Utrechtse hulpdiensten meerdere keren bekogeld met vuurwerk Utrechtse hulpdiensten meerdere keren bekogeld met vuurwerk

Utrechtse hulpdiensten meerdere keren bekogeld met vuurwerk

Utrechtse hulpdiensten meerdere keren bekogeld met vuurwerk
Utrechtse hulpdiensten zijn rond de jaarwisseling met vuurwerk bekogeld in de Utrechtse wijken Kanaleneiland en Overvecht.

Utrechtse hulpdiensten zijn rond de jaarwisseling met vuurwerk bekogeld in de Utrechtse wijken Kanaleneiland en Overvecht.

Agenten zagen op de hoek van de Bartolomeo Diazlaan en de Marco Pololaan in de mist een kapotte lantaarnpaal over de weg hangen. Toen ze poolshoogte gingen nemen werden ze bekogeld met vuurwerk. Daarbij sneuvelde een ruit van de politieauto. Met behulp van collega’s wisten de agenten drie personen aan te houden.

Later die avond assisteerde de politie de brandweer bij een voertuigbrand aan de Marshalllaan. Ook hier werden de hulpverleners bekogeld met vuurwerk. Of er personen zijn aangehouden is niet bekend.

Bij een incident aan de Tigrisdreef is een agent gewond geraakt nadat er zwaar vuurwerk werd gegooid. Hij was op dat moment bezig met een arrestatie. De agent liep een gescheurd trommelvlies op.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Kansloos.
  Voed je kinderen op.

 2. Lombokker

  Op de 112 meldingen voor de brandweer heb ik afgelopen nacht twintig voertuigbranden geteld. Maar dat is kennelijk geen nieuws.

 3. Katja

  En vuurwerkverbod.

 4. Wim Vreeswijk

  Gewoon teruggooien, zou ik zeggen.

 5. Reactionaire rechtse zak.

  Dat hufterige gedrag om hulpdiensten in de val te lokken en/of te belagen (met vuurwerk) is m.i niet zozeer ‘n tijdgebonden- als wel ‘n wijkgebonden dingetje, om het maar even eufemistisch tot uitdrukking te brengen.

 6. Karel

  Straffen zwaar verhogen en deze pannenkoeken gelijk voor een half jaar vastzetten

 7. G. de Vries

  K’eiland is al jaren gedurende oud en nieuw een ‘ war zone’. Kan me herinneren dat jaren geleden zelfs een groep marokkaanse buurtvaders die de veiligheid trachtten te bewaren totaal onder ‘vuur’ genomen werden. Gisteravond: in een straal van krap 50 meter rondom mijn woning gingen er 5 auto’ s in de hens en was de ME ter plaatse. Al jaren het zelfde gezeik met oud en nieuw, het moet maar eens stoppen. Organiseer aan de overkant van het A’dam Rijnkanaal een mooie vuurwerkshow waar hele families rond midden nacht naar toe kunnen trekken. Maar daar zullen jongeren met onvolgroeide voorkwab en pyromanische inslag geen behoefte aan hebben.

 8. Janah

  Gaaf land zijn we [email protected]

 9. Koel Hoofd

  Je moet tegenwoordig toch wel hardstalen ballen hebben om dat hulpverlenende en orde werk te doen….

 10. G. Veldhuijzen

  De zogenaamde gezelligheid is te vergelijken met kleine kinderen die niet op tijd naar bed willen gaan, willen nog even op internet of naar de t.v. kijken e.d.. Voor je het beseft wordt er een loopje met je genomen. Gewoon duidelijke maatregelen afkondigen en niet zoals nu halve maatregelen. Zwaar consumentenvuurwerk zou niet meer mogen ?. Daarop komen allerlei figuren in actie die met busjes vol die alles alsnog aanvoeren en via internet verkopen. Een leeftijdsgrens voor kopers
  heeft geen zin omdat die aankoop van vuurwerk zo aan kinderen kan worden gegeven daar is nog geen verbod op. Vuurwerkvrije zones is ook zo’n halfbakken maatregel, gewoon omdraaien en alles verbieden, alles wordt vuurwerkvrij en op een bepaalde plek in de gemeente of de wijk wordt om 24.00 uur tijdens de jaarwisseling alleen door professioneel opgeleide personen vuurwerk afgestoken voor het publiek. Steeds zijn er personen die beweren dat zoiets een traditie is maar dan zoiets al tientallen jaren moeten hebben bestaan en dat is niet zo. Voordelen van een totaalverbod is dat de premies voor de zorgverzekering en belastingen omlaag kunnen, mensen met gevoelige longen niet tijdelijk hoeven verhuizen en iedereen weer veilig over straat kan. Voor de personen die denken dat zij zich niet genoeg kunnen laten zien zonder vuurwerk is vast wel een goede therapie te bedenken. Waarom is dit niet eerder bedacht ?.

 11. JdV

  @katja: goed plan. Gewoon verbieden, dan is het probleem helemaal weg. Want je denkt toch niet dat die jongeren al vanaf november met illegaal vuurwerk lopen te gooien? Nee hoor, dat is allemaal nog over van de laatste verkoop op de dagen dat er vorig jaar legaal vuurwerk mocht worden gekocht. Hebben ze keurig een jaartje bewaard. Slaap maar lekker verder.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).