Utrechtse student start honden-deel-service | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse student start honden-deel-service | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse student start honden-deel-service

Utrechtse student start honden-deel-service
De 24-jarige Utrechtse student Lars Berends heeft een honden-deel-service gelanceerd. Hiermee kunnen hondenliefhebbers zonder hond en hondenbezitters met elkaar in contact komen zodat de hond uitgeleend kan worden voor een wandeling.

De 24-jarige Utrechtse student Lars Berends heeft een honden-deel-service gelanceerd. Hiermee kunnen hondenliefhebbers zonder hond en hondenbezitters met elkaar in contact komen zodat de hond uitgeleend kan worden voor een wandeling.

Geen tijd om je hond te laten? Of geen plek in huis om een hond te houden, maar wel zin om regelmatig met een hond op stap te gaan? Berends bedacht daar in het kader van zijn minor Het Project Van Je Leven een oplossing voor, het platform Hondje uitlaten.

Initiatiefnemer Berends: “Er zijn veel hondenliefhebbers die vanwege hun woonsituatie geen hond kunnen houden. Ook zijn er veel baasjes die niet zo vaak de hond kunnen uitlaten als ze het liefst zouden doen. Onder medestudenten zag ik bijvoorbeeld veel klasgenoten die thuis een hond hebben, maar op kamers geen huisdier mogen houden. Zij hebben bovendien vaak tijd om de hond uit te laten op momenten dat een hondeneigenaar dat niet kan. Hier komt het idee voor hondjeuitlaten.nl vandaan.”

Hondenwens

Bij de aanmelding geven hondenliefhebbers en eigenaren elkaar informatie over hun hond(enwens) en hoe intensief en wanneer men graag met een hond wil wandelen. Of als het gaat om de hondeneigenaar, wanneer de hond beschikbaar is voor een wandeling. Ook kunnen deelnemers elkaar vinden op voorkeursdagen en in welke buurt men woont. Hondjeuitlaten.nl checkt vervolgens welke aanmeldingen op elkaar aansluiten en brengt de hondenliefhebbers met elkaar in contact.

Sinds de lancering van de site hebben al tientallen hondenliefhebbers in de regio Utrecht zich geregistreerd. “De ambitie is om nog deze maand de eerste matches te maken. We focussen daarom nu op de regio Utrecht, wanneer hier de eerste succesvolle matches lopen en de eerste evaluaties onder de gebruikers gedaan zijn, gaan we langzaam de regio vergroten. Uiteindelijk moet Hondje uitlaten voor de Nederlandse hondenliefhebber worden, wat Snappcar en AirBnB voor autogebruikers en vakantieliefhebbers is .”

7 Reacties

Reageren
 1. Carla

  Hoi ik ben Carla 56 jaar heb 2 honden ze zijn ontzettend lui haha ze zijn 11 en 9 jaar ik kan ze niet uitlaten ten eerste om dat ze trekken en ik heb reuma en ik ben zo gek op wandelen heb altijd gewandeld met me vorige honden ben al zo lang aan het denken vind het zo zielig voor me honden maar een uitlaat servus kan ik gewoon niet betalen dus vind dit een top idee al weet ik nog niet hoe dit in ze werk gaat ik hoor graag wat van jullie Gr Carla

 2. Ingrid

  Ik kan de website niet vinden? Lijkt me ontzettend leuk! Ik heb geen honden, maar zou het leuk vinden, regelmatig met eentje te gaan wandelen! Zet u nog even de website erbij? Dank u wel!

 3. Lars

  Beste Carla, Wat vervelend dat het uitlaten zelf niet lukt. Gelukkig zijn er veel hondenliefhebbers die dit waarschijnlijk graag voor je doen. Je kan in contact komen met de hondenliefhebbers bij jou in de buurt door je aan te melden via de website: http://www.hondjeuitlaten.nl/gratis-aanmelden/ Het aanmelden is gratis en zodra je aanmelding binnen is gaan wij voor jou op zoek en proberen je in contact te brengen met een hondenliefhebber bij jou in de buurt. Hierdoor kunnen veel honden toch uitgelaten worden wanneer het baasje hier geen tijd voor heeft of in jou geval wanneer het niet mogelijk is om zelf de honden uit te laten.

 4. Zuilen

  Top initiatief! Zoiets moeten we ook voor eenzame ouderen hebben!

 5. Joep

  Carla,

  Je zou eventueel ook € 14.95 kunnen uitgeven voor een anti-trekriem.(zooplus.nl)
  Nog beter is om je honden het trekken af te leren dat is vrij eenvoudig af te leren.
  Gaat dit allemaal niet lukken dan moet je de honden rolschaatsen onderbinden dan kunnen ze absoluut niet meer trekken.

 6. ilona

  Hoop dat dit snel in Amsterdam komt!

 7. Lars

  We richten ons nu vooral op Utrecht waardoor hier de match wat sneller gerealiseerd is als in andere delen van het land. Maar ook als je niet in Utrecht woont kan je gewoon aanmelden. Er komen ook al aanmeldingen binnen vanuit andere steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Dus meld je gewoon aan en wellicht is er binnenkort een match mogelijk!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).