Utrechtse straatnieuwsverkopers die nu zonder werk zitten krijgen doorbetaald | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse straatnieuwsverkopers die nu zonder werk zitten krijgen doorbetaald | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse straatnieuwsverkopers die nu zonder werk zitten krijgen doorbetaald

Utrechtse straatnieuwsverkopers die nu zonder werk zitten krijgen doorbetaald
Beeld: Straatnieuws Utrecht
De verkopers van Straatnieuws die nu vanwege het coronavirus zonder werk zitten worden volledig gecompenseerd. De gemeente steunt het initiatief van Stichting Straatnieuws Utrecht en zorgt ervoor dat de verkopers hun inkomsten blijven behouden.

De verkopers van Straatnieuws die nu vanwege het coronavirus zonder werk zitten worden volledig gecompenseerd. De gemeente steunt het initiatief van Stichting Straatnieuws Utrecht en zorgt ervoor dat de verkopers hun inkomsten blijven behouden.

Op 16 maart heeft het bestuur van Straatnieuws besloten het distributiepunt van de krant te sluiten vanwege de risico’s voor de gezondheid. Het was volgens de stichting een moeilijk besluit omdat een kwetsbare groep mensen hierdoor direct getroffen werd. Zij verloren hierdoor namelijk zowel hun inkomsten als hun dagbesteding.

Straatnieuws heeft de gemeente Utrecht benaderd om de gederfde inkomsten te compenseren en hier werd gehoor aan gegeven. Tot 1 juni komt er wekelijks een loket waar de verkopers terecht kunnen. “Juist deze kwetsbare groep verdient de noodzakelijke ondersteuning”, zegt wethouder Maarten van Ooijen.

Winst

Alle verkopers die van 1 januari tot 16 maart straatkranten verkochten komen in aanmerking voor de compensatieregeling. Voorheen kochten ze de kranten in voor 1,60 euro per stuk en verkochten ze vervolgens voor 2,50 euro. Het verschil mochten ze in eigen zak steken en deze winst krijgen de verkopers nu ook gecompenseerd.

Vanwege de sluiting van het distributiepunt is ook het contact met een deel van de verkopers verloren gegaan. Straatnieuws probeert deze mensen via verschillende manieren weer op te sporen zodat zij hun compensatie uitgekeerd kunnen krijgen.

Ondanks dat de krant nu tijdelijk uit het straatbeeld is verdwenen zijn de artikelen nog steeds te lezen. Straatnieuws is online gegaan. Op de website is ook een donatieknop waarmee Utrechters geld kunnen doneren aan Straatnieuws.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. Don

  Heel goed iedereen moet geholpen worden. Er wordt geklapt voor hulpverleners prachtig.
  Als groepsleider in de zorg met nul uren contract hoor ik niet alleen de klappen maar voel ze ook.
  Geen ontslag maar word niet opgeroepen voor werk en dus ook geen inkomen.
  Op de deuren waarop ik klop krijg ik geen respons ( troost me met de gedachte dat MEN het idioot druk heeft )
  Gelukkig ben ik positief ingesteld en hoop dat het goed komt geef ik niet op!
  Maar trots op de Nederlanders, we zijn best een volk wat zo zijn eigen meningen en ego’s hebben. En hoe goed gaan we hiermee om.
  Ben geen VVD-er maar goed hoe Rutte ons benaderd!!

 2. Erwin

  Kunnen die verkopers niet sowieso betaald worden (lees: uitkering krijgen)? Hoeven ze ook geen SN te verkopen.

 3. Scherpschutter

  @Erwin

  Er is natuurlijk in de eerste plaats een reden waarom deze mensen geen uitkering kregen en die reden is niet anders nu ze kennelijk geen straatkranten meer kunnen verkopen…Dus waarom ze nu ineens wel een uitkering geven waar ze normaliter geen recht op hebben en overigens ook niet aan meebetaald hebben middels de afdracht van sociale lasten?

  De tijd van Sinterklaas spelen met belastinggeld is voorbij in deze economische crisis…Het wordt met de dag schaarsers en de schuldenberg groeit met de minuut. De overhuidsbuikriem dient aangesnoerd te worden en fors ook…

  Vanzelfsprekend staat het u wel vrij om deze mensen zelf geld te geven uit uw eigen middelen. Niemand die u tegenhoudt om vrijwillig in het levensonderhoud van een ander te voorzien…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).