Utrechtse politie beboet 24 fietsers met mobiel in de hand | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse politie beboet 24 fietsers met mobiel in de hand | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse politie beboet 24 fietsers met mobiel in de hand

Utrechtse politie beboet 24 fietsers met mobiel in de hand
De Utrechtse politie heeft dinsdagochtend 24 fietsers beboet die met een telefoon in de hand reden. De politie houdt de komende tijd meer controles omdat de scholen weer begonnen zijn.

De Utrechtse politie heeft dinsdagochtend 24 fietsers beboet die met een telefoon in de hand reden. De politie houdt de komende tijd meer controles omdat de scholen weer begonnen zijn.

Het is sinds 1 juli 2019 verboden voor fietsers om een mobiele telefoon vast te houden. De boete bedraagt 95 euro. Omdat deze week de scholen weer zijn begonnen besloot de politie extra te controleren.

Dinsdagochtend zijn op verschillende momenten 24 fietsers betrapt die een telefoon vasthielden tijdens het fietsen. Zij kregen allen een boete.

22 Reacties

Reageren
 1. wollie

  heel goed. het wordt tijd dat commerciële partijen zulke controles mogen gaan uitvoeren, dan is het snel over met het appfietsen. Idem met snelheidsovertredingen.

 2. Herman

  Stoer hoor!
  Hopelijk wordt het asociale rijgedrag van automobilisten in bijvoorbeeld overvecht8, zuilen en de lombok net zo voortvarend aangepakt.

 3. JdV

  Jammer hoor. Zo weinig? Bekeur de aso’s op 2 wielen dan ook voor door rood rijden, geen richting aangeven, tegen de rijrichting inrijden, negeren van rijverboden, fietsen op de stoep, verkeerd stallen van fietsen, fietsen in een gesloten voetgangersgebied etc etc etc. Handhaven. Voor elke asociale automobilist in 030 rijden er 1000 aso fietsers.

 4. Al

  @Herman in onze wijk Wittevrouwen zijn ze ook te vinden, de automobilisten die zich niets van de borden woonerf of éénrichtingsverkeer aantrekken. Ik denk niet dat asociaal gedrag wijkgebonden is, of vervoermiddelgebonden.

 5. Bakfiets

  @jvd vergeet de wildgeparkeerde bakfietsen niet!

 6. [email protected]

  Als wij ons nu gewoon eens aan de wet houden, automobilist of fietser, dat zóu toch fantastisch zijn om dan deel te nemen aan het verkeer.
  En dan krijgen we ook geen boetes en kan de politie onderzoek doen naar échte boeven.

 7. BdV

  Goed, sommige mensen laten een lichte afkeer van fietsers blijken, en 24 is nog niet zo’n indrukwekkend aantal, ik meende weinig verschil te zien tussen de periode voor en de periode na de wet, maar we kunnen momenteel dus niet zeggen dat er nooit op fietsen met telefoon wordt gecontroleerd.

 8. Piet

  @JdV, die verhouding van 1 op 1000 lijkt me wat te positief voor de automobilist hoor. Als ik door Utrecht fiets kom ik net zo goed altijd wel roodrijdende. wielslippende, achter het stuur appende, foutparkerende, afsnijdende, lachgas consumerende, geen richting aangevende of voorrang verlenende automobilisten tegen. Meer dan genoeg rotte appels in beide groepen.

 9. cas

  Ach Herman,
  Beetje bij het onderwerp blijven en je mag ook eens tevreden zijn als die aso’s op 2 wielen worden aangepakt en er met een bescheiden boete afkomen in vergelijking tot automobilisten.

 10. Bernhard

  @JdV: Levensgevaarlijk, inderdaad. Gister nog bijna dood gereden door een fietser. Heel heftig.

 11. w

  waren ze maar zo doortastend bij automobilisten!!

 12. Marcel

  Weet je, het is even een hype om dit te doen en dan is het weer voorbij. Politie krijgt smorgens te horen ga dit of dat ff doen. Dan zijn het net slaven die iets doen wat nu ff moet gebeuren. Echt iets als beleid gaan doen is een ander verhaal. 120 op de N230 ( weg naar Maarssen ) is geen prioriteit. Lawaai van die maffe motorrijders in de stad? Als je dat met een auto zou doen krijg je een bekeuring omdat je uitlaat loshangt. Met 50 als snorfiets op het rijwielpad Biltstraat? Zie het iedere dag. Vuilniszakken op straat kwakken? ( Biltstraat ) Handhavers? Krankzinnige kruising Biltstraat / Voorstraat? Handhavers? Politie? Laat me niet lachen. Lang leve onze vrijheid hebben we in Nederland als slogan. Daar hoort overlast bij. En als je er last van hebt moet je maar gaan verhuizen, vertelde een politie agent aan mij.

 13. Peet

  Volkomen terecht
  Nieuwe lichting pubers in de stad, denken dat in de grote stad alles mag
  Mobiel in je hand,,,,bekeuring,,,,terecht!!!

 14. Gregor

  Dat is gek, hierop wordt wel gehandhaafd, maar de handhaving op een andere wet over het verbod op gezichtsbedekkende kleding wordt en passant opzij geschoven.

 15. Walt

  Altijd dezelfde soort reacties bij artikelen , dat wanneer de Politie verbod ‘A’ handhaaft, er wordt gezeken op het feit dat ze nooit eens verbod ‘B’ handhaven en precies andersom.

 16. BramD

  Voer deze controles vaker en uitgebreider uit dan kunnen uit de opbrengsten mooi de salarissen bij de politie omhoog.
  En als extraatje wordt het verkeer nog veiliger ook.

  Als dat geen win-win situatie is.

 17. Marcel

  24 lijkt me een beetje weinig als je ziet hoeveel het nog gebeurt. Kan me niet voorstellen dat dit soort aantallen een afschrikkende werking hebben.
  Hopelijk zetten ze dit door en blijft het niet bij zo’n kleine tijdelijke actie,.

 18. JdV

  @bernhard. Heel veel sterkte gewenst. Blij dat u niet gewond bent geraakt en als statistiek toegevoegd aan de steeds groter wordende groep voetgangers die lijd onder de fietsterroristen.

 19. Koel Hoofd

  24 x 95 euro is €2.280 inkomsten voor de overheid in slechts enkele uurtjes werk op één locatie. De overheid is achterlijk dat ze deze bron van inkomsten aan zich voorbij laat gaan omdat het beleid is om fietsers geen strobreed in de weg te leggen omdat het milieu belangrijker is….

 20. Controleman

  Laten we gewoon ALLES verbieden en dan ook STRENG handhaven! Dan wordt het leven pas ECHT LEUK!

 21. Napolitanov

  Prima dat de politie hier zo actief is. Was de politie ook maar zo actief bij het fietsen zonder licht. Circa de helft rijdt zonder licht, sommigen hebben niet eens een lamp op hun fiets of bij zich. En dat is al jaren zo. Ik zou willen dat de politie hier nu ook eens actief ging controleren en ook beboeten. Want het is een ramp, speciaal voor oudere mensen is het haast niet meer te doen om ‘s avonds te fietsen..

 22. wollie

  van de week was een lolbroek op de nachtegaalstraat bezig om met spuitsneeuw oid telefoonschermpjes van fietsers onleesbaar te maken, tot hilariteit van omstanders 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).