Utrechtse GGD in de startblokken: ‘We staan klaar voor grootste vaccinatiecampagne aller tijden’ Utrechtse GGD in de startblokken: ‘We staan klaar voor grootste vaccinatiecampagne aller tijden’

Utrechtse GGD in de startblokken: ‘We staan klaar voor grootste vaccinatiecampagne aller tijden’

Utrechtse GGD in de startblokken: ‘We staan klaar voor grootste vaccinatiecampagne aller tijden’
De GGD regio Utrecht is klaar voor het grootschalig vaccineren tegen corona. Locaties en personeel zijn er genoeg, maar de GGD benadrukt dat ze afhankelijk blijven van de beschikbaarheid van het vaccin.

De GGD regio Utrecht is klaar voor het grootschalig vaccineren tegen corona. Locaties en personeel zijn er genoeg, maar de GGD benadrukt dat ze afhankelijk blijven van de beschikbaarheid van het vaccin.

Volgens Jaap Donker, directeur Publieke Gezondheid van de GGD Utrecht, staan medewerkers te popelen om volop te vaccineren. “Wij staan klaar voor de grootste vaccinatiecampagne aller tijden, alles staat paraat: locaties, opgeleid personeel, alleen voldoende vaccin ontbreekt nog”, zegt hij. “We kunnen en willen dus meer vaccineren, maar we hebben daarvoor meer vaccin nodig.”

In de regio Utrecht zijn nu negen locaties waar zeven dagen per week gevaccineerd wordt. Als het nodig blijkt, past de GGD de openingstijden aan, zoals eerder ook is gedaan tijdens de pilot in de Jaarbeurs. Ook wordt er gewerkt aan het openen van meer locaties in de regio.

‘We kunnen en willen dus meer vaccineren, maar we hebben daarvoor meer vaccin nodig’ – Jaap Donker, GGD regio Utrecht

Personeel

Er is genoeg personeel om, als er veel meer geprikt gaat worden, op te schalen, maar de GGD zegt ook open te staan voor nieuwe collega’s. “Er is namelijk altijd verloop van mensen die bij ons werken en we willen blijvend voorbereid zijn op de vraag die op ons afkomt. In dat geval zoeken we mensen die minimaal 24 uur per week beschikbaar zijn. Dit is organisatorisch nodig, maar ook voor het inwerken en de opleiding die mensen krijgen.”

Gekoppelde berichten

21 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Wat ook ontbreekt zijn de uitnodigingen vanuit RIVM. Idee was dat deze allemaal deze week nog zouden worden verstuurd aan de doelgroep van griepvaccinanten. Persoonlijk betwijfel ik of dat gaat lukken.

 2. Herman

  Ben benieuwd naar opkomstpercentage.
  Er hangt een sfeer van ” ja, eindelijk we mogen en zijn veilig*.
  Maar er is ook.veel twijfel, dat (mag?) Je niet horen…..

 3. De count

  Succes komende weken! Hopelijk kunnen jullie het allemaal waarmaken!!

 4. Wilka

  Nou Herman , dat er twijfel is hoor ik na mijn idee niet anders in de krant, media, internet etc. Ik vind wel dat de traagheid van het vaccineren soms gekmakend is.

 5. Anthony B.

  “klaar voor grootste vaccinatiecampagne aller tijden”
  Zijn we daar niet een beetje laat mee?

 6. hans Bronkhorst

  Lane rij bij Jaarbeurs, het feest der vaccinatie draait volop!

 7. WJ

  Behorend tot de groep die normaal ook uitgenodigd wordt voor het griepvaccin heb ik gisteren de uitnodiging voor een prik in de bus gehad. Voor hemelvaartsdag al een afspraak kunnen plannen. Medio juni de 2e.

 8. Hilco Witteveen

  Succes allen ! En al zou ik om vier uur s nachts gevaccineerd moeten worden dan is dat geen probleem. Dit is zo superbelangrijk voor ons allemaal.

 9. RABR

  Ja Anthony B.
  Je zegt het goed.
  Dit had al veel eerder moeten gebeuren.
  Maar eerst willen ze graag even babbelen en dat kunnen ze in den Haag. Kopje koffie erbij, salaris gaat gewoon door, dus waarom zouden ze versnellen. 😡 om woest van te worden.

 10. Erwin

  @jdv: ja, dat is gelukt!

 11. Bart

  @Herman: Ik weet niet welke nieuwsbronnen jij volgt maar ik lees niet anders dan dat met name in de achterstandswijken (of mogen we die term niet meer gebruiken tegenwoordig?) de bereidheid om te vaccineren erg laag ligt. Wat erg zorgwekkend is.

 12. Wim

  Anthony ze zijn klaar ja maar het wachten is op de vaccins begrijp dat nou eens en geef niet af op de GGD

  En JvD
  Begrijp ook nu eens als je weet dat je tot de doelgroep hoort niet op de brief hoort te wachten maar gewoon een afspraak kan maken.
  Lees ook eens goed op de vaccinatie website.
  Het werkt perfect.

 13. Erwin

  @herman: benieuwd naar de bubbel waar je in leeft. In mijn bubbel is geen sprake van twijfel iig. Welke nieuwsbronnen check je? In welke wijk woon je?

 14. JdV

  @Wim: Lees eens goed wat er op de site van het RIVM staat:
  Mensen met een medische aandoening, die jaarlijks in aanmerking komen voor een griepvaccinatie, worden vanaf donderdag 6 mei gefaseerd uitgenodigd voor een coronavaccinatie. Het gaat om mensen geboren tussen 1961 en 2003. Deze groep ontvangt de komende weken een uitnodiging.

  In de uitnodiging staat een specifieke code om de afspraak te maken bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst . Dat kan online via http://www.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch, via een speciaal telefoonnummer. Deze groep krijgt bij de GGD het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Het gaat naar schatting om 1,5 miljoen mensen die een afspraak kunnen maken na het ontvangen van een uitnodiging.

  Oftewel, zonder specifieke code geen afspraak. Jammer dat er zoveel domme Wimmen rondlopen.

 15. Herman

  @Diverse, inderdaad is er in de media twijfel leesbaar over de mogelijke bijwerking. Ook lees je twijfel of laaggeletterden en buitenlanders worden bereikt.
  Als je nog wat dieper zoekt dan kun je heel veel lezen over twijfels of vaccin wel veilig is, complotten enz. enz. In de reguliere pers is daar weinig aandacht voor, meestal wordt dit als wappie afgedaan. Mede daardoor durven weinigen hun twijfel hardop te benoemen. Maar dat wil niet zeggen dat die groep niet bestaat of klein is.
  De huidige oudere generatie komt graag, vooral vanwege hun angst. Mijn vermoeden is dat misschien wel 15 tot 20% geen prik wil, naarmate de te vaccineren groep jonger worde, zal het aantal weigeraars groeien.

 16. Scherpschutter

  Mooi. Dan hebben we alleen nog maar een capabele minister nodig. Waar vinden we zo iemand?

 17. K

  Vanochtend de prik ontvangen in de Jaarbeurs waar het bere – druk was; waar alles gesmeerd verliep. Lange rijen in goede sfeer…

 18. WJ

  @JdV ah u bent deskundig? Kunt u mij dan vertellen waar in de brief die code staat? Ik kan hem in ieder geval niet vinden. Gewoon via DigiD een afspraak maken volstaat als je de brief hebt gehad. Als je op de inentingslocatie de uitnodiging niet kunt laten zien wordt je weer weggestuurd. Dat staat in de afspraakbevestiging die ik heb gehad.

 19. JdV

  @WJ:https://www.rivm.nl/nieuws/eerste-mensen-met-medisch-risico-uitgenodigd-voor-vaccinatie

 20. Erwin

  @herman: over welke media heb je het? Het forum van democratie-journaal? Lange frans op youtube? Ik lees niks over twijfel!

 21. Win

  Nou slimme JdV de brief krijg je dus als je huisarts jr aangemeld heeft dus daar moet je zijn als je hem niet gehad hebt. Er is ook gezegd dat niet alle mensen hem meteen krijgt maar gefaseerd dus zeur niet vertrouwd eens op de mensen die het uitvoeren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).