Utrechtse supermarkten mogen in aanloop naar kerst uur langer openblijven Utrechtse supermarkten mogen in aanloop naar kerst uur langer openblijven

Utrechtse supermarkten mogen in aanloop naar kerst uur langer openblijven

Utrechtse supermarkten mogen in aanloop naar kerst uur langer openblijven
Supermarkten en andere foodwinkels in Utrecht mogen in de aanloop naar kerst een uur langer openblijven dan normaal. De gemeente zegt mee te werken aan een verzoek van de supermarkten.

Supermarkten en andere foodwinkels in Utrecht mogen in de aanloop naar kerst een uur langer openblijven dan normaal. De gemeente zegt mee te werken aan een verzoek van de supermarkten.

Supermarkten voorzien in de dagen voor kerst veel extra drukte, vanwege de kerstboodschappen. Ze willen de mogelijke drukte beter kunnen spreiden en hebben de gemeente daarom gevraagd om langer open te mogen blijven dan de huidige winkeltijdenverordening voorschrijft.

De gemeente gaat akkoord met het verzoek. Dat houdt in dat supermarkten op maandag 21 december, dinsdag 22 december en woensdag 23 december tot 23.00 uur open mogen zijn, in plaats van 22.00 uur.

Ondernemers die gebruik willen maken van de verruiming van openingstijden kunnen hiervoor bij de gemeente een aanvraag indienen.

Coronacijfers

Nadat het aantal besmettingen in Utrecht tot en met week 45 een scherpe daling liet zien, is er volgens de gemeente de laatste drie weken sprake van een lichte daling die niet verder door lijkt te zetten.

Tussen week 47 (16-22 november) en week 48 (23-29 november) daalde het aantal besmettingen van iets minder dan 200 naar 157 per 100.000 inwoners.

4 Reacties

Reageren
 1. cas

  Ik vind het moeilijk te begrijpen wat dit voor extra met zich mee brengt? Is 22:00 niet al laat genoeg? Gaat iedereen ineens meer spreiden, lijkt me niet echt. Misschien een verdwaalde student die nog wat borrelnootjes wil hebben want alcohol mag je toch niet na 20:00 kopen.

 2. HArry

  Dus hoe meer besmettingen hoe langer ze open mogen blijven?

  Haal dan nog maar een paar pallets testkitjes. Dan kunnen de nachtwinkels ook weer open.

 3. Pee

  Het heeft niets meer met corona van doen.
  Nu is het wachten nog op een avondklok voor oud en nieuw want dat het uit de klauwen gaat escaleren kan je vergif op innemen.
  Dus hebben ze liever niemand op straat.
  We gaan steeds meer de kant van de oorlogstijd op waar je ook niets mocht.

 4. Binnenstadbewoner

  Ah ja dan kan ik mooi om 22:30 kerstinkopen gaan doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).