Utrechtse politie rukt uit voor ‘undercoveragenten’ op Lage Weide | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse politie rukt uit voor ‘undercoveragenten’ op Lage Weide | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse politie rukt uit voor ‘undercoveragenten’ op Lage Weide

Utrechtse politie rukt uit voor ‘undercoveragenten’ op Lage Weide
Foto: Team Undercover
De politie in Utrecht heeft op zondagmiddag ‘undercoveragenten’ aangesproken die zich verdacht gedroegen. De undercoveragenten waren in werkelijkheid spelers van een live action escape room.

De politie in Utrecht heeft op zondagmiddag ‘undercoveragenten’ aangesproken die zich verdacht gedroegen. De undercoveragenten waren in werkelijkheid spelers van een live action escape room.

Drie politiewagens rukten uit naar industrieterrein Lage Weide in Utrecht nadat er op zondagmiddag verschillende meldingen binnen waren gekomen. Omwonenden hadden mensen op het terrein zien lopen die zich verdacht gedroegen. Ze keken schichtig om zich heen en maakten foto’s.

Agenten gingen op de verdachte figuren af om poolshoogte te nemen. Eén van hen begroette hen toen: “Hallo collega.” Vervolgens legde de vreemd verklede persoon uit dat hij undercover was. De politie was stomverbaasd.

Escape room

De verdacht uitziende mensen waren namelijk geen undercoveragenten, maar deelnemers van een live action escape room. Zij dachten dat de politieagenten deel uitmaakten van het spel. Een misverstand van beide kanten.

“Gelukkig is het met een sisser afgelopen”, zegt Mike van Hoenselaar van Team Undercover, de organisator van de escape rooms. “We willen de beleving voor de spelers zo echt mogelijk maken. Dat ze dachten dat de agenten meededen in het spel is wel een compliment voor ons, maar natuurlijk niet de bedoeling.”

Aanpassingen

Van Hoenselaar vertelt dat de spelers in het verhaal van de escape room ‘undercover’ zijn. Ze krijgen de opdracht om foto’s te maken en ze mogen niet herkend worden. “Mensen komen dan aan met grote zonnebrillen en hoodies. Dat ziet er inderdaad wel gek uit.”

Er was gelukkig iemand van de organisatie in de buurt om de politie op de hoogte van de situatie te brengen. Team Undercover heeft ook in overleg met de politie een aantal aanpassingen aan de opdrachten gemaakt. Zo willen ze misverstanden in de toekomst voorkomen.

2 Reacties

Reageren
  1. Henk Lith

    Wie zou er nu is een dagje undercoveragent willen spelen :o))

  2. Hadjememaar

    ‘Ze krijgen de opdracht om foto’s te maken en ze mogen niet herkend worden’, das dan mooi mislukt 🙁

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).