Utrechtse GGD wil dit weekend duizenden huisartsen boosterprik geven Utrechtse GGD wil dit weekend duizenden huisartsen boosterprik geven

Utrechtse GGD wil dit weekend duizenden huisartsen boosterprik geven

Utrechtse GGD wil dit weekend duizenden huisartsen boosterprik geven
Archieffoto
De GGD regio Utrecht gaat dit weekend boosterprikken geven aan duizenden huisartsen en hun medewerkers. Eerder was afgesproken dat ziekenhuizen dat zouden doen, maar de GGD schiet ze te hulp vanwege de drukte in de ziekenhuizen.

De GGD regio Utrecht gaat dit weekend boosterprikken geven aan duizenden huisartsen en hun medewerkers. Eerder was afgesproken dat ziekenhuizen dat zouden doen, maar de GGD schiet ze te hulp vanwege de drukte in de ziekenhuizen.

De GGD heeft naar eigen zeggen op een aantal grote locaties nog genoeg plek voor het geven van boosterprikken. De groep die in aanmerking komt, bestaat uit 4.500 huisartsen en hun medewerkers. Zij kunnen op drie locaties in de regio geprikt worden. Een afspraak maken voor de boosterprik kan voor vrijdag 10, zaterdag 11 of zondag 12 december. In Nieuwegein kunnen per dag 700 mensen terecht, in de Jaarbeurs in Utrecht 600 per dag en in Woerden 200 per dag.

Ziekenhuizen zijn druk met coronazorg, reguliere zorg en het vaccineren van hun eigen personeel, stelt de GGD. Daarom is in overleg tussen de GGD, ziekenhuizen en huisartsen besloten dat de GGD de boosterprikken gaat zetten. De ziekenhuizen leveren medewerkers voor de administratie en registratie op locatie. “Een mooie samenwerking die laat zien hoe we met elkaar weer een stap hebben gezet in de boostercampagne”, vindt de GGD.

“Door in korte tijd en op grote schaal de boosterprik aan de huisartsen en hun medewerkers te geven, zorgen we ervoor dat zij extra beschermd zijn tegen corona”, legt Nicolette Rigter, directeur Publieke Gezondheid van GGD regio Utrecht uit. “Dat helpt om de huisartsenzorg in onze regio overeind te houden en daardoor kan deze zorg doorlopen op het huidige niveau. Ook ontlasten we de ziekenhuizen zodat zij hun tijd kunnen blijven besteden aan hun patiënten. Zo houden we met elkaar de zorg in onze regio op peil.”

6 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Absurd natuurlijk. Dit is nu al de zoveelste keer dat de kwetsbaren in de samenleving achteraan komen. Huisartsen zijn over et algemeen geen groep met onderliggende kwalen. Veel personeel is relatief jong en gezond. Terwijl de mensen met een hoog risico maar gewoon mogen wachten (behalve als ze het geluk hebben om 70 jaar of ouder te zijn) gaan we weer een groep met relatief weinig risico’s voortrekken ten kosten van kwetsbaren. Walgelijk.

 2. Hans

  JdV
  Onze huisartsen staan absoluut in de frontlinie wat covid betreft.
  Zij zijn dus aangewezen op beschermende maatregelen, zij dienen, als eerste lijn onze gezondheidszorg. In plaats van kritiek verdienen zij onze steun. Het is noodzakelijk de huisartsen op de eerste plaats zo veel mogelijk overeind te houden. De aanspraak die zij maken op het vaccin is dus volledig terecht.

 3. Lombokker

  Als onze regering wat vlotter was geweest, hadden ze de boostervaccinatie tegelijk met de griepprik kunnen geven. Dan was meteen al een groot deel van de kwetsbaren geholpen.

 4. Speak Up

  En wie moet die kwetsbaren precies helpen?

  Huisartsen die lang gevloerd zijn, daar heeft niemand wat aan.

 5. Ooginaller

  @Lombokker: puik plan, ware het niet dat er om medische redenen zes weken tussen beide prikken moet zitten.

  @JdV: als die huisartsen besmet raken, kunnen ze de zorg aan de honderden kwetsbaren in hun praktijk niet meer leveren. Lijkt me ook niet d ebedoeling.

 6. JdV

  @ooginaller: geheel onjuist. Griep en coronprik kunnen gewoon samen. https://scientias.nl/coronaprik-en-griepprik-kunnen-veilig-gecombineerd-worden/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).