Utrechtse kinderopvang één week dicht na vier coronabesmettingen | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse kinderopvang één week dicht na vier coronabesmettingen | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse kinderopvang één week dicht na vier coronabesmettingen

Utrechtse kinderopvang één week dicht na vier coronabesmettingen
Kinderopvang De Boerderij in Leidsche Rijn sluit de komende week de deuren omdat vier medewerkers besmet zijn geraakt met het coronavirus. Anita Steenbakker en Edith van Dijk van de Utrechtse kinderopvang zeggen geen andere mogelijkheid te zien dan een tijdelijke sluiting.

Kinderopvang De Boerderij in Leidsche Rijn sluit de komende week de deuren omdat vier medewerkers besmet zijn geraakt met het coronavirus. Anita Steenbakker en Edith van Dijk van de Utrechtse kinderopvang zeggen geen andere mogelijkheid te zien dan een tijdelijke sluiting.

“Toen één medewerker positief testte eerder deze week, werd al een deel van de medewerkers uit voorzorg naar huis gestuurd. Met een dergelijke minimale bezetting kunnen we niet de kwaliteit bieden waar we als professionele opvangorganisatie voor staan”, is te lezen in een reactie van De Boerderij.

De kinderopvang wil daarnaast het risico op verdere verspreiding minimaliseren. “Wij realiseren ons dagelijks hoe groot de verantwoordelijkheid is die wij als team hebben in de zorg voor kleine kinderen. Veiligheid staat altijd voorop.”

De ouders van de kinderen zijn inmiddels geïnformeerd en zij worden ook de komende week op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. De Boerderij zegt nauw samen te werken met de GGD en de oudercommissies.

10 Reacties

Reageren
 1. Robertjc

  Prima! Zijn de kids meteen gevaccineerd met behulp van hun eigen afweer. De medewerkers van de opvang ff een weekje in de lappenmand, en gaan met die banaan. Met de kennis van nu is dat het meest voor de hand liggende scenario. Corona hoort er gewoon bij. Overigens hoef je het met mij niet eens te zijn. Het is Moeder Natuur die altijd gelijk krijgt.

 2. Hans

  Het blijft zaak dat de gedragsregels zo strikt als mogelijk is worden nageleefd: de 1,5m afstand houden, drukke plekken vermijden, handen regelmatig wassen. Sociale contacten lijfelijk beperkt houden. Ik merk op straat en in winkels dat mensen zich maar weinig houden aan de 1,5 m afstand. Ook in parken zie ik grote groepen gezellig bij elkaar zitten. Heel link. In België loopt het nu weer gierend uit de hand, daar dreigt een nieuwe lock down. We zijn gewaarschuwd.
  En vorige week was ‘viruswaanzin’ letterlijk aan het luchtfietsen boven Utrecht. NB boven het Diak!! Reclamevliegtuigjes, 2 stuks waren desinformatie aan het verspreiden met teksten als ‘corona; 99% geneest ‘ en: ‘stop de 1,5 m waanzin’ of iets in die geest. Heel kwalijk. Wie financiert deze akelige club?

 3. Kadoendra

  @Hans

  Goed gezien!
  Binnenkort weer een opleving van meer coronabesmettingen ……………………

 4. Hans

  @ Robertje
  Moeder natuur heeft gelijk noch ongelijk. De natuur heeft geen mening. Mensen hebben meningen. Sommige meningen zijn behulpzaam, andere zijn dat minder. Corona bagatelliseren is weing helpend. Zie wat er in de Verenigde Staten en in Brazilië gebeurt onder disfunctionele presidenten als Jair Bolsonaro en Donald Trump. Er vallen daar zeer vele doden te betreuren dankzij de ontkenning van het gevaar van Covid 19. Stellen dat kinderen ‘hun vaccin hebben gehad’ dankzij opgelopen besmettingen is hetzelfde als beweren dat kankerpatiënten kunnen genezen d.m.v. ingestraald water. Het is niet waar. En ja, diegenen die ‘even in de lappenmand’ zijn wegens opgelopen corona, dat kan. Maar zoiets is A. niet de regel en B. de gevolgen van een milde ontwikkeling kunnen zich later alsnog doen gelden als ernstig, namelijk bij een tweede beloop. Als ik u was zou ik hier niet te lichtvaardig over denken. In uw eigen belang en in het belang van uw omgeving.

 5. Frits

  @Hans
  Inmiddels blijkt wel dat kortdurend binnen 1,5 meter afstand geen enkel gevaar is. Er geldt tegenwoordig een grens van minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter van een besmet persoon.

  Handen wassen en thuisblijven bij klachten is voldoende. Beiden gebeuren niet voldoende, overal zie je verslapping. Dat de meeste besmettingen binnenshuis plaatsvinden zegt ook genoeg. Hordes mensen in een supermarkt besmetten elkaar niet.

  Een besmet persoon in een vliegtuig is niet eens aanleiding de passagiers te waarschuwen. Sterker nog, het is staatsgeheim in welke vluchten besmette personen hebben gereisd…

 6. drexciya

  @Hans
  Welke desinformatie heeft u het over?

  De feiten zijn inmiddels wel duidelijk:
  Onder de 70 jaar is de kans dat je het krijgt bijzonder laag.
  Gezien het uitblijven van massale besmettingen, na de BLM bijeenkomsten en dergelijke, kunnen we, buiten, de 1,5m regel,op zijn minst, als discutabel bestempelen.

  Wat wilt u gaan doen; wachten tot dat er een (zeer gehaast geproduceerd) vaccin beschikbaar komt, waarvan helemaal niet zeker is of het echt wat gaat doen? Of zullen we gaan kijken hoe we onze maatschappij weer uit deze situatie kunnen krijgen, zonder teveel schade aan te richten. Tot dusver zijn de schadelijke effecten van het beleid nog niet zichtbaar geworden, maar dat gaat binnenkort wel gebeuren, en dan is de vraag; was dit allemaal wel nodig?

  De focus op het helemaal uitbannen van Corona is onredelijk en onhaalbaar, we zagen in Nieuw-Zeeland dat je maar een paar bezoekers nodig hebt om de ziekte te verspreiden.

 7. Blaam

  @drexciya
  Wat een tegenstrijdigheid in één enkele reactie. U bestempelt de 1,5 meter regel als discutabel. Benoemt tegelijkertijd dat massale besmettingen uitblijven (terwijl de 1,5 meter regel wel degelijk geldt en m.i. op de meeste plekken wél nageleefd wordt). Om vervolgens doodleuk te benoemen dat er maar enkele bezoekers nodig zijn om de ziekte te verspreiden in Nieuw-Zeeland.
  Ik gok dat u ook vindt dat het rascisme probleem in Nederland wel meevalt, vindt dat ‘zwarte piet moet blijven’ en om het af te toppen ook zo zijn twijfels heeft bij 5G? Maar wel naast een donker gekleurde buurman woont waar u het gewoon prima mee kunt vinden om het allemaal maar goed te praten voor uzelf.

  Goed, nu even reagerend op het daadwerkelijke artikel: Prima maatregelen op deze manier. Perfect om zo snel tot actie over te gaan. Hopelijk herstellen de besmette werknemers snel!

 8. JJ

  https://www.nrc.nl/nieuws/2020/07/19/het-coronadashboard-geeft-een-onvolledig-aantal-besmettingen-weer-a4006417

 9. Scherpschutter

  Nieuw groot onderzoek:

  REALITEIT:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1287754374/nieuw-groot-onderzoek-kinderen-verspreiden-corona-net-zo-makkelijk-als-volwassenen

  RIVM:

  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen

  Je verwacht het niet he….?

 10. Koel Hoofd

  Kinderen verspreiden corona gewoon omdat mensen corona verspreiden en kinderen zijn kleine mensen.

  Corona is een gevaar, om daar kansberekening op los te laten om jezelf ervan te overtuigen dat je geen gevaar loopt is gewoon dom.

  Dankzij die vermaak en belevingsziekte waar Nederland aan kapot gaat, hebben we binnen nu en een maand de 2e corna golf en worden we weer opgehokt.
  Ben benieuwd wie er dan gaat piepen dat het oneerlijk is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).