Utrechtse kat overleden: ‘Vermoedelijk is het dier slachtoffer geworden van zwaar vuurwerk’ Utrechtse kat overleden: ‘Vermoedelijk is het dier slachtoffer geworden van zwaar vuurwerk’

Utrechtse kat overleden: ‘Vermoedelijk is het dier slachtoffer geworden van zwaar vuurwerk’

Utrechtse kat overleden: ‘Vermoedelijk is het dier slachtoffer geworden van zwaar vuurwerk’
Foto: Dierenambulance Utrecht
Een kat die vrijdagochtend zwaargewond werd aangetroffen aan de Pieter Nieuwlandstraat in Utrecht is overleden. De verwondingen van het dier zijn vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk.

Een kat die vrijdagochtend zwaargewond werd aangetroffen aan de Pieter Nieuwlandstraat in Utrecht is overleden. De verwondingen van het dier zijn vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk.

De Utrechtse dierenambulance meldde gisteren dat er een zwaargewonde kat werd aangetroffen in Tuinwijk. “Wat er precies gebeurd is weten we niet, maar het is duidelijk dat dit geen aanrijding was”, was te lezen in een bericht van de dierenambulance.

Het vel aan de achterzijde van het dier was weg en ook had de kat inwendige verwondingen. Omdat het er niet goed uitzag hadden de eigenaren al afscheid van de kat genomen.

Mishandeling

De politie zegt nu op zoek te zijn naar getuigen van dierenmishandeling. “Vermoedelijk is deze kat slachtoffer geworden van het afsteken van zwaar vuurwerk”, aldus de politie.

Het dier is vrijdagochtend tussen 07.30 en 08.00 uur nog in goede gezondheid gezien door zijn eigenaren. De kat is vermoedelijk tussen 08.00 en 08.30 uur zwaargewond geraakt. Politie: “Heb jij iets gezien of gehoord in deze omgeving, dan komen wij graag met jou in contact.”

12 Reacties

Reageren
 1. CrazyCatlady

  Ik ben ondertussen zover dat ik mijn katten niet meer op straat laat. Ze hebben een buitenhok in de tuin. Vind het vreselijk, maar dan hoef ik gelukkig niet mee te maken wat bijvoorbeeld deze mensen meemaken. Je huisdier is toch een deel van je gezin. Afschuwelijk om ze zo te verliezen. En wat een meer dan gruwelijk einde voor het dier.
  Pas goed op mekaar. De wereld is momenteel extra gek.

 2. Roos

  Vreselijk wat dit arme beestje is overkomen. Dit is toch ziek gedrag! Deze dader (s) moet zwaar gestraft worden. Moord met voorbedachte rade is het. Mijn hart is gebroken.

 3. HArry

  Triest, heel triest.

  Zieke opvoeding maakt zieke geesten.

 4. Rinke Doornekamp

  Stelletje schoften!!!

 5. Zuilen030

  Bij dit soort daden past maar een straf: op de Neude een ouderwetse schandpaal met 3 gaten, en een bord erbij: ik ben een stoere gast, ik mishandel weerloze dieren, 3 weekendjes laten staan en: genezen!

 6. bawang putih

  GVD!!

 7. Koel Hoofd

  Arm diertje…
  Liep gewoon argeloos over straat en werd opgeblazen…
  Het zoveelste zinloze, nutteloze en nodeloze slachtoffer van de wensbeleving van Homo sapiens.

 8. JdV

  Maar hoe kan dit nou? Er is een vuurwerkverbod dit jaar. Daarmee zouden alle vuurwerkproblemen opgelost zijn toch?

 9. G. de Vries

  Arme kat! Omdat het psychopathisch tuig is dat hier op kickt zal het niet bij deze ene keer blijven. Dus mensen: melden als je iets gezien hebt! Desnoods anoniem want kan me voorstellen dat je op geen enkel wijze bekend wilt zijn bij deze hufters.
  Melden helpt ook het politieonderzoek voordat, ik kan me dit zo voorstellen , er burgers zijn die deze dierenmishandelaar(s) willen ‘kielhalen’.

 10. Inge

  Wat verschrikkelijk zeg! Te bizar en k*t voor woorden.
  Ik blijf er niet over uit kunnen, sinds ik het hoorde. Echt WTF en GVD :-((((
  Veel sterkte voor de baasjes/familie.

 11. Kadoendra

  Dit zeer nare bericht heeft mij de gehele zaterdag achtervolgd en in eerste instantie vond ik deze daad zo walgelijk dat ik eigenlijk helemaal niet wilde reageren.

  Ik heb zelf twee katjes gehad en daardoor is de reactie van dierenvriendin @CrazyCatlady voor mij zeer herkenbaar!

 12. Co

  Wat de oorzaak ook is, heel veel sterkte voor de baasjes van het arme dier.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).