Utrechtse Laura (22) zit al maanden vast in Qatar wegens aangifte verkrachting | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse Laura (22) zit al maanden vast in Qatar wegens aangifte verkrachting | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse Laura (22) zit al maanden vast in Qatar wegens aangifte verkrachting

Utrechtse Laura (22) zit al maanden vast in Qatar wegens aangifte verkrachting
De Utrechtse Laura wordt sinds maart vastgehouden in een cel in Doha, de hoofdstad van het oliestaatje Qatar. Ze deed aangifte van verkrachting, en is toen aangehouden op beschuldiging van buitenechtelijke seks.

De Utrechtse Laura wordt sinds maart vastgehouden in een cel in Doha, de hoofdstad van het oliestaatje Qatar. Ze deed aangifte van verkrachting, en is toen aangehouden op beschuldiging van buitenechtelijke seks.

De 22-jarige was met een vriendin op vakantie in Qatar en zou zijn verkracht na een avondje uit. Ze werd naar eigen zeggen wakker in een vreemd appartement, en denkt dat er drugs in haar drankje zijn gedaan. Ook de vermeende verkrachter zit vast in afwachting van zijn straf. Andere media melden dat de jonge vrouw in de gevangenis onder druk wordt gezet door familieleden van de vermoedelijke dader. Ze willen dat zij met hem trouwt.

Maandag wordt de zaak in Qatar voortgezet. Op buitenechtelijke seks staat in de oliestaat tot drie jaar gevangenisstraf. 

18 Reacties

Reageren
 1. Jelle

  Ze zal wel in handen van een of andere prins zijn gevallen, t arme kind. Stem met uw voeten: nooit naar dit land op vakantie. Ondanks alle glossy brochures en sterren die er (in ruil voor heel veel geld gesponsord) naartoe gaan. Mijd ook de luchtvaartmaatschappijen maar die daarvandaan komen. En Koenders: succes, vooral omdat dit meisje het nodig zal hebben.

 2. Utrechter

  Islam is vrede toch?
  Sterkte voor alle betrokkenen…!

 3. R

  Mede vanwege dit soort middeleeuwse vrouwenrechten (gaan ze écht vele duizenden ongetrouwde mensen oppakken omdat die tijdens het WK seks hebben drinken?), de té hoge temperatuur (50+ graden) én de 7000 slaven die overlijden tijdens de bouw van de stadions, ga ik ervan uit dat het WK in Qatar helemaal niet doorgaat. Dat jaar hebben we gewoon geen WK.

 4. Luuk Upuuk

  Misschien handig als Ruud Boymans zijn meissie niet meeneemt of eerst netjes met haar trouwt, als ie daar gaat voetballen.

 5. Wim Vreeswijk

  Als Rutte ballen zou hebben, zou hij net als bij Ebru Amar, direct in overleg moeten gaan treden met de beleidsmakers aldaar, maar hij springt hij liever voor een Turkse in de bres, dan voor eigen Nederlanders, vrees ik.

 6. Diana

  Veel succes Laura en zeker sterkte voor de familie in Nederland. Ik zal duimen en hopen voor jullie. Van een Utrechtse die blij is dat ze toch in duf Nederland zit.

 7. [email protected]

  Tja islamitisch land hé, vrouw krijgt altijd de schuld in dit soort landen, sorry meer kan ik hier niet van maken, het zal je maar gebeuren als vrouw of meisje.
  Ik ben benieuwd hoe onze dappere fatsoensrakkers van de regering dit gaan oplossen, maar ik zou als ik haar was een flinke bruidsschat eisen van miljoenen en trouwen, zodat zij daarna gewoon lekker weg kan gaan en scheiden van dit verkrachters hoofddoekje.
  Het is wel erg verschrikkelijk voor dit meisje, ik hoop dan ook dat zij veel steun van Nederland zal krijgen.

 8. Scherpschutter

  Verschrikkelijk wat deze jongedame is overkomen en ik hoop dat het snel goed komt, maar ook buitengewoon naief en onverstandig om als niet-islamitische jongedame in een islamitisch land op stap te gaan zonder mannelijke begeleiding.

  Sterkte in ieder geval voor de jongedame! Die mag waarschijnlijk nog een paar jaartjes gaan brommen ook aldaar, waar de jaartelling maar op het jaar 700 blijft staan. Onvoorstelbaar dat ons land daar banden mee heeft en zaken mee doet.

 9. Gina Gielissen

  Wat een verschrikkelijk denigrerende reacties alweer.
  Verkrachting komt voor in alle culturen. In Nederland hebben wij de doofpot geopend wat betreft de verkrachtigen binnen de katholieke kerk.
  Actueel is, dat er hier zelfs geroepen wordt dat er een piemel in moet, wanneer er sprake is van tolerantie van vrouwen jegens vluchtelingen.
  Waarom er nu met zoveel haat naar moslims wordt gesproken, tekent weer eens hoe verknipt onze bezorgde burgers reageren.
  Graag wat meer begrip voor slachtoffers van misbruik en wat minder agressie naar mensen van een bepaald geloof of een bepaalde cultuur. En graag wat begrip en steun voor deze Utrechtse; dat is hier belangrijk! En de daders adequaat straffen; álle daders van seksueel geweld en seksuele intimidatie.

 10. ed

  Laura is degeene dievrij uithoort tegaan en niet opgesloten worden. wateen kuruptpest.staatje is dit schande. daar moeten zij die mannen daar allemaal de. Lul er af hakken.

 11. [email protected]

  @Gina Gielissen 11/6/2016 – 18:15,
  Beste Gina, ik heb juist alle begrip voor slachtoffers van verkrachting, maar je kunt niet ontkennen dat er juist in islamitische landen altijd de vrouwen de schuld krijgen als er een vrouw is verkracht door een of andere viezerd, blijkbaar heeft het dan toch wel iets te maken met de islam, of nog beter de achterlijke dorps cultuur ervan, waar vrouwen totaal ondergeschikt aan de man zijn, en ze als zodanig te behandelen.
  Je moet die roze bril eens afzetten, dat kan een erg andere kijk op de realiteit geven.

 12. [email protected]

  http://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/25984050/__Sanne_woonde_2_jaar_in_Qatar___Laura_had_nooit_naar_de_politie_moeten_gaan___.html

 13. paul

  @ Gina

  graag ook wat meer begrip voor de rechtspraak. Of vertellen mensen die aangifte bij voorbaat al de waarheid. Want dan hebben we geen rechters en verdediging meer nodig.

  Paul

 14. ff

  ff

 15. Jelle

  Misschien zijn we bij nader inzien wat snel met onze oordelen. Verhaal van deze Laura rammelt aan alle kanten. Ze heeft tegen haar eigen moeder gelogen, ze wil geen advocaat en haar reisgenote weigert tot nu toe alle commentaar. Volgens mij is er iets geks aan de hand met deze zaak.

 16. Richard

  Laat Laura naar huis gaan schandalig haar moeder van haar maakt zich zorgen over haar

 17. Paul

  @ Jelle

  niet wij maar JIJ was te snel met oordelen.
  Dus denk voortaan eerst na en ga samen met onze Gina in een hoekje tot bezinning komen.

  Hoe was dat spreek woord ook al weer met spreken is zilver en zwijgen is goud.

 18. Noura

  @Jelle
  Denk je nou echt dat een arabische prins wat moet hebben van een Hollandse griet?
  Arabieren moeten niks hebben van varkensetende vrouwen, ze zijn onrein voor ze, dus absoluut niet geoorloofd

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).