Utrechtse politie: ‘De laatste tijd zien wij veel mensen die onwel raken door overmatig alcoholgebruik’ Utrechtse politie: ‘De laatste tijd zien wij veel mensen die onwel raken door overmatig alcoholgebruik’

Utrechtse politie: ‘De laatste tijd zien wij veel mensen die onwel raken door overmatig alcoholgebruik’

Utrechtse politie: ‘De laatste tijd zien wij veel mensen die onwel raken door overmatig alcoholgebruik’
Tijdens het uitgaan in Utrecht raken steeds meer mensen onwel door overmatig alcoholgebruik. Dat zegt althans de politie. Ook in de nacht van zaterdag op zondag moesten de hulpdiensten meerdere keren uitrukken voor mensen die te veel hadden gedronken.

Tijdens het uitgaan in Utrecht raken steeds meer mensen onwel door overmatig alcoholgebruik. Dat zegt althans de politie. Ook in de nacht van zaterdag op zondag moesten de hulpdiensten meerdere keren uitrukken voor mensen die te veel hadden gedronken.

“Vannacht meerdere onwelwordingen in de binnenstad”, schrijft Politie Utrecht Centrum op sociale media. “De laatste tijd zien wij veel mensen die onwel raken door overmatig alcoholgebruik.”

De politie adviseert mensen daarom te letten op het eigen drankgebruik en dat van vrienden. Het zou namelijk leiden tot ‘onnodig’ veel inzet van agenten en ambulances.

Afgelopen nacht was het weer een paar keer raak in de binnenstad. Vanwege de drukte moest er een ambulance uit Veenendaal komen om bij te springen in Utrecht.

20 Reacties

Reageren
 1. Sjaak

  Hoop dat de drinkebroeders wel een rekening krijgen voor de politie- en ambulance-inzet?

 2. Binnenstadsbewoners

  Ik woon in een horeca gebied Ganzenmarkt binnenstad utrecht
  Vooral in het weekend
  Groepen stomdronken horeca bezoekers
  Waggelen van ene café naar het andere café
  Kots pis bral braak is normaal geworden
  Tegen gevels aan urineren
  Het blèren
  De café uitbaters blijven wel door tappen
  Nobelstraat Ganzenmarkt janskerkhof zijn de ergste plekken
  Geen handhaving geen controle ,,het is te massaal
  Mijn oplossing?
  Alle horeca om 23 uur sluiten
  Harde handhaving en controle

 3. Wil

  @bbw: leg ff uit wat sluiting om 23 uur voor probleem oplost. Is er dan wel handhaving? Wordt er dan niet gepist en gekotst? Is het dan niet meer massaal? Stoppen ondernemers dan wel met schenken aan dronken bezoekes? Worden mensen dan niet meer dronken? Of beginnen ze gewoon wat eerder?

 4. Massegast

  De staat onderneemt van alles tegen slechte gewoontes. Tabak, suiker, frisfrank, fast food etc. Maar alcohol wordt tolerant behandeld. Zelf drinkt men nl. graag een wijntje. Gek genoeg is het eigenlijk een ‘onbekende’ drug. Een kleine groep mensen is zeer gevoelig voor alcohol en is dan ook subiet verslaafd. Het zgn. coma-zuipen. Veel jonge drinkers in de Nobelstraat etc. zijn matig gevoelig voor alcohol en over een jaar of 15 verslaafd. Een derde groep is niet gevoelig voor alcohol en kan zonder risico op verslaving één of twee wijntjes drinken. Die derde groep begrijpt dan ook totaal niet hoe iemand aan alcohol verslaafd kan raken. Zij zien dat als een verkeerde keuze maken. De vrije wil is hier echter niet aan de orde.

 5. Katja

  Vindt je het gek, met al die bierfestijnen in de stad.

 6. WvR

  @Binnenstadsbewoner:
  Waarom niet gelijk drooglegging? Werkte fan-tas-tisch in de US.
  En 23:00 werkt net zo goed als het in de UK werkte: Niet.

  Het enige zinnige aan je bijdrage is “Handhaven”.
  Of het nu 8 uur ‘s ochtends is, 16:00 ‘s middags, 22:00 uur ‘s avonds, of 03:00 uur ‘s nachts: Alles gaat alleen maar werken als je de openbare orde handhaaft.

  Oftewel: Als je geen overlast veroorzaakt, ga je je gang maar.
  Maakt mij niet uit of het 8 uur ‘s ochtends is, of 16:00, 22:00 of 03:00. Moet iedereen lekker voor zich zelf weten. Zolang je maar geen overlast veroorzaakt.

  Doe je dat wel? Hebben er hele buurten last van?
  Handhaven. Oppakken. Beboeten. Whatever works.

 7. Baliekluiver

  De alcoholdealers hebben geen enkele belangstelling voor het welzijn van omwonenden en de gezondheid van hun klanten. Toch wordt de utrechtse horeca steeds weer opzichtig in de watten gelegd door ons stadsbestuur. Wordt het niet tijd dat we daar eens mee ophouden?

 8. Geenstijl@Utrecht

  Pretpark Utrecht, en zijn bezoekers …..🤣🤣🤣

 9. Jeroen

  Door Corona is men het uitgaan verleerd. Gaan veel te hard van start en zijn dan al snel als een balletje..

 10. Herman

  En dat terwijl we klagen dat de prijzen zo hoog zijn en wexmindercte besteden hebben?

 11. Justin

  Ik heb last van overmatig drankgebruik in donkere zolderkamertjes achter computers, resultaat is braaksel onder artikelen van DUIC. Hard aanpakken die toetsenbordhelden.

 12. Moniek

  “Onwel”. Een eufemisme. Wij hebben er een veel beter woord voor: dronken.

 13. corma bomeboer

  Ik zie hier allerlei reacties. maar er is 1 veel betere reactie….. maximaal 2 horecagelegenheden die uitgaansvolk bedienen per 250meter . Zoals 30 jaar geleden De bruine kroeg weer terug laten komen. En horeca voor álle leeftijden. Dus niet alleen dancings en feestmuziek, maar ook jazz, blues, je weet wel uitgaan op een hoger niveau…… voor de wat meer ontwikkelde mens uit alle lagen van de samenleving. Dit is eentonige troep voor pubers… En mensen van 60 die denken dat ze nog een chick van 20 aan de haak kunnen slaan . Daarnaast is het belangrijk in Leidsche Rijn , Batau etc eigen uitgaanscentra te creëren. Dat doe je niet door die betonnen rotzooi die daar staat te laten dienen , maar door historiserend te bouwen op nieuw terrein en daar dan een uitgaansgebied van te maken buiten de bebouwde kome n daar geen bewoning toe te laten., en horeca verbieden te exploiteren rondom bestaande woningen. Heel simpel.

 14. Scherpschutter

  @Sjaak 11/12/2022 – 14:53
  Hoop dat de drinkebroeders wel een rekening krijgen voor de politie- en ambulance-inzet?

  Uiteraard. Ieder jaar weer. Dat noem je belasting.

 15. oudere heer

  ach! de jeugd heeft schijnbaar geld genoeg of is het de 190 euro die vandaag of morgen weer word overgemaakt.

 16. Moniek

  @Scherpschutter
  Belasting betaalt iedereen, ook geheelonthouders en mensen die in bescheiden mate alcohol tot zich nemen. Er bestaat geen aparte “drinkbelasting”, behalve accijns op alcohol.

 17. Bierdrinker

  Zullen we het meteen over politie en me inzet bij voetbal?
  Is ook een wekelijks terugkerend fenomeen

 18. Scherpschutter

  @Moniek

  Ik begrijp u niet. Een gecollectiviseerd stelsel waarin iedereen betaalt voor de hobby’s en onverantwoordelijke uitspattingen van derden is toch precies waar u zo’n gepassioneerd voorstander van bent? Waarom zou dat in het geval van wat drinkebroeders ineens niet meer van toepassing moeten zijn en zouden ze een extra rekening moeten krijgen?

 19. Hoera

  @SS, dat je doorgaans met slechte argumenten probeert je leven glans te geven, ach ja, dat zal wel de Stadskanaler in je zijn. Maar wat je nu roeptoetert is klinkklare onzin. Dat mensen willens en wetens zich lamzuipen om daarna op onze en dus ook jouw kosten te laten oplappen, nee, dat moeten we niet gewoon vinden. Ik ga ook niet lekker tegen een boom aanrijden.
  Ik blijf bij mijn advies: ga oude dametjes in je eigen Groningse omgeving lastigvallen. LOL

 20. Moniek

  Even beter uw reactie over belasting en dan mijn reactie nog eens lezen, Scherpschutter. Dan begrijpt u het misschien beter.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).