten. Daarom worden karretjes in supermarkten ook schoongemaakt.
  Niet de fiets schoonmaken en lekker met de trein reizen is daarmee een vorm van natuurlijke selectie.
  Lastigere vraag is passen al die duizenden fietsende treinreizigers ook allemaal op 1,5 m in de trein?

 4. Co

  Wist ook niet dat ze dicht waren.
  En @JdV wat die mondkapjes betreft, volgens het RIVM moeten die over de koplamp.
  Vraag niet waarom, maar dat geldt voor heel veel maatregelen!

 5. Marijke Houtman

  Wat een flauwe opmerkingen.

 6. Joas

  @ Koel Hoofd

  Aangezien de trein bedoeld is voor mensen die niet anders kunnen valt dat wel mee, tenzij mensen natuurlijk weer heel eigenwijs zichzelf heel belangrijk (en belangrijker dan anderen) gaan vinden en de adviezen gaan negeren.

  Een deel van de verantwoordelijkheid ligt toch echt bij jouzelf als burger en inwoner.

  Het is allemaal niet zo moeilijk. Vanochtend zat ik trouwens in de ene trein met 2 reizigers in een wagon en in de volgende trein alleen (in een complete wagon van een dubbeldekker). Dus het lijkt er op of mensen doorweekt zich keurig aan de richtlijnen en adviezen houden.

 7. Koel Hoofd

  @Joas
  Ik heb een auto, mij zul je niet in die fietsenstalling of trein zien want ik heb beter vervoer.

 8. trol

  Joas, het treinreizen gaat inderdaad prima. Ik denk dat als zelfs een deel weer gaat werken (indien dat moet) en de trein gebruikt het nog steeds prima gaat. Het zijn juist de weekenden en alle andere niet noodzakelijke tripjes die voor problemen zorgen, omdat mensen kennelijk niet zonder een dagje weg kunnen (ergens treurig).

  Het is eigenlijk net als pre corona. in de spits is de trein vol, maar rustig en gaat alles goed (mensen begrijpen hoe het werkt), totdat het na 9-en is en alle dagjesmensen, kortingskaarthouders etc. de trein pakken. Gevolg: herrie, tassen overal, in de weg zitten, eten etc. Er is eigenlijk niets veranderd 🙂

  En die stallingen…wist niet dat die dicht waren. Die fietsen kun je toch prima naast elkaar stallen, zolang je niet aan elk stuur gaat likken, maar dat leek me sowieso al een slecht idee.

 9. Frits

  @Koel Hoofd,
  Met de auto reizen is levensgevaarlijk. 1,5 meter afstand houden is onmogelijk.

  Autorijden zou per direct verboden moeten worden, of iedereen moet worden verplicht de ramen gesloten te houden.

 10. Pee

  @JdV 25/5/2020

  Fietsen moeten eerst een week in quarantaine voor ze de parkeergarage in mogen.
  Ook word van elke fiets de temperatuur gemeten voor men de garage mag betreden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).