Utrechtse serieverkrachter eist nieuw proces | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse serieverkrachter eist nieuw proces | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse serieverkrachter eist nieuw proces

Utrechtse serieverkrachter eist nieuw proces
Het hoger beroep tegen de Utrechtse serieverkrachter Gerard T. is vandaag gestart in Arnhem. Zijn advocaat zegt dat T. geen eerlijk proces heeft gehad en wil dat de zaak wordt overgedaan. 

Het hoger beroep tegen de Utrechtse serieverkrachter Gerard T. is vandaag gestart in Arnhem. Zijn advocaat zegt dat T. geen eerlijk proces heeft gehad en wil dat de zaak wordt overgedaan. 

Hij werd eerder veroordeeld tot zestien jaar cel voor drie verkrachtingen. Advocaat Maarten Krikke zegt echter dat het proces oneerlijk is verlopen. Het openbaar ministerie zou hem hebben gedwarsboomd bij het doen van eigen onderzoek. Het OM zou meer stukken hebben dan in het dossier staan.

T. werd aangehouden na het stelen van een lokfiets. Krikke vraagt zich af of het DNA van zijn cliënt wel op een rechtmatige manier is verkregen en denkt dat de lokfiets met opzet is geplaatst dichtbij het huis van de Nieuwegeiner. Daarnaast zou T. al gesteriliseerd zijn toen er bij een slachtoffer levend sperma was aangetroffen. Krikke zegt dat er meerdere serieverkrachters in de regio actief kunnen zijn geweest.

De advocaat eist het vertrek van de advocaat-generaal in het hoger beroep Van Leent, omdat hij eerder als officier van justitie bij de rechtbank actief was tijdens de rechtszaak.

T. heeft zelf altijd gezwegen en hij was niet aanwezig bij de regiezitting vandaag.

 

2 Reacties

Reageren
 1. Rob

  O jee wat is die T. weer onheus behandeld… geen woord natuurlijk over hoe onheus
  hij de slachtoffers behandeld heeft en nu nog behandelt (bijvoorbeeld door te zwijgen).

  Als iemand gebruik maakt van zijn zwijgrecht zou hij daarmee zijn mogelijkheid tot
  klagen over “oneerlijk proces” en “onrechtmatig verkregen bewijs” moeten verspelen
  omdat hij zelf ook oneerlijk procedeert en informatie achterhoudt.

 2. Niels Bokhove

  Een verdachte hoeft niet informatie tegen zichzelf te verstrekken en zo mee te werken aan zijn eigen veroordeling. Zo is dat in de wet geregeld. Niet leuk, voor niemand niet, maar het is niet anders.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).