Utrechtse huisartsen steken patiënten hart onder de riem met muziekclip Utrechtse huisartsen steken patiënten hart onder de riem met muziekclip

Utrechtse huisartsen steken patiënten hart onder de riem met muziekclip

Utrechtse huisartsen steken patiënten hart onder de riem met muziekclip
Huisartsen uit Utrecht hebben samen een muziekclip gemaakt om zo hun patiënten en anderen die het zwaar hebben een hart onder de riem te steken.

Huisartsen uit Utrecht hebben samen een muziekclip gemaakt om zo hun patiënten en anderen die het zwaar hebben een hart onder de riem te steken.

De muziekclip is een compilatie van filmpjes die de huisartsen zelf opnamen. Die filmpjes zijn gemonteerd op het liedje Blijf geloven, we komen dit te boven van cabaretier, muzikant, presentator én huisarts Ernst van der Pasch.

Tekst gaat verder onder video

 

Het initiatief kwam van de Utrechtse huisarts Nanja Danhof. Zij zag bij haar eigen praktijk in Kanaleneiland dat patiënten het moeilijk hadden. 

Veel voor de kiezen

Danhof: “Wij merkten als huisartsen dat mensen zich zorgen maakten om de lockdown. Mensen krijgen zo veel voor de kiezen. Bijvoorbeeld kwetsbare of oudere mensen, die zich angstig, alleen of down voelen en niet meer naar hun familie durven.”

Maar ook mensen die in het begin van dit jaar gezond waren, kunnen het zwaar hebben. Zoals restauranteigenaren, zegt Danhof: “Je hoort veel over de mensen die zich niet aan de regels houden. Maar veel mensen doen  juist heel erg hun best om zich wél aan de regels te houden en om alles goed te doen. En dan moet alles tóch op slot.”

Delegatie uit elke wijk

Nanja Danhof, die voorzitter van Huisartsen Utrecht Stad is, deed daarom een oproep naar haar Utrechtse collega-huisartsen om de muziekclip te maken. “Ik kreeg meteen heel veel reacties, mensen vonden het een heel leuk idee. Zo kwam er een delegatie uit elke wijk die een stukje van de tekst uit het nummer heeft uitgebeeld.”

Ook voor de huisartsen zelf is het een zwaar jaar geweest, vertelt Danhof. “We wisten niet altijd goed wat we patiënten moesten adviseren, of zaten met personeel dat ziek werd. Maar samen hebben we het toch gedaan, met het crisisteam. ” Het maken van de muziekclip zorgde volgens Danhof voor meer verbinding tussen de collega’s.

 

7 Reacties

Reageren
 1. Peter pastoors

  Veel dank aan alle huisartsen in Utrecht , ook voor alle mensen die in de zorg werken
  Respect voor jullie werk

 2. Anneke

  👏👏👏👏👏👏

 3. blm

  Leuk leuk! en dank huisartsen, jullie staan in de frontlinie!

 4. Lexus

  Verbazingwekkend hoe weinig reacties dit sympathieke opbeurende gebaar op deze website krijgt als je het vergelijkt met het negativisme dat hier meestal van de reacties afdruipt.

  Hierbij wil ik de makers van het filmpje en alle verzorgenden bedanken voor hun geweldige inzet en hen van mijn kant een hart onder de riem steken. Laten we er ons allemaal voor inzetten dat dit jaar alles en vooral ook de zorg weer snel terugkan naar een nieuw optimistisch normaal.

 5. Katja

  Top ! Geweldige actie.
  En laten alle zorgverleners (dus ook huisartsen en alle ziekenhuispersoneel voorrang krijgen met de vaccinatie.

 6. Peter Villevoye

  Wat een leuke, lieve actie ! 🙂
  Alle lof voor al die professionals die letterlijk èn figuurlijk de vinger aan de pols van onze maatschappij zijn. Altijd maar laverend tussen politiek en ethiek, tussen budgetten en behoeften…

 7. As

  Attent, leuk initiatief.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).