Utrechtse opvanglocaties voor dak- en thuislozen toch langer open vanwege storm Utrechtse opvanglocaties voor dak- en thuislozen toch langer open vanwege storm

Utrechtse opvanglocaties voor dak- en thuislozen toch langer open vanwege storm

Utrechtse opvanglocaties voor dak- en thuislozen toch langer open vanwege storm
De inloopvoorziening voor daklozen aan de Nieuwegracht, Herstart, blijft vanwege storm Eunice dit weekend toch langer open. Ook de opvanglocaties Stadsbrug en Zeehaenkade blijven open: van vrijdag tot zaterdagochtend.

De inloopvoorziening voor daklozen aan de Nieuwegracht, Herstart, blijft vanwege storm Eunice dit weekend toch langer open. Ook de opvanglocaties Stadsbrug en Zeehaenkade blijven open: van vrijdag tot zaterdagochtend.

Wethouder Rachel Streefland schrijft in een raadsbrief dat er vandaag met de opvangpartners in de stad is afgesproken dat, vanwege code oranje en opschaling naar code rood voor de provincies aan de kust en op de wadden, de inloop van Herstart langer openblijft.

Hetzelfde geldt dus voor de locaties aan de Zeehaenkade en de Koningin Wilhelminalaan. “Wij hebben inmiddels begrepen dat alle G4 steden vergelijkbare stappen ondernemen”, meldt de wethouder.

‘Met stomheid geslagen’

Naar aanleiding van mondelinge vragen van de PvdA liet Streefland eerder weten dat de opvanglocaties dicht zouden blijven bij code oranje. Nu komt ze daar op terug. “Achteraf blijkt tot mijn spijt het antwoord daarop niet juist en dat betreur ik”, aldus de wethouder.

Raadslid Ilse Raaijmakers was gisteren ‘met stomheid geslagen’ dat de opvang dicht zou blijven tijdens de storm.

 

‘Beter verankerd’

Sinds vorig jaar geldt de koudweerregeling en maaltijdvoorziening voor mensen die dak- en thuisloos zijn ook bij code oranje. Nu blijkt dus dat dit ‘nog onvoldoende geland is in het ambtelijke overlegstructuur over opvang bij extreem weer en koudweerregeling van de G4’, schrijft Streefland. Ze zal er ‘met volle aandacht op toezien dat deze afspraken over opvang bij KNMI-waarschuwingen, waarbij code oranje van toepassing is, binnen de G4 beter verankerd gaan worden.’

In verband met de storm sloten in Utrecht vandaag verschillende plekken (eerder) de deuren. Zo is er zowel bij de Universiteit Utrecht (UU) als Hogeschool Utrecht (HU) vanmiddag geen onderwijs op locatie. Ook zijn test- en vaccinatielocaties van de GGD en alle bibliotheken gesloten. Het tramverkeer lag sinds 14.00 uur stil en vanaf 16.30 uur rijden in Utrecht ook geen bussen meer.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Deze opvang van daklozen moet gewoon veel vaker opengaan,ook als er geen storm is,dan hebben deze mensen ook een rustpunt.

 2. Koel Hoofd

  “Sinds vorig jaar geldt de koudweerregeling en maaltijdvoorziening voor mensen die dak- en thuisloos zijn ook bij code oranje. Nu blijkt dus dat dit ‘nog onvoldoende geland is in het ambtelijke overlegstructuur over opvang bij extreem weer en koudweerregeling van de G4’”
  ..onvoldoende geland…
  Kortom, er wordt te veel geluld en windzakken gevuld en veel te weinig gepoetst waar het moet omdat…. de lullende windzakkenvullers daar vieze handen van krijgen of zo?

  Verder eens met @[email protected]

 3. Savrion

  “Achteraf blijkt tot mijn spijt het antwoord daarop niet juist en dat betreur ik”, aldus de wethouder.

  🙁 Dit soort lui besturen niet alleen je stadje, maor ook het land. Daor word je tog helemaal gek van!!!

  Als je zo’n iemand in loondienst hebt, ontsla je hem/haar op staande voet, maor bij de overheid krijgen ze promotie ….onze burgemeester is daor ook een typisch voorbeeld van.

 4. Confusius

  @ Reaguurder savrion:

  De opvanglocaties bleven dus gewoon open.

  Er was dus niks aan de hand, de daklozen werden nog steeds opgevangen.

  Maar goed dat jij geen belangrijke functie hebt. Eén van de vereisten daarvoor is de Nederlandse taal beheersen, zodat miscommunicatie voorkomen wordt, o.a..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).