Utrechtse studenten ontwikkelen klimaatgames om betrokkenheid te vergroten | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse studenten ontwikkelen klimaatgames om betrokkenheid te vergroten | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse studenten ontwikkelen klimaatgames om betrokkenheid te vergroten

Utrechtse studenten ontwikkelen klimaatgames om betrokkenheid te vergroten
Foto: HKU
Studenten van de Universiteit Utrecht (UU) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) werken deze week samen aan de ontwikkeling van klimaatgames. Doel is om moeilijke onderwerpen op een leuke manier te verduidelijken voor de speler.

Studenten van de Universiteit Utrecht (UU) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) werken deze week samen aan de ontwikkeling van klimaatgames. Doel is om moeilijke onderwerpen op een leuke manier te verduidelijken voor de speler.

Het eindresultaat is een zogeheten ‘serious game’. “Juist omdat een game een interactief of competitief element bevat, is de betrokkenheid van de speler groot”, volgens de organisatoren. Dat moet het mogelijk maken om een ingewikkeld verhaal te verduidelijken.

Door studenten van de UU en HKU met elkaar te laten samenwerken hoopt de organisatie dat de verschillende disciplines elkaar verrijken. Zo zorgen de UU-studenten voor expertise op het duurzaamheidsgebied en zorgen de HKU-studenten voor kennis op het gebied van het maken van games.

Externe partners

Verschillende externe partners hebben zich aangesloten bij het project en geven de groepjes studenten een specifieke opdracht mee. Zo wil De Herenboeren, een organisatie die zich bezighoudt met kleinschalige duurzame voedselproductie, een game die zich richt op de ecologische voordelen van natuurinclusieve landbouw.

Aan het eind van het project leveren de studenten speelbare prototypes van de game in, die kunnen worden gespeeld op vrijdag 8 februari tussen 11.00 en 14.00 uur in de Games- en Interactieruimte van de HKU.

5 Reacties

Reageren
 1. Angelique

  Zou ik dan als klimaatscepticus het spelletje nog kunnen winnen?

 2. Scherpschutter

  “natuurinclusieve landbouw.”

  Bestaat er ook zoiets als landbouw waarin de natuur niet meedoet?

 3. katja

  Een game vereist ook energiegebruik.
  Verminder smartphonegebruik en andere onzin die maar energie vreten.

 4. Piet

  @ Scherpschutter, jazeker bijna alleen maar. De meeste/veel landbouwers zijn bezig met een optimaal rendement zonder rekening te houden met de omgeving. Deze ook mede verzorgt of zelfs spaart.

  Het liefst gooien ze nu een flinke dossis gif(of tegenwoordig hulpmiddelen) om zo snel mogelijk rijk te worden.

 5. Harry

  Bij “DE meeste landbouwers” gaat het al mis. Op buikgevoelens gebaseerde uitspraken met een beschuldiging van gif gebruik, is nogal ongenuanceerd.

  Het lijkt wel of activistische standpunten zonder hoor en wederhoor het nieuwe normaal zijn geworden. Ik zie een toenemende schreeuwende generatie die niks wil weten van andermans mening maar hun eigen gelijk koste wat het kost doordrukt. Dit geldt overigens ook voor de journalisten en media.

  Nog erger wordt het als mensen met een andere mening over klimaat en milieu de mond wordt gesnoerd of voor gek worden verklaard. Vrij fascistisch gedrag van linkse planeetreddertjes die niets geven om democratie. Want laat het hebben van een andere mening nou net dat zijn wat een democratie democratisch maakt.

  Milieu en klimaat gaan al lang niet meer over wetenschappelijke feiten, herhaalbare onderzoeksuitkomsten of hoor en wederhoor. Het is pure politiek waar “cherry pickend” de wetenschap graag zijn betaalde diensten aan bewijst.

  Deze site klimaatgek.nl tracht de nuance op basis van feiten weer aan te brengen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).