Utrechtse Introductie Tijd 2018 bijna van start: dit gaan de studenten doen | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse Introductie Tijd 2018 bijna van start: dit gaan de studenten doen | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse Introductie Tijd 2018 bijna van start: dit gaan de studenten doen

Utrechtse Introductie Tijd 2018 bijna van start: dit gaan de studenten doen
Een van de eerdere edities van de Utrechtse Introductie Tijd.
Vanaf maandag 13 augustus is het weer een vertrouwd gezicht, duizenden nieuwe studenten maken kennis met Utrecht. Met de Utrechtse Introductie Tijd stroomt de stad vol met een nieuwe lichting. Vijf dagen lang zullen de studenten de stad en het Utrechtse studentenleven ontdekken.

Vanaf maandag 13 augustus is het weer een vertrouwd gezicht, duizenden nieuwe studenten maken kennis met Utrecht. Met de Utrechtse Introductie Tijd stroomt de stad vol met een nieuwe lichting. Vijf dagen lang zullen de studenten de stad en het Utrechtse studentenleven ontdekken.

Met 4.200 aanmeldingen is het maximumaantal deelnemers bereikt. De studenten beginnen allemaal in het aankomende studiejaar aan een opleiding aan een van de onderwijsinstellingen: Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, HKU, Universiteit voor de Humanistiek, Marnix Academie, Hogeschool Fysiotherapie Thim van der Laan, Schoevers Utrecht of TIO University of Applied Sciences.

Programma

Op maandagochtend is de aftrap met een openingsshow voor de nieuwe studenten, de UITeraard Utrecht – Openingsshow in TivoliVredenburg. Na de opening gaan de studenten naar het Paardenveld voor een vegetarische kennismakingslunch. Als er gegeten is gaan de studenten in tal van groepjes het centrum door voor de Stadsintroductie. In de avond komt iedereen weer samen in TivoliVredenburg voor het openingsfeest.

Op dinsdag worden er tal van workshops gehouden, zoals een workshop plogging (jogging waarbij zwerfafval wordt geraapt) in samenwerking met The Green Office. Ook staat dinsdag in het teken van de verenigingsparade. Studentenverenigingen en sportverenigingen presenteren zich hier op een leuke of ludieke manier. Ook is er op dinsdag een lunch in de Botanische Tuinen, een symposium over alcohol en een sportmarkt.

Het blokkenschema

Op woensdag kunnen de deelnemers gratis verschillende musea bezoeken en wordt er een workshop graffiti gegeven door Viakunst. In de middag en avond is er een Cultureel- en Foodtruck Festival. De dag wordt afgesloten met de Culture Night in TivoliVredenburg.

Donderdag wordt de dag begonnen met yoga en de middag wordt ingevuld met een praktische informatiemarkt. In de avond is er een zomerfeest en barbecue bij zwembad Kromme Rijn. Ook op donderdag is er weer een feest in TivoliVredenburg.

De dag rustig beginnen kan op vrijdag met een film in Pathé Rembrandt en als afsluiter van de UIT 2018 is er in de avond het grote UIT-festival.

Bekijk het volledige programma hier.

5 Reacties

Reageren
 1. Simon

  Met restafval wordt zwerfafval bedoeld?

 2. Cor

  @Simon: Haha, zou wat zijn als ze rondom een of andere gare fabriek restafval gaan rapen!

 3. JdV

  Nee, studenten die de introductietijd niet overleven.

 4. Harry

  Dat wordt de komende weken weer brallen en een hoop nieuwe kippetjes die als blinde anarchistische dwazen zich met de fiets door de stad heen bewegen. Als deze toekomstige planeetknuffelaars nu ook nog hun eigen zooi opruimen heb ik er vrede mee.

 5. wilma

  nieuwe studenten : welkom hoor

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).