Utrechtse parken vanaf vandaag ook weer in de nachturen open Utrechtse parken vanaf vandaag ook weer in de nachturen open

Utrechtse parken vanaf vandaag ook weer in de nachturen open

Utrechtse parken vanaf vandaag ook weer in de nachturen open
Het Griftpark, Park Lepelenburg en het Wilhelminapark zijn vanaf vandaag ook weer in de nacht toegankelijk. De afgelopen weken waren de drie parken in Utrecht tussen 23.00 en 06.00 uur verboden gebied vanwege aanhoudende overlast.

Het Griftpark, Park Lepelenburg en het Wilhelminapark zijn vanaf vandaag ook weer in de nacht toegankelijk. De afgelopen weken waren de drie parken in Utrecht tussen 23.00 en 06.00 uur verboden gebied vanwege aanhoudende overlast.

Vanwege de aanhoudende overlast besloot burgemeester Sharon Dijksma dat de parken dicht moesten. Ze sprak van een cooling down, maar gaf ook aan te balen dat ze de nachtelijke sluiting moest invoeren.

“De jongeren hebben een nieuw soort van uitgaan ontdekt. We hadden verwacht dat de druk op de parken zou afnemen als de horeca weer volledig open mocht”, zei de burgemeester een paar weken geleden. Dat laatste bleek dus niet het geval te zijn, de overlast bleef aanhouden en daarom gingen de parken op slot tussen 23.00 en 06.00 uur. De sluitingsperiode loopt vandaag af, en vannacht zijn de parken dan ook weer open.

Vorig jaar werden de parken ook al voor maanden gesloten vanwege overlast.

25 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Dat het veel en langdurig moge regenen.

 2. Moniek

  Wat zou je daar moeten in de nachtelijke uren?

 3. Max

  @Moniek Samen komen met vrienden en leeftijdsgenoten op een neutrale plek waar ze met rust gelaten worden, heb jij geen jeugd gehad?
  Ik snap dat er soms overlast is maar ik stel voor om eens met een alternatief te komen ipv ze overal maar te weren.

 4. Scherpschutter

  @Moniek

  Gezellig zitten zuipen met je maten en wat lekkere chickies erbij natuurlijk. Mijn hemel mens, bent u nooit jong geweest?

 5. Bowie

  Hangen, blowen en zuipen….

 6. isabelle

  Dat de gure winternachten keihard en veel te vroeg mogen toeslaan.

 7. Esrin W.

  Wat denk je van roken, drinken, blowen en pillen consumeren Moniek Het zijn de puberkinders van dezelfde ouders welke in hun bubbel aan het Griftpark wonen en net als jij totáál geen idee hebben wat hun kinderen na 22.00 in het Griftpark uitspoken en zélf een deel van de oorzaak van de situatie in het park zijn. En als er even geen geld is om de veelal meerderjarige dealers te betalen dan mag er ook in natura worden betaald. Blijf vooral wégkijken.

 8. Moniek

  Ik heb wel iets beters en interessanters te doen. En ‘s nachts slaap ik meestal. Over overlast had ik het niet.

 9. Lexus

  @Bowie: en rotzooi maken en achterlaten, want controle is er toch niet of nauwelijks. Ik ben niet voor het afsluiten van openbare ruimtes, ook niet ‘s nachts, maar er mogen wel regels zijn en die moeten nageleefd en zo nodig gehandhaafd worden. En daar ontbreekt het helaas aan.

 10. Lexus

  Ik vergeet de geluidsoverlast nog.

 11. Meester Feester

  Haha, wat een situatie schets jij Esrin. Je bent zo gedetailleerd en precies in je beschrijving, dat ik begin te vermoeden dat het je dochter of zoon is die in natura voor wiet en pillen heeft betaald. Dat zou je blinde razernij tegen een paar hangjonkies in een park wel verklaren.

  Ik ken niemand die aan jouw beschrijving van zich prostitueren en daarnaast wiet roken én pillen gebruiken (geen aanrader lijkt me) voldoet, maar we hebben allemaal onze ervaringen.

 12. Esrin W.

  Nee Meester Face-ster, ik ben 26 en woon zélf direct aan het Griftpark. Ik heb dan dagelijks the best of both worlds. En de belevenissen van de jeugd in dat park en de struisvogel-ouders in mijn straat die willen denken dat hun kroost braaf huiswerk aan het maken is bij een vriendinnetje en uit logeren is.

 13. RABE

  Waarom weer open. Wat moet je ‘s nachts in het park. Het zorgt voor heel veel overlast en ellende. Gewoon sluiten. Laat ze thuis maar gaan wordfeuten. Dan hebben ze contact zonder overlast.

 14. Zomaar Idee

  RABE, iets verbieden heeft geen zin als je het niet handhaaft. Handhaven kost geld. Waarom weer open dus? Omdat het geen prio meer moet zijn om die onzin te handhaven. Anders krijgen we straks de reaguurders weer dat er zulke dure lichtborden en rondjes handhaving worden verspild voor iets wat geen echt probleem is.

  Waarom geen hekken op de busbaan midden in de nacht, ik hoef er toch niet overheen? Zelfde reden.

  Dat ik dit voor je moet uitkauwen is toch wel verdrietig.

 15. Koel Hoofd

  Dat het maar veel en lang mag regenen en de gure winter snel inzet.

  Ik ben ook jong geweest, maar de situatie die @Esrin schets is heel herkenbaar, ik zou zelfs zeggen vrij accuraat.
  Wie kent er het fenomeen ‘breezer slet’? Daar stonden de kranten paar jaar geleden nog vol van. Als kinderen dat al doen voor een smerig mierzoet drankje zodat ze ‘erbij horen’, wat denk je dan ze dat ze acceptabel vinden voor drugs?

  Opvoeden van kinderen is er tegenwoordig niet meer bij want ouders willen alleen de lusten van hun kroost, de lasten ervan flikkeren ze letterlijk bij anderen over de schutting. Anderen zijn hier: scholen en buurtbewoners en alle andere Nederlanders die met dat onopgevoede ontspoorde maar zeer welbespraakte spul te maken krijgen. Dat kan ook in tussen ook al in het buitenland gebeuren…

  Dus kom maar op met die klimaatverandering, eerst worden we weggeregend en daarna komt er een nieuwe de ijstijd. Dan zit de meute thuis verplicht bij de kachel en hebben de ouders weer zelf last van hun eigen onopgevoede kroost.
  En ga ik lekker skieen op de teletubbiebult…

 16. Esrin W.

  Je kan in de archieven even terugbladeren naar de artikelen over ook de berovingen in het Griftpark. De “slachtoffers” waren in de meeste gevallen geen willekeurige voorbijgangers in het park maar de groepjes puberali’s uit de buurt, opgevoed in de bekende bubbel en totaal niet weerbaar en welke aldus een gewillige prooi zijn voor wat meerderjarigen op scooters met wat overredingskracht. Het was wekelijks smullen van de verhalen over het onder schot zijn gehouden met een vuurwapen, het afhandig zijn gemaakt van mobiele telefoons, bankpasjes en pincodes, merkkleding, beatboxen en ga zo maar door. De problemen niet willen benoemen is de problemen ook niet willen oplossen. Tot over een jaartje maar weer.

 17. Erwin

  @moniek: ballonnetjes inhaleren, wiet roken schreeuwen en omwonenden uit hun slaap houden. Dat is wat “studenten” tegenwoordig doen… studeren, wereld verbeteren, discussiëren etc (wat wij vroeger deden) is er niet meer bij..

 18. Justin

  Wow, wat een zure oude mensen hier. Niet te stuiten.

 19. Rechtse Harry

  De overlast komt gewoon terug. Zuipen, gillen, intimideren, rotzooi maken en vernielingen plegen zijn kennelijk de enige hobby’s die onze verwende kids nog hebben.

 20. Johan

  @Justin
  Jij bent kennelijk ook van de generatie ‘ikke, ikke, ikke en de rest kan lekker stikke’.
  Groeten van een nog niet zo oud, niet zuur mens.
  Die wel geleerd heeft rekening te houden met zijn medemens.

 21. UTRECHTSE JANTJE

  Ja ik ben het toch echt eens met de ideeën van @ Esrin W. en @ Rechtse Harry… Waar gaat het héén , met de hedendaagse moraal , je leest het ook dagelijks in de krant , van weer ‘n weerloze tiener in elkaar geslagen door ‘n groepje tuig …. Waarvan de meeste wel degelijk onder invloed zijn , en dus gewoon doorgaan met Kopschoppen , omdat ze geen remmingen meer hebben

 22. Justin

  “Waar gaat het heen met de jeugd?”, aldus iedere bejaarde mens sinds het begin van de beschaving.

 23. Katja

  Nemen ze el hun troep mee ? En géén muziek (of wat daar soms voor door moet gaan) !

 24. UTRECHTSE JANTJE

  Bedankt @ Johan , van ‘n 75 jarige …maar nog lang géén zure oudere hoor ! Voor jou mooie aardige reactie op die Justin …….

 25. Henk

  Eindelijk weer open gelukkig, het is een schande dat het überhaupt diicht ging! Het argument dat je laat niets te zoeken hebt in hte park omdat je dan slaapt, slaat werkelijk nergens op. Ik mag graag ‘s nachts nog even in het park wandelen omdat ik ‘s middags en ‘s avonds moet werken. En overlast gewoon aanpakken, hoe moeilijk is dat?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).