De Utrechtse thuiszorgaanbieder Fast & Easy Care heeft opnieuw een aanwijzing gekregen na een inspectie. Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zijn er ‘risico’s voor de veiligheid van de cliënten’. De cliëntenstop bij Fast & Easy Care blijft van kracht en heeft inmiddels alle cliënten overgedragen aan een andere zorgaanbieder.
Eerder besteedde DUIC al aandacht aan Fast & Easy Care dat aanwijzingen had gekregen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. In mei 2022 voldeed de zorgaanbieder niet aan de gestelde normen. Allereerst moest Fast & Easy Care volgens de inspectie ervoor zorgen dat de cliënten zorg krijgen die past bij wat ze nodig hadden. Daarbij dienden zorgverleners veilig en volgens de regels te werken. Daarnaast hoorde Fast & Easy Care ervoor te zorgen dat alle cliënten in hun eigen dossier konden kijken. De inspectie legde vervolgens een last onder dwangsom op voor het niet voldoen aan deze normen.
Een paar maanden later, in oktober 2022, werd Fast & Easy Care weer op de vingers getikt. De inspectie zag geen verbetering in de kwaliteit van de geleverde zorg. Dit bracht ‘grote risico’s met zich mee voor de veiligheid van de cliënten’, oordeelde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd destijds. Daarom moest Fast & Easy Care binnen drie weken alle cliënten zorgvuldig overdragen aan een andere zorgaanbieder.
Nu heeft de Utrechtse thuiszorgaanbieder Fast & Easy Care wederom een aanwijzing gekregen van de inspectie. Daardoor blijft de cliëntenstop van kracht en mag de zorgaanbieder pas weer cliënten aannemen als het voldoet aan de gestelde eisen.
2 Reacties
ReagerenWat is beter:
Een thuiszorgorganisatie die meer mensen minder goede hulp biedt
Of
Een thuiszorgorganisatie die een kleine groep de goede zorg geeft en de rest van de schrijnende gevallen “nee” verkoopt?
Lijkt mij het eerste. Misschien moet de hoge norm omlaag en in sommige gevallen flink worden bijgesteld. Ingeval van een groot personeelstekort met uitbreidende vraag kun je niet verwachten dat een hoog zorgniveau gehaald blijft worden.
Dit is ook een taak voor de inspectie om de wetgever hierop te wijzen en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen in ieder geval nog iets van de broodnodige thuiszorg ontvangen.
Heel goed dat dit gebeurt. Thuiszorg moet veilig zijn. Ze komen tenslotte in jouw privé omgeving als je kwetsbaar bent. Dan moet je op ze kunnen vertrouwen.