Utrechtse politici zien Jan van Zanen niet graag vertrekken | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse politici zien Jan van Zanen niet graag vertrekken | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse politici zien Jan van Zanen niet graag vertrekken

Utrechtse politici zien Jan van Zanen niet graag vertrekken
Het stadhuis in Utrecht. Foto: Robert Oosterbroek / DUIC
Utrechtse politici reageren verschillend op het nieuws dat burgemeester Jan van Zanen vertrekt naar Den Haag. Velen geven aan het jammer te vinden dat hij weggaat.

Utrechtse politici reageren verschillend op het nieuws dat burgemeester Jan van Zanen vertrekt naar Den Haag. Velen geven aan het jammer te vinden dat hij weggaat.

Zo noemt Heleen de Boer (GroenLinks) Van Zanen een burgemeester van en voor alle Utrechters. “Juist daarom is het jammer dat hij weggaat. We feliciteren hem én Den Haag van harte. Aan speculeren over opvolgers ben ik nog niet toe. Het worden hoe dan ook grote schoenen om te vullen.”

Rachel Streefland (ChristenUnie) zegt te balen van het nieuws. “Compliment voor Jan van Zanen. Den Haag heeft een goede burgervader aangetrokken. Voor ons als prachtige stad is zijn vertrek zeer zeer jammer. Eerlijk? Baal ervan.”

Verrassing

Ook Rick van der Zweth (PvdA) vindt het jammer dat Van Zanen vertrekt. “Het vertrek van onze burgemeester komt als een verrassing en is balen voor onze stad. Utrecht zal haar ervaren burgemeester van en voor iedereen gaan missen.”

Net als Van der Zweth is Dimitri Gilissen (VVD) verrast door het nieuws. “Verrast door het onverwachte vertrek van onze burgemeester naar Den Haag. Utrecht gaat haar bevlogen en betrokken burgervader missen.”

Jony Ferket (D66) zegt ‘onze Jan’ te gaan missen. “Onze Jan vertrekt naar Den Haag. We gaan je missen in Utrecht.”

Teleurgesteld

Cees Bos (Stadsbelang Utrecht) zegt teleurgesteld te zijn in Van Zanen. “Ik wens Jan van Zanen veel succes, maar ben persoonlijk zwaar teleurgesteld, zeker gezien zijn recente herbenoeming, de woorden welke hij uitsprak: “Ik ben thuisgekomen in Utrecht” en de bijzondere situatie waarin we zijn leiderschap hard nodig hebben.

Donderdagavond werd bekend dat Van Zanen burgemeester wordt van Den Haag. “Ik ben zeer vereerd dat ik ben voorgedragen om burgemeester van Den Haag te worden. […] Ik verheug me erop. Tegelijk is er een andere kant, ik vertrek uit de stad waar ik het langst heb gewoond en gewerkt en waar mijn beide kinderen zijn geboren”, zei de vertrekkend burgemeester in een reactie op het nieuws.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Natte Otter

  Die tweede zes jaar (sinds hij in januari voor zijn tweede termijn ging) zijn echt voorbij gevlogen… Jammer! Fijne man, geweldige burgermeester…

 2. HArry

  Mooie kans om als eerste stad van Nederland zelf onze burgemeester te kiezen.

  Kunnen ze eindelijk op het Stadshuis echt met de democratie gaan voorop lopen.

  Maar helaas, dat past niet in de huidige technocratische groene landschap.

  Dus als we nu niet mogen kiezen, kiezen we in maart ook niet.

 3. Martien Schwencke

  Ik Raad Utrechtg Koos Janssen nu Burgemeester in Zeist aan,
  ook een toffe kerel. Kent Utrecht ook al redelijk goed door zijn vele functies regionaal

 4. Lombokker

  “We gaan je missen in Utrecht.”
  Reken maar dat ze bij D’66 stiekem staan te juichen.

 5. Scherpschutter

  Zo zie je maar weer perfect waar de loyaliteit van politici ligt: niet bij burgers. In plaats van vreselijk kwaad te worden op de net herbenoemde van Zanen over deze tamelijk laagbijdegrondse streek, weinig anders dan lovende woorden…

 6. Juffrouw Saartje

  Eerst roepen dat Utrecht je stad is ,,,Ut mooist van allemaal
  Ondertussen solliciteren in Den Haag
  Das niet fraai
  Nieuwe burgemeester,,,please,,geen Pechtold

 7. Metropool Utrecht.

  Utrecht zorg dat je een goede opvolger vindt, een persoon die binnen de G4 goed ligt , en in politiek Den Haag !

 8. Massegast

  Gefeliciteerd met deze carrière-stap! Dank voor alles en jammer dat u weg gaat. We hadden naar Jan totaal geen omkijken en we hoefden ons hart niet vast te houden. En iedereen weet: dat is weleens anders geweest.

 9. Koel Hoofd

  Martien Schwenke geeft goed advies.
  Hopelijk leest Koos Janssen Duic in Zeist.

 10. Julia

  Oh neehj!! Onder hem is Utrecht van een tamelijk sacherijnige provinciedorp een stad met allure & lef geworden. Moge de volgende burgemeester dezelfde kwaliteiten hebben

 11. H.van Hoorn

  Jammer dat dhr.van Zanen weggaat.Een prima man.Sterk,integer en man die de biel bij elkaar houdt.Hij zal Utrecht missen.Een heel andere bevolking.Niet zo sociaal.Maar succes dhr.van Zanen en bedankt!

 12. Katja

  Hupsakee, kom maar Henk Westbroek !

 13. Berend

  Pechthold? Aardige vent volgens mij en net als Jan voor iedereen. Maar zo zijn er meer. Een vrouwelijke burgemeester mag ook wel weer eens. Als hij/zij maar voor een mooie, schone en veilige stad gaat waar veel mag, maar ook gehandhaafd wordt op excessen.

 14. E westerhoff beekink

  Helemaal eens met juffrouw saartje geen Pechthold en ook geen groene kmer kandidaat dan kunnen we utrecht als stad wel vergeten

 15. jos stelling

  Misschien had hij het wel helemaal gehad met deze wethouders en raad. 6 jaar is bij nader inzien toch een hele tijd. Welke journalist gaat dit eens uitzoeken (ik zou even niemand anders weten).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).