Utrechtse tbs-kliniek luidt financiële noodklok Utrechtse tbs-kliniek luidt financiële noodklok

Utrechtse tbs-kliniek luidt financiële noodklok

Utrechtse tbs-kliniek luidt financiële noodklok
De Van der Hoeven Kliniek in Utrecht.
De Utrechtse TBS-kliniek Van der Hoeven stapt naar de rechter. De instelling wil meer geld van onder andere het ministerie van Justitie en Veiligheid. 

De Utrechtse TBS-kliniek Van der Hoeven stapt naar de rechter. De instelling wil meer geld van onder andere het ministerie van Justitie en Veiligheid. 

Het ministerie wil vanaf volgend jaar voor een lager tarief zorg inkopen. Volgens een woordvoerder van de Van der Hoevenkliniek is goede zorg door de tariefverlaging niet meer te leveren. “De tariefverlaging heeft directe gevolgen voor onze cliënten. Die kunnen niet meer goed worden behandeld.”

De woordvoerder benadrukt dat niet de hele organisatie heeft te lijden onder de tariefverlaging. Volgens de woordvoerder van Van der Hoeven wordt vooral de afdeling voor zedendelinquenten geraakt. Naar eigen zeggen een afdeling waar op dit moment een wachtlijst voor is en die op verzoek van het ministerie nog maar kortgeleden is gestart.

Cao

Niet alleen de tariefverlaging vanuit de overheid zorgt voor problemen bij de kliniek. Medewerkers van Van der Hoeven gaan conform de nieuwe cao vanaf volgend jaar ook meer verdienen.

Als er in de komende weken geen oplossing vanuit het ministerie komt, start het kort geding begin volgend jaar. Twee andere instellingen in Rotterdam en Amsterdam stappen ook naar de rechter. De woordvoerder vertelt dat er onderling contact is geweest, maar dat alle klinieken een andere dagvaarding hebben.

6 Reacties

Reageren
 1. GeenStijl@Utrecht

  Ik heb de oplossing voor dit probleem, goedkoop en simpel, kost je allleen wat touw en inzet.

 2. Harry

  Hef maar op. Kan er meer geld naar stikstof en CO2 en bevolkingsgroei bestrijding!
  Die dromen van de club van Rome (de club der uitverkorene 500 miljoen technocratische aardbewoners) moeten toch een keer gerealiseerd gaan worden!

 3. Lombokker

  Vroeger moesten gevangen wasknijpers in elkaar zetten en dat soort dingen. Daar werd een deel van de kosten mee terug verdiend. Kunnen ze zoiets niet opnieuw invoeren. Volgens diverse media zitten ze nu meestal te blowen en/of porno te kijken.

 4. Koel Hoofd

  Wasknijpers in elkaar zetten hadden ze geen zin meer in, waardoor het onrendabel werd voor bedrijven om ze daarvoor te betalen, en de linkse overheid (Lenteakkoord 2012) heeft er op bezuinigd vanwege de participatiemaatschappij, waar deze gevaarlijke types juist helemaal niet aan mee mogen doen.

 5. Herman

  Gewoon opsluiten. Al dat gedoe met nieuwe kansen, helpen enzo is zo jaren 70 en e x zijn meer dan genoeg bewijzen dat dit niet werkt.

  Oplsuiten, beetje wasknijpers in elkaar zetten of voor je uit staren, uurtje luchten en verder bekijken ze het maar. Had je maar geen boef moeten worden.

 6. Kadoendra

  John de Mol kan die tent in één klap winstgevend maken met zijn nieuwe pulp programma Sick Brother!

  Maar nu even serieus, het is wetenschappelijk gebleken dat er bij delinquenten die een TBS behandeling hebben ondergaan de kans op een criminele herhaling minder is dan bij de delinquenten die geen TBS traject hebben gevolgd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).