Utrechtse radiopresentator Jurgen van den Berg verruilt NOS voor Omroep MAX Utrechtse radiopresentator Jurgen van den Berg verruilt NOS voor Omroep MAX

Utrechtse radiopresentator Jurgen van den Berg verruilt NOS voor Omroep MAX

Utrechtse radiopresentator Jurgen van den Berg verruilt NOS voor Omroep MAX
Foto: Robert Oosterbroek
Radiopresentator Jurgen van den Berg (56) stopt als presentator van het NOS Radio 1 Journaal. De Utrechter krijgt vanaf 3 januari een eigen middagshow bij Omroep MAX.

Radiopresentator Jurgen van den Berg (56) stopt als presentator van het NOS Radio 1 Journaal. De Utrechter krijgt vanaf 3 januari een eigen middagshow bij Omroep MAX.

Jurgen van den Berg was sinds 2016 op werkdagen te horen als presentator van het NOS Radio 1 Journaal en werkte daarvoor als presentator van Langs de Lijn, Radio Tour de France en als nieuwslezer in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM. 

Het nieuwe programma van de radiopresentator gaat Villa VdB heten en is vanaf 3 januari van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 15.30 uur op de radio bij Omroep MAX. “Eindelijk is het hoge woord eruit”, laat Van den Berg via Instagram weten.

Tekst loop door onder instagrambericht

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jurgen van den Berg (@jurgenvandenos)

Nooit echt wat gepland

DUIC sprak Jurgen van den Berg in 2019 voor de rubriek Utrecht Volgens. Op de vraag wat zijn ambities zijn, zei hij destijds dat hij zijn hele carrière nog nooit echt wat gepland had. “Ik weet niet of ik over tien jaar nog steeds om 4.00 uur op wil staan. Ik heb gezegd dat ik dit voor drie jaar zou doen. Die drie jaar zijn nu weer met drie jaar verlengd. In de tussentijd ga ik bedenken hoe en wat. Het zou zomaar kunnen zijn dat ik iets heel anders ga doen, maar wel altijd met radio erbij.”

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Fvw

  Jammer dat hij stopt bij het radio 1 journaal, een heel fijn programma. Ik ga zeker naar het nieuwe programma luisteren.

 2. Peter van Zoest

  Prima! NPO Radio 1 verdient een degelijk middagprogramma dat beter is dan de bagger die er nu te horen is. Het is Van den Berg wel toevertrouwd. Hopelijk schaft Jurgen ook het domme plaatjes draaien af op de zender die pretendeert ‘nieuws van alle kanten’ te brengen.

 3. VincentZ

  Over wel of geen plaatjes draaien daar gaat Jurgen van de Berg niet over. NPO1 verondersteld dat luisteraars daar behoefte aan hebben. Ik in elk geval niet; als ik muziek wil luisteren dan zet ik liever iets van mijn eigen smaak op. Maar, als er iemand op Radio1 is die graag plaatjes draait en nog met een half been in de DJ modes staat dan is het Jurgen van de Berg wel. Hij verdedigt keer op keer deze keuze en staat volledig.achter het beleid om er af en toe een plaatje in te gooien. Dat doet hij dan ook met verve. Als je hem kent van de Radio dan weet je dat enkel nieuws brengen ijdele hoop is en hij de laatste zal zijn die het draaien van plaatjes gaat afschaffen. Overigens lijkt mij het een sympathieke man en gun ik hem van harte zijn nieuwe programma.

 4. Herman

  Jammer goede presentator van Radio1 journaal.
  Niet echt een uitdaging om bij die belegen Max en die rare Slagter te gaan werken.

 5. Adri van Nifterik

  Fijn dat hij bij omroep MAX gaat presenteren wel jammer voor radio 1, ik luister er iedere morgen naar zal zijn bekende stem zeker missen. Veel succes bij MAX!

 6. Berk

  Dank voor je mooie, respectvolle bijdrage Peter. Als je kritiek hebt op iemand, leg dan ook eens uit waarom. Met Een paar nietszeggende zinnetjes droppen en verder niks plaats je vooral jezelf in een lelijk daglicht

 7. Peter van Zoest

  @Berk Op wie heb ik kritiek? Niet op Jurgen. Het domme plaatjesdraaien is veel mensen een doorn in het oor. Dat aankaarten is ‘nietszeggend’? En daardoor kom ik in een ‘lelijk daglicht’? Lieve help!

 8. Ton

  @ Peter van Zoest
  Het lijk me vrij duidelijk dat Berk doelt op de term ‘bagger’.
  Maar misschien was dat als compliment bedoelt ?

 9. Hans

  Van harte gefeliciteerd, Jurgen.
  Eindelijk normale nachtrust. Is je absoluut gegund na deze tropenjaren.

 10. Peter van Zoest

  @Ton Laat maar. Wat een gezeik hier zeg.

 11. Berk

  Volgens mij heeft Peter de tekst niet goed gelezen. Van der Berg verlaat Radio 1 , hij komt er niet werken. Daardoor lijkt zn bijdrage kritiek op van den Berg maar dat is het niet. Het is alleen kritiek op het NOS Radio 1 Journaal, niet op van den Berg. Maar omdat van den Berg de presentator van dat journaal is, wat Peter dan weer niet schijnt te weten, is het impliciet kritiek op het journaal. Lastig!

 12. Dick Schiferli Sr

  Jammer, luisterde altijd ‘s morgens naar Jürgen van de Berg, plezierige stem die altijd zinvolle dingen zei met af en toe een scherpe grap.
  Zal hem ‘s morgens missen.
  Veel succes bij Max !

 13. Erik-Jan van de Wiel

  Ik woon in Portugal en onderweg naar kantoor in Lissabon luister ik graag naar Radio1, bijna elke ochtend vergezeld door de commentaren van Jurgen van de Berg. Professioneel, toegewijd en humoristisch. Begrijpelijk dat de man het zat is om 5x per week om 04h00 z’n bed uit te komen, maar ik vind het erg jammer dat hij ermee gestopt is. Bedankt! En veel plezier met het nieuwe programma.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).