Utrechtse Introductie Tijd gaat volgende week van start, met meer deelnemers dan voor corona Utrechtse Introductie Tijd gaat volgende week van start, met meer deelnemers dan voor corona

Utrechtse Introductie Tijd gaat volgende week van start, met meer deelnemers dan voor corona

Utrechtse Introductie Tijd gaat volgende week van start, met meer deelnemers dan voor corona
De Utrechtse Introductie Tijd, ook wel bekend als UIT, gaat vanaf maandag weer van start. Traditie gewijs gaan 3.700 studenten tot en met donderdag kennis maken met de stad en het studentenleven. Het was dit jaar voor het eerst ook mogelijk voor MBO-Studenten om zich inschrijven.

De Utrechtse Introductie Tijd, ook wel bekend als UIT, gaat vanaf maandag weer van start. Traditie gewijs gaan 3.700 studenten tot en met donderdag kennis maken met de stad en het studentenleven. Het was dit jaar voor het eerst ook mogelijk voor MBO-Studenten om zich inschrijven.

Het programma bestaat uit workshops, activiteiten in de stad, feesten en festivals die vooral in de binnenstad, Park Transwijk en het Wilhelminapark worden georganiseerd. Op de Neude wordt straks drie dagen lang live radio gemaakt. Woensdag gaan de nieuwe studenten uit in de binnenstad, maar ervaring leert dat ze daar ook op de andere avonden veelvuldig aanwezig zullen zijn

De organisatie is tevreden over het aantal inschrijvingen van dit jaar. Volgens secretaris Casper van Strien is de UIT met 3.700 deelnemers groter dan in 2019, de laatste keer dat het voor de coronaperiode werd georganiseerd. Sinds corona werd de UIT grotendeels online georganiseerd, en ook dit jaar vindt een deel van het programma in de digitale wereld plaats.

“Naast de fysieke activiteiten, hebben we ook dit jaar weer een online variant georganiseerd,” zegt Van Strien. “Nu willen we het er inhouden voor de mensen die er niet fysiek bij kunnen zijn in verband met de vakantieperiode.” Zo’n 200 studenten hebben zich voor de online variant aangemeld.

Mbo’ers

Voorgaande jaren konden alleen studenten van de Utrechtse hogescholen en universiteiten zich aanmelden. Dit jaar is er een pilot gehouden waarmee ook leerlingen van de Utrechtse mbo-scholen zich aan konden melden. “Van de 200 beschikbare kaarten die voor de pilot beschikbaar waren, zijn er 26 verkocht.” Een getal waar Van Strien tevreden mee is. “Dat we de 200 aanmeldingen niet gehaald hebben, is geen probleem. 26 aanmeldingen is wat ons betreft een prima resultaat van de pilot.”

13 Reacties

Reageren
  1. Baliekluiver

    Waarom krijgen die rare studentenverenigingen nog steeds zo’n enorm podium om leden te werven? Het wordt hoog tijd dat die vorige eeuwse gesloten bolwerken, gebouwd op groepsdwang en kadaverdiscipline, waar vernedering traditie is en grootmoeders, moeders en zusjes emmers worden genoemd ontbonden worden. Beste nieuwe studenten, neem een voorbeeld aan onze kroonprinses en vergeet die enge clubjes. Het is 2022, ga iets leuks doen met je studententijd waar je je niet voor hoeft te schamen!

  2. Wim

    Wat was het heeerlijk rustig in de stad, de afgelopen weken…

  3. Pauline

    Heel leuk voor ze ! Het enige wat hinderlijk is is dat ze vaak totaal niet rekening houden met het drukke fiets verkeer, ze steken zonder zelfs te kijken plots over. Na een paar maanden beseffen ze dat je als voetganger ook echt moet opletten altijd..!

  4. Realist

    26 van de 200 kaarten voor MBO-ers. Nou, dat was alle ophef wel waard zeg! Kennelijk doorgedrukt door een klein select groepje verontwaardigden interesseert het de gemiddelde mbo-er niet. Nu sluit de doelgroep die normaliter deelneemt aan de UIT-week ook niet aan bij MBO ers die over het algemeen in een andere levensfase zitten.

  5. Scherpschutter

    Slechts 26 van de 200 kaarten voor MBO’ers verkocht. LOL. Wel, daar stort maar weer eens een linkse maakbaarheidsillusie met een donderend geraas in elkaar…

    Het wil maar niet vlotten he, met die knoet-inclusie? LOL. MBO’ers tussen HBO’ers en WO’ers proppen, wat voor een halfzachte verzint zoiets dan ook?

  6. W.

    Fijn om te zien hoe die eenzame man op zijn zolderkamertje zoveel LOL aan dit forum kan ontlenen.

  7. Maarten

    @W.
    En dan ook nog eens vanuit Stadskanaal, een slordige 200km verderop.

  8. De count

    Tevreden met 26 aanmeldingen. Zelfs de 6jes cultuur in utrecht zakt door een ondergrens. En baliekluiver, doe eens niet zo ontzettend knorrig

  9. Frank

    Zag er een paar die Utrecht 900 jaar posters boven de weg omlaag trekken, op de Nobelstraat op klaarlichte dag, voor de grap blijkbaar. De rest stond er lachend bij.

  10. Realist

    @Frank. Een eind verderop zag ik ze een oud vrouwtje helpen om de straat over te steken..

  11. Koel Hoofd

    @Realist
    Die oude vrouwtjes zijn al lang uit Utrecht vertrokken, die jonge mensen wonen nu in hun woningen waar ook nog eens hoerca in is gevestigd ter vermaak van die jonkies.

    @Pauline
    Als ze de eerste paar maanden overleven zijn ze in oktober al goed ingereden.
    Even afzien, maar uiteindelijk leren ze allemaal fietsen.

    @De Count
    20% van de UU bachelors slaagt met een zesje en doet ook nog eens 4 jaar over een studie welke makkelijk in 2 jaar tijd is af te ronden.
    Dat maakt alle studenten uit het oude stijl kennisoverdrachtonderwijs (wat tot 1998 de norm was) hoogbegaafd…. Commissie Dijsselbloem zei dat al in 2008, maar daar is niets mee gedaan want het onderwijs vind emotie belangrijker dan kennis. Daarom stemt men hier D66/GL, gebrek aan kennis en overdaad aan emotionele moraal.

    Algemeen
    Kinderen worden als 11 jarige al gescheiden op basis van hun vertoonde gedrag en prestaties welke direct te relateren zijn aan ‘waar de wieg staat’. Dus letterlijk vmbo (slecht milieu = slechte reputatie) versus havo/vwo (goed mileu= goede reputatie), beide scholen zitten op andere geografische locaties omdat anders het Lyceum de goede naam en dus ‘kwaliteitleerlingen’ verliest.
    Ze komen elkaar dus niet meer tegen, totdat die havisten/vwoers 17/18 zijn en denken dat ze briljant zijn en gods gift aan de mensheid, en de eerste jaars MBOer pas 16 is en al jaren is ingepeperd dat die te dom is om ooit HBO te kunnen doen.

    Dat komt o.a. voor uit de EU doelstelling “50% bevolking hoogopgeleid”, wat betekend dat die andere 50% dat niet kan/mag zijn terwijl er wel een directe relatie is tussen opleidingsniveau en inkomen wat dat betere leven moet betalen, en iedereen wel dat betere leven ambieert…. er staan een paar miljoen aan de muren van de EU om hier gratis te komen studeren voor dat betere leven.

    Hoe voorkom je een opstand van die laagopgeleide laagbetaalde mensen die nu in de shit komen dankzij de EU elitaire moraalpolitiek? Door ze al van jongs af aan te leren dat ze minderwaardig zijn en het helemaal aan zichzelf hebben te danken dat ze niet havo/vwo hebben gedaan en dus HBO/WO kunnen doen.
    Daar zit de crux.
    Maar in plaats van de kern aan te pakken, de gelegaliseerde kindermishandeling en discriminatie in het onderwijs, moeten die kinderen het als student onderling zelf maar uitvechten waarbij het recht van de sterkste de uitkomst bepaald.
    Dat is echt geen fatsoenlijke noch beschaafde manier om met jongeren om te gaan, maar toch vinden we dat in Nederland volkomen normaal want ‘inclusief maakt exclusief’.

    Dus ja, ben het eens met @Realist en de @Scherpschutter.
    We leven onder de totalitaire dictatuur van een hele kleine minderheid met een enorm grote muil.

  12. J.Pal

    Welkom!

  13. Dorian

    Als je een negatief beeld van studentenverenigingen hebt, loop dan komende week ook even langs een UIT markt! Dan zul je 60+ verenigingen zien waarvan maar een enkele voldoet aan wat je in de media ziet en de meesten gewoon leuke groepen voor studenten zijn waar je geen verplichtingen en ontgroeningen hebt.
    De vereniging waar ik bij zit heeft wel een introkamp (voor wie wilt!) en dan doen we een pubquiz en andere spelletjes, gaan we kanoën, hebben we ‘s avonds kampvuur etc. Er wordt wel gedronken, maar het is ook prima als je daar geen zin in hebt. En we zijn ook geen elitair groepje. Sommigen studeren inderdaad rechten of geneeskunde, maar we hebben er ook zat die geschiedenis, game design, pabo, medisch laborant of sociaal werk studeren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).