Utrechtse Uithoflijn wint Global Light Rail Award Utrechtse Uithoflijn wint Global Light Rail Award

Utrechtse Uithoflijn wint Global Light Rail Award

Utrechtse Uithoflijn wint Global Light Rail Award
Archieffoto Uithoflijn. Foto: Robert Oosterbroek
De Uithoflijn in Utrecht heeft eerder deze maand een Global Light Rail Award gewonnen in de categorie ‘Project of the year > €50m’.

De Uithoflijn in Utrecht heeft eerder deze maand een Global Light Rail Award gewonnen in de categorie ‘Project of the year > €50m’.

De jury was vooral enthousiast over de inpassing van de Uithoflijn in de groene omgeving, de hoge waardering van de reizigers en het grote aantal reizigers in de eerste maanden na de opening. De Uithoflijn versloeg in de categorie ‘Project of the year > €50m’ de trams van leverancier CAF voor de Amstelveenlijn en de Trafford Park Line van Manchester Metrolink.

De Uithoflijn werd verder door de jury aanbevolen in de categorie ‘Outstanding engineering achievement’, vanwege de “innovatieve oplossing met sectionering van de bovenleiding van de trambaan in het Utrecht Science Park”. Het effect van magnetische straling die van de passerende trams afkomt is daardoor beheersbaar geworden.

De Global Light Rail Awards worden jaarlijks uitgereikt aan opdrachtgevers en deelnemers aan inspirerende ‘light rail’-projecten.

Gekoppelde berichten

22 Reacties

Reageren
 1. Anthony B.

  Ongelooflijk dat langdurig politiek en organisatorisch mismanagement naast veel constructieve fouten bij de aanleg op deze wijze achteraf een pluimpje krijgen!

 2. Pee

  Er zijn andere prijzen wat beter bij die lijn past.

 3. Zuilen030

  Totaal zinloos deze prijzen, en zoals hierboven al gememoreerd; totaal gebrek aan goed management, verdwenen miljoenen en miljoenen aan budgetoverschrijvingen.
  Nog een vraagje aan de jury: welke groene omgeving???

 4. Twojays

  Hieruit blijkt dat het lobby circuit weer goed gewerkt heeft. Kun je de goede sier mee maken ondanks het debacle van dit project!! Voorbeeld van hoe de politiek werkt. Miljoenen gemeenschapsgeld verkwisten en dan een prijs krijgen.

 5. Wim Vreeswijk

  En dat allemaal voor 500 miljoen gemeenschapsgeld en duurste lijntje ooit ter wereld ?!

 6. Wim

  ‘Outstanding engineering achievement’. En dat mag dan kennelijk wel wat kosten. Wat een lachertje deze prijs.

 7. cas

  Onze verkeerswethouder is toch ook al eens tot beste jonge bestuurder gekroond… ook totaal niet te begrijpen….

 8. Katja

  Guttegut…‘Outstanding engineering achievement’, oftwel hoe sleep ik zoveel mogelijk poen binnen. Kostte een half miljard !

 9. Petrus

  Wat (hoeveel) houdt de prijs in? Als dat 500.000.000,- is, is dat prima! 😉

 10. Lexus

  Wat je ook van de gemeente kunt zeggen, haar lobbycircuit werkt kennelijk wel. Is Utrecht ook al niet een paar keer op onverklaarbare wijze fietsstad van het jaar geworden?

 11. Utrechter2

  Een politicus, die zijn eigen verkiezingswinst helaas niet mocht meemaken zie al: ze hebben heel veel applaus voor elkaar!

 12. Ton

  Dat kan niet kloppen ! De echte deskundigen dat zijn WIJ !

 13. Koel hoofd

  Hoezo ‘Outstanding engineering achievement’?
  De gemeentelijk lobby draait weer op volle toeren.
  Wat die engineers beloofden en de gemeente heel graag wil kan dat tramlijntje niet eens waarmaken omdat mensen op hun eigen tempo in en uit stappen…

 14. Utrechter2

  @Ton: ik weet niet waar je op doelt maar dat grasrijbaan bij de Weg tot de Wetenschap doet me erg denken aan de grasrijbaan tussen Den Haag en Scheveningen die al decennia bestaat.

  Maar als er genoeg prijzen in de beleidswereld beschikbaar zijn dan is er altijd wel een project of beleid dat scoort.

 15. HArry

  Gelukkig is het en blijft het DE UITHOF lijn.

  Voor de rest is het niet corona bestendig.

 16. onkl

  De prijs is toegekend om de manier waarop ervoor is gezorgd dat straling van de bovenleiding minder/geen effect heeft op de (gevoelige) onderzoeksapparatuur op de Uithof. Dat is, voor zover ik begrijp, ook echt razend knap.
  Dat betekent niet dathet hele project een pluim krijgt: Zelfs als zo’n groot project op hoofdlijnen een zooitje is, kunnen er best onderdelen erg goed geslaagd zijn.

 17. Ton

  @ onkl
  Bedankt voor je relevante uitleg.
  Dat zal het dan wel wezen.
  Toch iets om trots op te zijn ?

 18. Zuilen030

  Nieuwe categorie: distance between platform and tram. Uithoflijntje: laatste plaats.

 19. Utrechter2

  @onkl: volgens het artikel is het om de breedte van het gehele project. De jury lijkt daarbij weinig rekening er mee gehouden te hebben dat de tramlijn een drukke buslijn verving.

 20. bawang putih

  ze zijn vast ook genomineerd voor de minste slijtage aan alle onderdelen?!
  😉

 21. onkl

  @Utrechter2: Ah ja, dank je. Ze hebben een prijs gewonnen voor het hele project in de categorie “grote projecten” en daarnaast voor die bovenleiding een nominatie/aanbeveling in de categorie “Outstanding engineering achievement”.

 22. Utrechter2

  @onkl: ook bij de Betuweroute zijn vast opbeurende dingen te vinden. Nu hopen dat de overheid mij als burger ook op al mijn positieve punten beoordeeld en niet moeilijk gaat doen over wat ik misschien fout doe.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).