Utrechtse Bente Snepvangers (14) wint publieksprijs National Geographic Junior | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse Bente Snepvangers (14) wint publieksprijs National Geographic Junior | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse Bente Snepvangers (14) wint publieksprijs National Geographic Junior

Utrechtse Bente Snepvangers (14) wint publieksprijs National Geographic Junior
'Zwevend blad', de winnende foto van Bente Snepvangers
De Utrechtse Bente Snepvangers (14) is de winnaar van de publieksprijs van de National Geographic Junior fotowedstrijd. Ook werd zij tweede in de categorie ‘raar maar waar’.

De Utrechtse Bente Snepvangers (14) is de winnaar van de publieksprijs van de National Geographic Junior fotowedstrijd. Ook werd zij tweede in de categorie ‘raar maar waar’.

Volgens de jury zit de kracht van haar foto in de eenvoud ervan. “Het feit dat de boom in beeld is gebleven, geeft aan dat deze fotograaf er graag een verhaal mee wil vertellen. Knap gezien en precies goed gekozen scherptediepte”, aldus de jury.

Feest

Bente is hartstikke blij met de prijs, vertelt haar moeder Eveline de Vries. Gisteravond stond dan ook in het teken van feest vieren. Er werd sushi gegeten, want dat was afgesproken als ze de prijs zou winnen, en vrienden en familie werden op de hoogte gesteld.

“Voor de publieksprijs had ze ook echt haar best gedaan om stemmen te winnen, maar het is natuurlijk wel super dat diezelfde foto ook in de smaak is gevallen bij de vakjury”, vertelt De Vries.

Bente met haar prijzen

Hobby

Met de publieksprijs en de tweede prijs in de categorie ‘raar maar waar’ heeft Bente niet één, maar zelfs twee camera’s gewonnen.

Volgens de moeder van Bente, is Bente al een paar jaar bezig met fotograferen als hobby. “Ze begon toen ze tien was met een Nintendo. Later ging ze met een telefoon fotograferen en sinds een jaar heeft ze een mooie Canon.”

4 Reacties

Reageren
 1. jan

  Jammer dat de foto niet scherp is.

 2. PvG

  Jan, wat slaat u de plank mis. Ooit een een macrofoto geprobeerd te maken met resultaat dat alles scherp is. Daarbij is het voorwerp scherp en de achtergrond onscherp of de achtergrond scherp en de voorgrond onscherp. Dit is dus een prachtige macrofoto van een zwevend element. Bente gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

 3. Hetty

  PvG, U heeft volkomen gelijk. Het is een prachtfoto van een topfotografe. Nu nog als hobby, maar ik zie Benthe nog wel fotografie als beroep gaan uitoefenen, en daar veel succes mee hebben. Benthe, mijn complimente(n), van harte gefeliciteerd met de prijzen, en ga zo door!

 4. Jan

  PvG en Hetty: Mij gaat het eigenlijk om het blaadje. Dat is geheel onscherp.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).