Utrechtse studenten met een beperking krijgen hogere studietoeslag | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse studenten met een beperking krijgen hogere studietoeslag | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse studenten met een beperking krijgen hogere studietoeslag

Utrechtse studenten met een beperking krijgen hogere studietoeslag
Archieffoto Lisanne Bijker
Utrechtse studenten met een beperking of chronische ziekte ontvangen vanaf deze week van de gemeente 300 euro studietoeslag per maand. Dat is honderd euro meer dan ze eerder kregen.

Utrechtse studenten met een beperking of chronische ziekte ontvangen vanaf deze week van de gemeente 300 euro studietoeslag per maand. Dat is honderd euro meer dan ze eerder kregen.

De toeslag is bedoeld voor studenten met een lichamelijke of geestelijke beperking en voor studenten die chronisch ziek zijn. De extra steun moet ervoor zorgen dat deze studenten een opleiding kunnen volgen en afmaken.

“Studenten met een beperking of chronische ziekte hebben vaak meer moeite om een studie te bekostigen. Bijvoorbeeld doordat zij niet ernaast kunnen werken. Door deze studietoeslag te verhogen, verlagen we de financiële drempel om te gaan studeren”, zegt wethouder Linda Voortman.

In 2018 ontvingen 57 studenten de toeslag, in 2019 waren dat er 164. De verhoging gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2020.

6 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Ik heb ook een beperking, namelijk chronische pijn in de portemonnee. Kom ik dan ook in aanmerking voor 300 euro in de maand ?

 2. wollie

  @wim misschien tijd voor een nieuw portemonnee?

 3. Kadoendra

  @Wim Vreeswijk

  Nee meneer Wim Vreeswijk, zoals u al schrijft gaat de chronische pijn niet over u, maar over de chronische pijn van de portemonnee.
  Dus als u de portemonnee eens zou kunnen verleiden om een studie te gaan starten, zou de portemonnee misschien wel een kans maken om in aanmerking te komen voor de extra gemeentelijke studietoeslag……………

 4. Linlin

  @Wim Vreeswijk, zullen we ruilen? Jij mijn bipolaire stoornis, en ik jouw pijnlijke portemonnee.
  Oh wacht, ik heb natuurlijk ook pijn in de portemonnee, juist door mijn beperking. Gelukkig is er de voedselbank. Ik wil dus graag met jou ruilen.

 5. Koel Hoofd

  Dit is een overheidsmaatregel geregeld door de VVD, komt niet van de gemeente met D66 en GL bestuur!!
  Zie https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/07/08/studietoeslag-voor-student-met-medische-beperking-overal-%E2%82%AC-300-per-maand
  D66 en GL hadden dat geld liever uitgegeven aan rood asfalt of vreemdelingen.

 6. Mijn naam is Haas

  Heb mijn leven lang al chronische pijn,vooral als ik zie hoe makkelijk er tegenwoordig met geld wordt gestrooit, je zou bijna met plezier beperkingen willen hébben.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).