Utrechtse OV-prijzen stijgen relatief gezien nauwelijks | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse OV-prijzen stijgen relatief gezien nauwelijks | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse OV-prijzen stijgen relatief gezien nauwelijks

Utrechtse OV-prijzen stijgen relatief gezien nauwelijks

De prijzen van het openbaar vervoer in de regio Utrecht stijgen, in verhouding met de rest van het land, nauwelijks. Over de laatste twee jaar zijn de prijzen in onze regio gestegen met 4,2 procent. Dat is in vergelijking met andere grote steden (Amsterdam: 38,1%, Rotterdam: 9,1%, Den Haag: 26,3%) fors minder.

Dit blijkt uit een onderzoek van Treinreiziger.nl. In de regio Utrecht betaal je 0,125 euro per gereden kilometer als je reist met de OV-chipkaart. Hier komt nog een starttarief, dat de laatste twee jaar in heel Nederland met negen procent is gestegen, van 0,86 euro bij.

Op twee na goedkoopste regio

Alleen de regio’s rond Almere (0,12 euro/km) en Leeuwarden (0,098 euro/km) kennen goedkopere prijzen per kilometer. Hierdoor hoort Utrecht bij de goedkoopste regio’s. Ter vergelijking: in Amsterdam betaal je per kilometer 0,145 euro/km en in Den Haag zelfs 0,168 euro per gereisde kilometer.

“Het Rijk heeft de financiële bijdrage voor verkeer en vervoer beperkt. Voor de regio Utrecht betekende dat, dat er enkele miljoenen euro’s bezuinigd moesten worden. Daarom heeft Bestuur Regio Utrecht (BRU), de verkeer- en vervoerautoriteit in deze regio, de afgelopen jaren moeilijke keuzes moeten maken,” verklaart BRU.

“Die leidden er toe dat er enerzijds minder bussen ingezet werden, met als gevolg wijzigingen in de buslijnen in de jaren 2012 en 2013. Anderzijds hebben we ervoor gekozen de tarieven op een beheerste manier te laten stijgen. We denken met het huidige OV-beleid op de juiste koers te zitten,” aldus BRU.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).