Utrechtse organisaties willen donderdag ketting rond stadhuis vormen als reactie op verkiezingswinst PVV Utrechtse organisaties willen donderdag ketting rond stadhuis vormen als reactie op verkiezingswinst PVV

Utrechtse organisaties willen donderdag ketting rond stadhuis vormen als reactie op verkiezingswinst PVV

Utrechtse organisaties willen donderdag ketting rond stadhuis vormen als reactie op verkiezingswinst PVV
Verschillende organisaties, bewoners en politieke partijen organiseren donderdag om 17.00 uur een actie als reactie op de verkiezingswinst van de PVV. De initiatiefnemers willen een ketting vormen rond het stadhuis en spreken van een ‘solidariteitsactie tegen uitsluiting en discriminatie’.

Verschillende organisaties, bewoners en politieke partijen organiseren donderdag om 17.00 uur een actie als reactie op de verkiezingswinst van de PVV. De initiatiefnemers willen een ketting vormen rond het stadhuis en spreken van een ‘solidariteitsactie tegen uitsluiting en discriminatie’.

De actie, ‘Utrecht, houd elkaar vast’, wordt georganiseerd door de Utrechtse afdelingen van GroenLinks, PvdA, PvdD en D66. Verschillende maatschappelijke organisaties, waaronder de Tussenvoorziening en de Armoedecoalitie, hebben zich bij het initiatief aangesloten.

“Deze verkiezingsuitslag is een klap. Nooit zullen wij accepteren dat mensen als minder worden gezien, worden uitgesloten en gediscrimineerd”, zegt Charifa Soulami, een van de initiatiefnemers. “Nu is het tijd om schouder aan schouder te staan. Samen houden we elkaars hand vast rondom ons huis van de democratie. In Utrecht laten we niemand los!”

De bijeenkomst is donderdagmiddag om 17.00 uur rond het Utrechtse stadhuis.

Gekoppelde berichten

25 Reacties

Reageren
 1. Antipolitieker

  Dus tegen uitsluiting gaan ze iemand uitsluiten? :’)

 2. Martin

  Wellicht doet de PvdA er goed aan zich eens te verdiepen in de gevolgen voor mensen van de invoering van de nieuwe parkeerapp in Utrecht onder leiding van fusiegenoot GL. Dan kunnen ze zien hoe mensen door verkeersbeleid boven armoede en ouderenbeleid te plaatsen worden uitgesloten.

 3. Zuilen030

  Slechte verliezers met klimaatdrammer Timmermans voorop.

 4. Anne-Fleur

  Het land heeft gestemd duidelijk toch
  PVV de grootste en terecht nu nog in 030
  Waar nu de juppen en de studenten regeren

 5. Statler

  “Onze stad”. Ik heb daar moeite mee. Riekt naar toe,-eigening en buitensluiting.

 6. Nico

  Verschillende organisaties, bewoners en politieke partijen realiseren jullie je wel dat heel veel van de bewoners van dit land op de Pvv gestemd hebben en dat hij daarom nu de grootste partij is? Zou het niet beter zijn dat alle andere partijen de hand in eigen boezem steken en zich afvragen waar het fout gegaan is? Of dachten de Verschillende organisaties, bewoners en politieke partijen dat als zij het nou naar de zin van de bevolking gedaan hadden de Pvv zo groot was geworden? Nee dus. Alles onder de Pvv heeft jaren niet gedaan wat het volk wil en nu wordt je afgerekend op je gestuntel en ga je een een ketting vormen rond het stadhuis en spreken van een solidariteitsactie tegen uitsluiting en discriminatie. Mag ik zeggen u is een paar jaar te laat en gezien de stem uitslag is u ook weer de schreeuwende minderheid die zijn of haar gelijk wil halen. Jammer, gemiste kans.

 7. Utrechter

  Zijn dit niet de uitkomsten van een democratisch proces en moet er nog een coalitie gevormd worden ? Dit soort acties dragen alleen maar bij aan een coalitie met de PVV. Begint een beetje op Trump te lijken deze actie ik zou proberen de uitslag ongeldig te laten verklaren. Maar hou elkaar lekker vast donderdag schijnt koud te worden dus succes.

 8. Yoshua

  Dit is wel heel erg dramatisch en hysterisch van Charifa Soulami.
  We leven niet in China of Algerije of Rusland.
  Er is nog geen kabinet gevormd.
  Ik ben ook niet blij met de uitslag, maar het is democratisch verlopen.
  Laten we eerst maar eens kijken of ze het voor elkaar kunnen krijgen.
  Nederland heeft wetgeving en Europese wetgeving.
  Ik geloof helemaal niet dat het land plotseling gaat veranderen.
  Charifa Soulami doet alsof er 3 miljoen wilde razende gekken hebben gestemd op rechts.
  Jammer dat Charifa Soulami niet op eigen naam een ketting gaat maken.
  Als GroenLinkser distantieer ik mij van deze hysterie.

 9. Joop

  Het volk heeft gekozen

 10. Jan

  Ik ben ook niet blij, maar hoe kun je actie voeren tegen een democratische verkiezing. Of voeren ze actie tegen hun eigen falen.

 11. Leon

  De PVV heeft gewoon de verkiezingen gewonnen. Dit is een democratisch proces. Wat heeft het dan voor zin om te gaan demonstreren? Misschien als de PvdA/GL een beter verhaal had wat zou aansluiten bij de kiezers, hadden ze meer zetels gehaald. Dit soort acties heeft weinig zin en veroorzaakt alleen maar overlast. Ben overigens geen PVV stemmer maar respecteer de uitkomst van de verkiezingen.

 12. w

  goede tendens dat die fantasten Timmermans, Klaver, Jetten een halt is toegeroepen, linkse kliek heeft geen benul wat er in de maatschappij werkelijk leeft, daar hoef je alleen maar de toespraken na de uitslagen van met name Timmermans terug te kijken…… zooo wereldvreemd omg!

 13. Gerrit van Dijk

  Ik heb niet op hem gestemd! maar wat een aanstellerij, Wilders is democratisch gekozen. En er zijn blijkbaar meer mensen bang voor links dan voor rechts. Hij heeft mensen nodig die met hem willen regeren, en wanneer hij het te gek maakt is hij zo weer vertrokken. Zo werkt dat.

 14. bron;peter paul H

  Beste Redactie laat u ook zien op deze site dat er iets van tegengeluid mag zijn in Utrecht!

  De echte redenen voor de enorme overwinning van de PVV, zijn niet Islamofobie of immigratie als op zichzelf staand thema, maar hele andere zorgen die leven onder grote delen van de bevolking. Grote delen van de samenleving dreigen namelijk richting (en onder) de armoedegrens te verdwijnen. Inflatie in de breedte, hoge energie- & brandstofkosten, onbetaalbaar wonen, afbraak van bestaanszekerheid & (ouderen-)zorg, dat zijn zaken die mensen tot wanhoop drijven. Het oude partijkartel kiest er bewust voor om telkens de “Islamofobie”- en “uitsluiting van grote delen van de bevolking”-kaart tegen Wilders te trekken. Maar dat is enkel ‘framing’ van de PVV, als onderdeel van een door hen bewust gevoerde identiteitspolitiek. Identiteitspolitiek wordt door ALLE politici al jaren lang bedreven, of het nou over vrouwen-vertegenwoordiging in leidinggevende functies gaat, gender identiteit, huidskleur, religie, afkomst etc. De keuze daarvoor is ±15 jaar geleden gemaakt, en het Woke-virus is daarvan de exponent (incl. aantoonbaar sustainability, inclusivity, diversity & equitable wealth distribution geklets). Identiteitspolitiek is (historisch) namelijk (altijd) het antwoord van politici in de omstandigheid dat ze niet meer weten hoe de echte problemen van mensen op te lossen. En de reden dat er geen eenvoudige oplossing voor die problemen is, is dat de Ponzi in het Westen al decennia niet meer kan voldoen aan haar ‘embedded growth obligations’. Die falende Ponzi is de onderliggende oorzaak van de problemen waar mensen mee kampen, een fundamenteel probleem waar het hele Westen mee te maken heeft. En de gevolg-problematiek daarvan, komt nu, door de bewust door het Westen uitgelokte proxy-oorlog met Rusland, enkel verder aan de oppervlakte (en de echte ellende moet nog komen). En de politiek, die daar bewust van wegkijkt, maakt de problemen enkel groter via schijnoplossingen, zoals 15 jaar lang excessief expansief monetair beleid (rijk werd enkel rijker, woningen onbetaalbaar, arm armer) en inmiddels via proxy-oorlogen. Identiteitspolitiek is het perfecte instrument om de aandacht van (het feit dat je geen antwoord hebt op) de echte problemen van mensen, en de onderliggende oorzaak niet eens benoemt, af te leiden, en daarmee de “goedkoopste” manier om (desondanks) toch kiezers voor je te blijven winnen. Laat de PVV nou net de enige partij zijn die de echte problemen van mensen wèl centraal stelt: Toenemende armoede, onbetaalbare primaire levensbehoeften, afbraak bestaanszekerheid & (ouderen-)zorg, chronisch tekort aan betaalbare koop- & (sociale) huurwoningen, etc. De overwinning van de PVV heeft dus weinig tot niets met Islamofobie & uitsluiting van doen, hoe graag identiteitspolitici zoals Timmermans dat valse ‘frame’ ook blijven herhalen, maar alles met gebrek aan adressering door politici van de echte problemen waar mensen mee kampen, laat staan het onderliggende probleem.

 15. Lombokker

  Deze partijen kunnen beter eens na gaan denken wat ze allemaal verkeerd hebben gedaan waardoor het zo ver heeft kunnen komen. Dat de PVV zo groot is geworden hebben ze namelijk vooral aan zichzelf te danken.

 16. Stemvee

  Huilstruiken!
  Er staat nog niets vast. Er is nog geen kabinet, geen minister-president, geen regeeraccoord, en de PVV kan ook nog imploderen tijdens het regeren.

  Democratie betekent ook: een ongewenste uitslag respecteren, en geen partijen uitsluiten of discrimineren. Deze betogers doen precies waar ze de PVV van betichten.
  Overigens, op enkele extreme standpunten na (klimaat, justitie) heeft de PVV een programma met vele raakvlakken met andere partijen.

 17. Snap jij het nog?

  Raar.
  Door te demonstreren tegen een democratische uitslag denken dat je de democratie gaat redden?

  Wordt hoogste tijd voor het weer in de benen helpen van de GGZ.

 18. Koel Hoofd

  Wilders wil -als hij de kans krijgt- het mes in subsidies aan NGOs zetten, daar zit de werkelijke pijn bij elitair wit links wat al sinds Lubbers 3 (dankij Kok) aan de subsidietiet hangt. Dat wordt er ook bedoeld met “we laten ons niet tegen elkaar uitspelen”…in de strijd om subsidie.

 19. Koel Hoofd

  Voor schreeuwers is naar anderen luisteren onmogelijk.

  @Bron
  Helder.

 20. Nina

  Het lijkt erop dat het gemeenschapsgeld met deze verkiezingsuitslag naar socialer beleid gaat.

  Een directeur van een gesubsidieerde instelling die 150.000 euro salaris krijgt. Dat is echt niet uit te leggen, als er mensen zijn die honger/kou lijden, geen dak boven hun hoofd hebben en zorg ontberen.

  Het is tijd dat gesubsidieerde instellingen naar hun sociale aandeel gaan kijken. Dat zij stoppen met het aanvragen/ontvangen van (veel te hoge) subsidies ook al hebben ze er recht op en een goed businessplan gaan maken, zodat het geld terug kan naar de Nederlanders die in nood verkeren.

  Voor subsidies van de diverse instellingen is inmiddels een ander “fonds” opgericht: De Postcodeloterij. Dat is vrijwillig ontvangen geld van mensen die het kunnen missen. De overheid kan zich tot de basisbijdragen beperken.

 21. Pragmatist

  Ik zie dat deze vooringenomen krant mijn vorige reaguursel niet geplaatst had.

  Ik vind het hoog tijd en maar natuurlijk dat de PVV veel stemmen heeft gekregen. Ik kan me niet vinden in de knuffel ideologie van linkse mensen die alle straffen en maatregelen tegen criminelen tegenhouden. Ik verwacht geen steun van die groepen, dus verhardt ik me in deze samenleving, net als ~25% van de samenleving. Ik ga niet huilen zoals deze mensen doen.

 22. Moniek

  Nina breekt samen met de PVV de cultuursector af. Zo wordt dit land dor en saai en vervelend en komen er ook nog eens tienduizenden werklozen bij. 1 Halbe Zijlstra was wel genoeg.

 23. Lisa

  Pragmatist

  Wat een ongefundeerde onzin bazel je. Kom eens met FEITEN om je gebazel te onderbouwen.

  Dus jij wil bewust de mening van andere mensen, de meerderheid in dit land, aanvallen (verharden), omdat je het niet met ze eens bent? Dat klinkt helemaal niet pragmatisch en behoorlijk eng.

 24. Nina

  @ Lisa

  Er lijden Nederlanders honger/kou, ze ontberen zorg en een huis vinden is heel erg lastig.

  Vind jij dan dat we miljarden en miljarden aan subsidies moeten weggeven aan instellingen waarvan de directeur 150.000 euro verdiend?

  Of kan het, nu de bestaanszekerheid van mensen onder grote druk staat allemaal, wel wat minder met de subsidies, zodat het gemeenschapsgeld socialer verdeeld wordt?

  Ik mag toch hopen het laatste.

 25. Nina

  Sorry Lisa!
  Het is @Moniek….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).