Utrechtse serieverkrachter vanmiddag opnieuw voor de rechter | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse serieverkrachter vanmiddag opnieuw voor de rechter | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse serieverkrachter vanmiddag opnieuw voor de rechter

Utrechtse serieverkrachter vanmiddag opnieuw voor de rechter
Gerard T. uit Nieuwegein staat vanmiddag opnieuw terecht voor vier verkrachtingen. In februari eiste het Openbaar Ministerie 16 jaar gevangenisstraf tegen de Utrechtse serieverkrachter. T. ging daarop in hoger beroep.

Gerard T. uit Nieuwegein staat vanmiddag opnieuw terecht voor vier verkrachtingen. In februari eiste het Openbaar Ministerie 16 jaar gevangenisstraf tegen de Utrechtse serieverkrachter. T. ging daarop in hoger beroep.

Het OM acht alle vier de zaken bewezen. In het verleden schreef de politie 22 zedendelicten toe aan de Utrechtse serieverkrachter. In achttien zaken kan twintig jaar na dato niet meer bewezen worden dat T. de dader is, in de vier overige zaken dus wel. De advocaat van de Nieuwegeiner twijfelt of er bij alle zaken sprake is van dezelfde dader en wil voorkomen dat T. ten onrechte voor alle misdrijven moet opdraaien.

De inmiddels 53-jarige T. is volledig toerekeningsvatbaar verklaard, waardoor de officier van justitie geen tbs met dwangverpleging kon eisen. Zowel tijdens politieverhoren als bij het psychologisch onderzoek van het Pieter Baan Centrum zweeg hij. Daarom, en als vergelding voor de ernstige feiten en ter bescherming van de maatschappij vond het OM een zo lang mogelijke celstraf op zijn plaats. Tijdens de rechtszitting begin dit jaar beriep T. zich ook op het zwijgrecht.

De Nieuwegeiner werd in 2014 gearresteerd nadat hij was veroordeeld wegens het stelen van twee fietsen. Dankzij de DNA-match kon hij in verband worden gebracht met verkrachting op 15 september 1995 in Bunnik, op 26 september 1995 in Utrecht en op 24 oktober 2001 in Bilthoven. Hier is later een vierde verkrachting bijgekomen, op 5 september 1995 in De Bilt.

1 Reactie

Reageren
 1. Pieter

  Ik zie de politiewagens met daarin de slachtoffers van die serieverkrachter nog zo weer rijden op de Zandlaan richting het bruggetje over de Kromme Rijn om aan te wijzen waar het delict had plaatsgevonden.
  Wat een terreur en welk een verstikkend beklemmende sfeer in de gehele regio rond de Uithof in Utrecht hadden zijn daden tot gevolg en hoe is het in de hele wereld mogelijk geweest dat een dader als deze zo ontieglijk lang uit de klauwen van de politie is gebleven??
  Ik weet nog dat we een jaar lang fietsenbegeleidingsdiensten voor dames van de Uithof naar Bunnik en de Stad organiseerden waarbij vrouwen op de fiets iemand konden bellen om mee te kunnen fietsen in die richting.
  Werkelijk te gek voor woorden dat het steeds maar weer zover kon komen dat deze gek weer zijn slag kon slaan ondanks dat het gebied bij tijd en wijle vergeven was van politie in burger en er feitelijk maar een paar toegangswegen en fietspaden die kant van de Uithof op gaan.
  Achteraf gewoon een paar camera’s plaatsen op die plekken en klaar waren we geweest maar zover was men toentertijd kennelijk nog niet!?
  Ik kan er in ieder geval nog steeds behoorlijk pissig over worden dat er 22 verkrachtingen en aanrandingen plaats konden vinden en deze figuur god beter het nog niet te pakken kon worden genomen en hij pas een kleine 20 jaar later opgepakt is feitelijk door puur toeval!!?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).