Utrechtse Jaarbeurs drie keer ’s avonds open voor mensen die Janssen-vaccin willen Utrechtse Jaarbeurs drie keer ’s avonds open voor mensen die Janssen-vaccin willen

Utrechtse Jaarbeurs drie keer ’s avonds open voor mensen die Janssen-vaccin willen

Utrechtse Jaarbeurs drie keer ’s avonds open voor mensen die Janssen-vaccin willen
Archiefbeeld DUIC
De Jaarbeurs in Utrecht gaat komende tijd drie keer ’s avonds open voor mensen die het Janssen-vaccin willen krijgen. Alleen mensen die van tevoren een afspraak hebben gemaakt, kunnen voor een prik terecht.

De Jaarbeurs in Utrecht gaat komende tijd drie keer ’s avonds open voor mensen die het Janssen-vaccin willen krijgen. Alleen mensen die van tevoren een afspraak hebben gemaakt, kunnen voor een prik terecht.

Op 2 juni besloot het kabinet te stoppen met het toedienen van het Janssen-vaccin. Dat besluit werd genomen omdat het vaccin een heel kleine kans geeft op ernstige bijwerkingen. Omdat er voldoende vaccins van Pfizer en Moderna beschikbaar worden de mensen die nu nog gevaccineerd worden geprikt met Pfizer of Moderna.

Volgens de Gezondheidsraad is het vaccin van Janssen voldoende veilig en effectief. In bepaalde gevallen is het volgens die raad zelfs verstandig om het Janssen-vaccin aan te bieden, omdat mensen met 1 prik van Janssen gelijk helemaal gevaccineerd zijn.

Vanaf 23 juni kunnen alle 18-plussers in Nederland op eigen initiatief toch het Janssen-vaccin krijgen. Ook de GGD Regio Utrecht begint op vrijdag 25 juni dus tijdelijk weer met het geven van het Janssen-vaccin. Het vaccin wordt vanaf vrijdag dagelijks toegediend op de vaccinatielocaties in Nieuwegein en Driebergen.

Jaarbeurs

Los van de reguliere vaccinatiemomenten zijn er drie speciale avondpriksessies in de Jaarbeurs in Utrecht. Die zijn op vrijdag 25 juni, woensdag 30 juni en donderdag 1 juli. De Jaarbeurs is die dagen open van 21.00 tot 1.00 uur.

Iedereen die het vaccin wil hebben kan vanaf woensdag 23 juni om 10.00 uur een afspraak maken via 030 630 54 00. Mensen die al een afspraak hebben voor vaccinatie met een ander vaccin maar liever Janssen willen, kunnen hun afspraak omzetten. De GGD benadrukt dat het niet mogelijk is om zonder afspraak gevaccineerd te worden.

8 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Toch is er hier iets geks aan de hand. Discriminatie. In andere steden gaan vaccinatieteams en bussen de “wijken” in om “mensen” die dat willen te vaccineren. Die “mensen” hebben zich niet van tevoren aangemeld maar kunnen gewoon spontaan besluiten dat ze gevaccineerd willen worden en krijgen dan een Janssen vaccinatie.
  Waarom kan dit in Utrecht niet maar moet je, volgens de GGD, aangemeld zijn om te kunnen worden gevaccineerd? Of moet je anders even afreizen naar een wijk in een andere stad en kun je dan op magische wijze wel opeens zonder aanmelden een Janssen vaccin krijgen? Of selecteren de GGD’ers die in die wijken de bus en prikpunten bemensen wellicht wie wel en niet in aanmerking komt?

 2. Jan

  @jdv misschien dit bericht even lezen https://www.duic.nl/algemeen/ggd-utrecht-trekt-de-wijken-in-om-vaccinatiegraad-omhoog-te-krijgen/

 3. JdV

  @jan: dank. Dat bevestigt mijn punt. Vrije inloop in de wijken. Uitsluitend op afspraak in de Jaarbeurs. Pure discriminatie dus (ongelijke behandeling).

 4. Xaviera

  Ongelijke behandeling is niet te voorkomen met vier verschillende vaccins JdV, en het lijkt mij voor het algemeen belang verreweg het eenvoudigst om die “mensen” (waarom de aanhalingstekens eigenlijk?) met één prik te beschermen in plaats van over een aantal weken nog eens dezelfde mensen te zoeken. De meeste mensen willen trouwens Pfizer of Moderna naar het schijnt, dus de discriminatie valt niet eens in jouw nadeel uit.

  Het is net zozeer discriminatie als het bieden van een bijstandsuitkering: je vertrouwt erop dat de meeste mensen gewoon willen en kunnen werken, maar om niemand dood neer te laten vallen zorg je voor een quick fix. Je kunt daar inderdaad ook misbruik van maken, als dat in je aard zit. Jij als geletterde en eerlijke persoon moet nu twee keer naar de Jaarbeurs fietsen, boo-hoo.

 5. Matje

  “Momenteel is dit nummer niet bruikbaar”. Overbelast? Nog niet in werking? Iemand een idee?

 6. JdV

  @Xaviera: Als het aanbieden van bijstandsuitkeringen af zou hangen van de wijk waar je woont (of je krijgt ze gewoon direct of je moet allerlei formulieren invullen en afspraken maken) is dat wat jou betreft dus prima, die ongelijke behandeling?
  De mensen die nu zonder afspraak Janssen krijgen hadden, hebben en houden gewoon recht op Moderna of Pfizer. Dus waarom voor deze speciale groep (bewoners van bepaalde wijken) daar van afwijken? Artikel 1 van de grondwet en zo. Als bewoner van Rijnsweerd of Lunetten moet ik mij aanmelden, anders geen Janssen. Als bewoner van andere wijken hoeft dat niet en krijg ik zonder enige moeite ook Janssen. Verschil in behandeling op basis van postcode dus.
  En voor jouw info: A): Ik fiets niet. B) Ik heb er voor gekozen om mijn vaccinaties in Nieuwegein te halen nadat ik meemaakte hoe ongelofelijk slecht dit was geregeld in de Jaarbeurs. In Nieuwegein was ik na 15 minuten gevaccineerd. In de Jaarbeurs duurt dat vele malen langer.

 7. isabelle

  @JdV: ben je aan vakantie toe?

 8. JdV

  @Isabelle: in september. Jij?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).