Utrechtse horeca ook dupe van Brexit? | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse horeca ook dupe van Brexit? | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse horeca ook dupe van Brexit?

Utrechtse horeca ook dupe van Brexit?
De Utrechtse horeca gaat waarschijnlijk ook lijden onder de effecten van de Brexit. Dat heeft onderzoek van de ING uitgewezen.

De Utrechtse horeca gaat waarschijnlijk ook lijden onder de effecten van de Brexit. Dat heeft onderzoek van de ING uitgewezen.

Landelijk groeit de horeca in 2016 naar verwachting nog met zo’n 3 procent. Het lijkt erop dat de horeca de komende jaren een stuk minder gaat groeien. Vooral de Utrechtse en Amsterdamse horeca drukken het gemiddeld percentage naar beneden. De twee steden zijn namelijk erg populair onder de Britten.

In Utrecht worden volgens ING tien procent van alle hotelovernachtingen door Britten geboekt. Door de lagere koers van de pond heeft de Brit minder te besteden. Wanneer ze het Kanaal oversteken op weg naar Utrecht zullen ze dan ook waarschijnlijk een stuk minder gaan uitgeven in hotels en horeca.

10 Reacties

Reageren
 1. Wilco

  Het is me nooit opgevallen (en eerlijk gezegd lijkt het me nogal sterk) dat 10% van de overnachtingen in Utrecht door Britten geboekt wordt.
  Ik zie vooral Italianen, Spanjaarden, Chinezen en Japanners.

 2. D. Smit

  Als ik zie hoe overvol de terrassen zijn als het weer ook maar een beetje meezit en hoeveel een biertje kost (soms tegen de drie euro), denk ik dat veel horecazaken het in Utrecht prima kunnen uitzingen en dat die paar Britten meer of minder niet het verschil maken.

 3. Psssst

  De schofterige prijzen die de horeca binnenstad rekent, jagen de toeristen pas de stad uit
  Voorbeeldje,,,,cafe broers durft 3.50 voor glas bier te vragen
  Personeel wat voor 6 euro per uur op de werf loopt te zweten
  3 pannekoeken en 4 cola amelisweerd 44 euro
  koolzuurwater wat als spa etc wordt verkocht,,,,
  Irish koffie 10 euro,,aangelengd met nepwisky
  Afgekeurd vlees van het slachthuis,,,,en nog veeel meer
  Ik heb het allemaal gezien in de klantvriendelijke horeca in utrecht

 4. Ut is toch wat

  Psssst…, jammer dat je hier huilie huilie zit te doen… En dat niet meld bij de bedrijven of de warenautoriteit als je er van weet. Nu stel je de rest van de bevolking willens en weten bloot aan de gevaren van afgekeurd vlees bloot. Ook fijn dat je in de loonadminstratie hebt kunnen kijken, wellicht dat je dit ook hebt gemeld bij de juiste autoriteit. Ik zeg lekker thuis ut huismerk bier van de supermarkt kopen, kiloknallers bij appie.. Koopmans pannekoeken zelf bakken.. Bar le duc drinken… Oh nee das gewoon utrechts kraanwater… En graag het adres van de nep whiskey.. Heel knap als dat lukt.. Gelukkig hebben we ook nog wat zuipschuren in de buurt.. Dus jij vermaakt je wel bofferd…

 5. Rob

  Hahahahahahah

  Lekker Schultenbrau thuis op het terras!

 6. Even wat drinken

  De terrassen zitten weer afgeladen vol. Ik vraag mij altijd af. Waar zijn die mensen waarvan sommige doen alsof de hele straat van hen is in de winter? Ok dan kun je niet op een terras zitten maar wel binnen wat drinken.

 7. Gregor

  @ Ut is toch wat
  Waar leid jij uit op dat Psssst alles wat jij stelt niet heeft aangekaart? En waarom zou een zwetende tiener niet eerlijk zeggen wat hij verdient als je ernaar vraagt? Vaststaat dat de doorsnee horeca, en dan die met name in de binnenstad, woekerprijzen vraagt voor een simpel drankje en hapje, waarbij je als gast ongeïnteresseerd behandeld wordt door personeel dat acteert op een kwaliteitsniveau waar je je als inwoner van Utrecht voor dood schaamt. Het vak horeca is niet moeilijk, je moet alleen passie en energie in willen steken! En dat begint vaak bij de uitbater. Dat moet overslaan op zijn personeel.

 8. Michiel B

  @Gregor, hear hear.

  In Utrecht is de horecaklant een wandelende portemonnee die niet al te vriendelijk leeggeschud moet worden op een zo vol mogelijk gestouwd terras. Service en professionaliteit zijn onbekende begrippen en – toegegeven – waarom zou je dingen beter maken als het vee toch wel komt aandraven en je nooit onder capaciteit geraakt? Er is zeldzaam weinig horeca waar het anders is helaas.

 9. Scherpschutter

  Kortetermijndenken. Over een paar jaar is het onafhankelijke UK zo welvarend dat ze nog veel meer geld deze kant op zullen brengen. De basis wordt nu al gelegd. Er komen nieuwe handelsakkoorden (is men nu al druk mee bezig), belastingen voor bedrijven worden fors verlaagd en de Pond zal de komende jaren bijlange na niet zo snel hoeven te devalueren als de Euro, die honderden (als het al niet duizenden) miljarden in het bancaire stelsel zullen moeten pompen om de boel alleen al overeind te houden, waar de bijgedrukte ponden zo de economie in kunnen.

  Met een jaar of 5 is de UK sterker dan ooit. En daar zal ook de Utrechtse horeca van gaan profiteren. Op lange termijn zal Brexit een zegen voor iedereen betekenen. Meer handel voor de EU door een welvarender UK.

 10. Ronald

  Een positieve insteek van dit artikel zou zijn geweest: Utrechters voortaan lekker goedkoop op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).